Om Fusion Drive, ett lagringsalternativ för vissa Mac-datorer

Fusion Drive kombinerar prestandan hos Flash-minnen med kapaciteten hos en hårddisk.

Fusion Drive visas som en enda volym på Mac-datorn och flyttar automatiskt och dynamiskt filer som används ofta till Flash-minnet för snabbare åtkomst medan objekt som inte används så ofta flyttas till hårddisken med hög kapacitet. Du kommer att märka att det går snabbare att starta datorn, och i takt med att systemet lär sig hur du arbetar kommer program att starta snabbare och filer öppnas snabbare.

Med Fusion Drive hanteras allting automatiskt i bakgrunden. Och den kommer förinställd så du behöver inte göra något för att det ska hända.

Tillgänglighet

Fusion Drive introducerades som ett alternativ för iMac- och Mac mini-modeller som introduceras sent 2012. Fusion Drive är nu standard på vissa iMac- och Mac mini-modeller och är ett konfigureringsalternativ på andra. För ännu högre prestanda kan du konfigurera en modell som bara använder flashlagring (SSD).

Läs mer

• Du kan använda Skivverktyg för att lägga till macOS-partition till hårddisken på Fusion Drive så att den partitionen fungerar som en separat volym och inte som en del av Fusion Drive. Skivverktyg tonar sedan ned No alt supplied for Image knappen för att förhindra ytterligare partitioner. Om du skapar en Windows-partition ska du använda Boot Camp-assistenten istället.

• Du kan använda hårddiskläge för att montera Fusion Drive från en annan Mac som använder OS X Mountain Lion v10.8.2 eller senare.

• Läs om vad du ska göra om din Fusion Drive visas som två enheter istället för en i Finder.

• En extern enhet kan inte användas som en del av en Fusion Drive-volym.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.