Så uppgraderar du till macOS Mojave

Om du har hårdvara eller mjukvara som inte är kompatibel med macOS Catalina kan du kanske uppgradera till macOS Mojave.

Kontrollera kompatibiliteten

Du kan uppgradera till macOS Mojave från OS X Mountain Lion eller senare på följande Mac-modeller. Mac-datorn behöver också ha minst 2 GB minne och 12,5 GB ledigt lagringsutrymme. Vid uppgradering från OS X Yosemite eller tidigare krävs upp till 18,5 GB lagringsutrymme.

MacBook lanserad 2015 eller senare
MacBook Air lanserad 2012 eller senare
MacBook Pro lanserad 2012 eller senare
Mac mini lanserad 2012 eller senare
iMac lanserad 2012 eller senare
iMac Pro (alla modeller)
Mac Pro som lanserades 2013, plus modellerna från mitten av 2010 eller mitten av 2012 med rekommenderade grafikkort med Metal-kapacitet.

Du hittar din Mac-modell, minne, lagringsutrymme och version av macOS genom att välja Om den här datorn från Apple-menyn . Om Mac-datorn inte är kompatibel med macOS Mojave visas ett meddelande i installationsprogrammet.

Göra en säkerhetskopia

Innan du installerar en uppgradering är det en bra idé att säkerhetskopiera din Mac. Med Time Machine är det enkelt, och andra metoder för säkerhetskopiering är också tillgängliga. Läs om att säkerhetskopiera din Mac.

Om anslutning

Eftersom det tar tid att hämta och installera macOS ska du se till att du har en pålitlig internetanslutning. Om du använder en bärbar Mac-dator ansluter du den till eluttaget.

Hämta macOS Mojave

För att få den bästa säkerheten och de senaste funktionerna kan du ta reda på om du kan uppgradera till macOS Catalina, vilket är den senaste versionen av Mac-datorns operativsystem.

Om du fortfarande behöver macOS Mojave använder du den här App Store-länken: Hämta macOS Mojave

Påbörja installationen

Efter hämtningen öppnas installationsprogrammet automatiskt.

Klicka på Fortsätt och följ anvisningarna på skärmen. Det kan vara enklast att påbörja installationen på kvällen så att den kan slutföras över natten.

Om det visas en uppmaning i installationsprogrammet om att installera ett hjälpprogram anger du administratörsnamnet och lösenordet som du använder för att logga in på Mac-datorn och klickar på Lägg till hjälpprogram.

installationsfönster för macOS Mojave

Låt installationen slutföras

Låt installationen slutföras utan att du försätter Mac-datorn i vila eller stänger locket. Din Mac kan startas om, visa en förloppsindikator eller en tom skärm flera gånger när den installerar både macOS och relaterade uppdateringar av den fasta mjukvaran till Mac.