Ring och ta emot RTT-samtal på din Mac

Från och med macOS Mojave 10.14.2 kan du använda RTT-protokollet (real-time text) för textsamtal.

I USA kan du ringa och ta emot RTT-samtal på Mac-modeller från 2012 eller senare (utom på Mac Pro) när du har uppdaterat till macOS Mojave 10.14.2. Du behöver också en iPhone med ett abonnemang från AT&T, T-Mobile eller Verizon. Avgifter för standardröstsamtal gäller för RTT-samtal.

Du kan även ringa och ta emot RTT-samtal på din iPhone.

Så här ställer du in RTT

1. Ställ in wifi-samtal på din iPhone och se till att lägga till din Mac som en annan enhet som kan använda wifi-samtal.
  2. Välj Systeminställningar i Apple-menyn () och klicka på Hjälpmedel.
  3. Välj  RTT i sidofältet. Det visas endast när wifi-samtal har ställts in korrekt.
  4. Välj Aktivera RTT.
  5. Välj Skicka direkt om du vill skicka tecken när du skriver dem.
  6. Ange det amerikanska RTT-relänumret: 711.

RTT-inställningar

Så här ringer du ett RTT-samtal

1. Din Mac använder FaceTime för RTT-samtal, men du kan starta samtalet från antingen Kontakter eller FaceTime.
    • I Kontakter för du markören över en kontakts telefonnummer och klickar sedan på  bredvid numret.
    • I FaceTime klickar du på ljudknappen  bredvid kontakten eller efter att du angett ett telefonnummer. Välj sedan RTT-samtal eller RTT-reläsamtal från popup-menyn.
  2. När samtalet besvaras klickar du på  RTT för att börja skicka textmeddelanden i realtid. När du skriver kan du även tala via din mikrofon, om den är tillgänglig, eller klicka på  Ljud av för att stänga av ljudet på mikrofonen.
  3. Skriv ditt meddelande och tryck på retur eller klicka på pil upp för att skicka det. Om Skicka direkt är aktiverad i RTT-inställningarna kan den andra personen se ditt meddelande när du skriver det.
  4. Klicka på  RTT för att dölja din konversation. När konversationen är dold visas inte meddelanden som den andra personen skickar till dig. Klicka på knappen igen för att återgå till konversationen.

RTT-konversation

Så här svarar du på ett RTT-samtal

Klicka på Acceptera när du tar emot ett samtal för att besvara det. Klicka sedan på  RTT för att börja skicka textmeddelanden i realtid.

Så här avslutar du ett RTT-samtal

Klicka på Avsluta för att avsluta samtalet.

Läs mer

• VoiceOver meddelar inte om nya RTT-meddelanden på Mac. Följ därför konversationen i RTT-fönstret.
  • Vissa operatörer kanske kopplar från RTT-samtalet om inget RTT-samtal har skickats efter 3 minuter.

RTT och TTY stöds inte av alla operatörer eller i alla regioner. RTT- och TTY-funktionalitet beror på din operatör och nätverksmiljö. När du ringer ett nödsamtal i USA skickar iPhone speciella tecken eller toner för att underrätta telefonisten. Telefonistens möjlighet att ta emot eller svara på dessa toner varierar beroende på din plats. Apple garanterar inte att telefonisten kan ta emot eller svara på ett RTT- eller TTY-samtal.