Nyheter i uppdateringar för macOS Mojave

Läs mer om uppdateringar som Apple har släppt för macOS Mojave.

Uppdateringarna för macOS Mojave förbättrar Mac-datorns stabilitet, prestanda och kompatibilitet, och rekommenderas till alla som använder Mojave. Välj Systeminställningar i Apple-menyn  och klicka på Programuppdatering för att hämta uppdateringarna. Läs mer om hur du uppdaterar mjukvara på din Mac.

Se Säkerhetsuppdateringar från Apple för mer information om säkerhetsinnehåll i uppdateringarna.

macOS Mojave 10.14.6

Den här uppdateringen:

• Visar hämtade utgåvor i avsnittet My Magazines i Apple News+, både online och offline.

• Lägger till alla publiceringar i Apple News+, inklusive dagstidningar, i katalogen längst upp i News+-strömmen.

• Lägger till möjlighet att rensa hämtade tidskriftsutgåvor i Apple News+ genom att välja Historik > Rensa > Rensa alla.

• Löser ett problem som hade förhindrat skapandet av en ny Boot Camp-partition på iMac och Mac mini med Fusion Drive.

• Löser ett problem som hade kunnat orsaka frysning under omstart.

• Löser ett grafikproblem som hade kunnat uppkomma när datorn vaknar efter viloläge.

• Åtgärdar ett problem som hade kunnat orsaka svart skärm vid videovisning i helskärmsläge på Mac mini.

• Förbättrar tillförlitligheten vid fildelning med SMB.

Företagsinnehåll:

• Ett fel har lösts där fildelningsanslutningar kunde ha tappats.

• Kompatibiliteten med Xsan-klienter har förbättrats vid åtkomst av volymer som använder LUN-sektorstorlekar på 1 000 eller mer.

macOS Mojave 10.14.5

Den här uppdateringen:

• Lägger till stöd för AirPlay 2 för att dela videor, bilder, musik med mera från din Mac direkt till din AirPlay 2-aktiverade smart-tv.

• Lägger till möjligheten att följa en tidskrift från katalogbläddringsvyn i Apple News+.

• Förbättrar ljudfördröjning på MacBook Pro-modeller som lanserades 2018.

• Åtgärdar ett problem som kunde ha förhindrat att vissa mycket stora OmniOutliner- och OmniPlan-dokument renderades korrekt.

• Inaktiverar tillbehör som har osäkra Bluetooth-anslutningar.

Företagsinnehåll:

• Ett problem har åtgärdats som förhindrade återställning av lösenordet till användarkontot från inloggningsfönstret efter användning av en återställningsnyckel (PRK) till att låsa upp FileVault-volymen.

• Ett problem har åtgärdats som förhindrade InstalledApplicationList MDM-kommandot från att känna igen att uppdateringar är tillgängliga för appar som är installerade via VPP.

macOS Mojave 10.14.4

Apple News+

• Apple News+ är en prenumerationstjänst som utökar utbudet i Apple News med hundratals tidskrifter och dagstidningar.

• Våra redaktörer väljer ut artiklar och utgåvor, och du får även personliga rekommendationer om de ämnen som du tycker är mest intressanta.

• Du kan också hämta tidskriftsutgåvor automatiskt och läsa dem offline.

• Apple News är nu tillgängligt i Kanada, i en kostnadsfri version med utvalda nyheter i blickfånget, ett personligt anpassat nyhetsflöde och stöd för såväl engelska som franska.

• Apple News+ är tillgängligt i USA och Kanada, med ett tiotal kanadensiska tidskrifter som tillägg.

Safari

• Har stöd för Mörkt läge på webbplatser som hanterar anpassade färgscheman.

• Gör inloggningen till webbplatser enklare genom att inloggningsuppgifterna fylls i automatiskt med funktionen Autofyll lösenord.

• Pushnotiser visas endast efter att du interagerat med en webbplats.

• Visar en varning vid inläsning av en osäker webbsida.

• Tar bort stödet för den utgångna standarden Spåra inte så att funktionen inte längre kan användas som en fingeravtrycksvariabel. Den nya standarden Intelligent Tracking Prevention skyddar som standard mot spårning från webbplats till webbplats.

iTunes

• Visar fler tips från redaktörerna på en och samma sida på fliken Bläddra. Det gör det lättare att upptäcka ny musik, nya spellistor och annat i Apple Music.

AirPods

• Lägger till stöd för nya AirPods (2:a generationen).

Dessutom:

• Stöd för Air Quality Index i Kartor för USA, Storbritannien och Indien.

• Bättre kvalitet på ljudinspelningar i Meddelanden.

• Stöd för RTT (real-time text) för telefonsamtal som görs på en Mac genom en iPhone i närheten.

• Endast tillgängligt i USA.
  • Ger utökat stöd för externa grafikprocessorer i Aktivitetskontroll.

• Åtgärdar ett App Store-problem som kan ha förhindrat användningen av de senaste versionerna av Pages, Keynote, Numbers, iMovie och GarageBand.

• Förbättrar pålitligheten för usb-ljudenheter som används med MacBook Air, MacBook Pro och Mac mini-modeller som introducerades 2018.

• Korrigerar standardljusstyrkan på skärmen för MacBook Air som introducerades 2018.

• Åtgärdar ett kompatibilitetsproblem med grafiken som kan uppstå på vissa externa bildskärmar vid anslutning till Mac mini (2018).

• Åtgärdar problem med wifi-anslutningen som kan uppstå efter uppgradering till macOS Mojave.

• Åtgärdar ett problem med att ett Exchange-konto som läggs till på nytt kan komma att försvinna från Internetkonton.

• Åtgärdar ett problem där AOL-användarlösenord återkommande begärs i Mail.

Företagsinnehåll:

• Åtgärdar ett problem som kunde förhindra mobila konton från att logga in från en Mac utanför nätverket efter att nätverkskontolösenordet ändrats.

• Åtgärdar ett problem som upprepade gånger hindrade appar från att hämtas från App Store eller installeras via MDM.

• Mobila Active Directory-konton som har använt sina egna återställningsnycklar (PRK) för att låsa upp en FileVault-volym behöver inte längre fortsätta använda PRK-nyckeln för att låsa upp utan kan använda sitt eget inloggningslösenord i stället.

macOS Mojave 10.14.3

Dessa uppdateringar förbättrar Mac-datorns säkerhet, stabilitet och kompatibilitet och har följande företagsinnehåll: När användare skapar en fildelningsanslutning som använder ett giltigt Kerberos TGT för att autentisera uppmanas användare inte längre att ange sina uppgifter.

macOS Mojave 10.14.2

Den här uppdateringen:

• Lägger till stöd för RTT (real-time text) wifi-samtal.

• Endast tillgängligt i USA.
  • Lägger till ett menyobjekt i News för att öppna en artikel i Safari.

• Löser ett problem som kan hindra iTunes från att spela upp media till AirPlay-högtalare från tredje part.

Företagsinnehåll:

• Låter administratörer aktivera FileVault via MDM för mobilkonton och användare skapade av MDM.

• Låter användare nollställa sitt inloggningslösenord i inloggningsfönstret när deras lösenord har gått ut på grund av en lösenordspolicy.

• Löser ett problem som förhindrar bildskärmar från att fungera när de är anslutna till MacBook Pro-modeller som lanserades 2018 om vissa usb-grafikenheter från tredje part även var anslutna.

macOS Mojave 10.14.1

Den här uppdateringen:

• Ger stöd åt video- och ljudgruppsamtal i FaceTime, vilket upp till 32 deltagare kan använda samtidigt. Samtalen använder end-to-end-kryptering av sekretesshänsyn och kan startas från en Meddelanden-gruppkonversation. Personer kan även ansluta när som helst under ett aktivt samtal.

• Lägger till över 70 nya emojikaraktärer, även nya karaktärer med rött hår, grått hår och lockigt hår, nya emojisymboler för flintskalliga personer, fler emotionella leende ansikten och ytterligare symboler inom djur, sport och mat.

macOS Mojave 10.14

Så här uppgraderar du till macOS Mojave.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.