Moderkort för iMac (24 tum, M1, 2021, två portar)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• 2,5 mm sexkantshylsmejsel

• Antennverktyg

• Nylonpetverktyg (svart)

• Stödkilar

• Torx T3-skruvmejsel

Var försiktig

För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.

Borttagning

1. Dra bort skumdynan från den vänstra högtalarens flexkabelkontakt. Spara skumdynan till återmonteringen.

2. Använd det svarta petverktyget för att lyfta bort änden på flexkabeln till vänster högtalare från kontakten.

3. Dra bort polyesterfilmen från flexkabelkontakten till skärmens bakgrundsbelysning. Spara polyesterfilmen till återmonteringen.

4. Tryck på sidorna på änden av flexkabeln till skärmens bakgrundsbelysning och dra den rakt ut ur kontakten.

5. Använd den platta delen på det svarta petverktyget för att trycka på och hålla ned knappen PUSH på flexkabeln till mikrofonens ZIF-kontakt. Skjut sedan försiktigt ut änden på flexkabeln ur kontakten.

6. Använd den platta delen på det svarta petverktyget för att trycka på och hålla ned knappen PUSH på flexkabeln till ljudkortets ZIF-kontakt. Skjut sedan försiktigt ut änden på flexkabeln ur kontakten.

7. Använd det svarta petverktyget för att lyfta bort änden på batterikortet från kontakten.

8. Använd T3-skruvmejseln för att ta bort de två långa T3-skruvarna (923-05173) från antennens överlappande jordningsklämmor.

9. Använd T3-skruvmejseln för att ta bort tre korta T3-skruvar (923-05174) från antennens jordningsklämmor nära ändarna på antennens koaxialkablar.

10. Använd antennverktyget för att lyfta bort ändarna på de tre antennkoaxialkablarna från kontakterna.

11. Ta bort skummet på den högra högtalarens kabelkontakt. Spara skummet till återmonteringen.

12. Använd T3-skruvmejseln för att ta bort de två T3-skruvarna (923-05562) från kontakthöljet till usb-C-kortet.

13. Ta bort USB-C-kortets kontakthölje och spara det till återmonteringen.

14. Dra i fliken för att fälla upp låsspärren på flexkabeln till kameran och eDP (1).

15. Skjut sedan ut änden av kamera- och eDP-flexkabeln ur kontakten (2).

16. Använd den platta delen av det svarta petverktyget för att lyfta änden av den högra högtalarens flexkabel från kontakten (1).

17. Använd den platta delen på det svarta petverktyget för att lyfta bort änden på flexkabeln till usb-C-kortet från kontakten (2).

18. Använd sexkantshylsmejseln på 2,5 mm för att ta bort de sex sexkantshylsskruvarna på 2,5 mm (923-05573) från moderkortet i den ordning som visas.

19. Använd sexkantshylsmejseln på 2,5 mm för att ta bort de fyra sexkantshylsskruvarna på 2,5 mm (923-05556) från moderkortet i den ordning som visas.

20. Vrid på höljet och placera det enligt bild.

21. Använd en ESD-säker pincett för att dra bort polyesterfilmen på fläktens flexkabel.

22. Använd det svarta petverktyget för att fälla upp låsspärren på fläktens flexkabelkontakt.

23. Sära på spetsarna på den ESD-säkra pincetten och för in ena spetsen under fläktflexkabeln. För sedan försiktigt in spetsen på den ESD-säkra pincetten mot fläkten för att lossa på fästmaterialet mellan fläktflexkabeln och moderkortet.

•  Var försiktigt: Rör inte någon av de små delarna på moderkortet. Håll pincetten parallellt med moderkortets yta för att förhindra skada.

24. Dra sedan försiktigt ut flexkabeln till fläkten ur kontakten.

•  Var försiktig: Varken böj eller vrid fläktflexkabeln.

25. Ställ datorn upp enligt bild. Vinkla moderkortet framåt (1). Lyft sedan ut moderkortet från höljet (2).

Återmontering

1. Placera moderkortet i höljet.

•  Var försiktig: Se till att inga lösa kablar fastnar under moderkortet.

2. Använd sexkantshylsmejseln på 2,5 mm för att delvis sätta tillbaka de sex sexkantshylsskruvarna på 2,5 mm (923-05573) (1–6) på moderkortet.

3. Använd sexkantshylsmejseln på 2,5 mm för att delvis sätta tillbaka de fyra sexkantshylsskruvarna på 2,5 mm (923-05556) (1–4) på moderkortet.

4. Se till att moderkortet sitter som det ska i höljet. Använd sedan sexkantshylsmejseln på 2,5 mm för att helt sätta tillbaka de sex sexkantshylsskruvarna på 2,5 mm.

5. Använd sexkantshylsmejseln på 2,5 mm för att helt sätta tillbaka de fyra sexkantshylsskruvarna på 2,5 mm.

6. Använd antennverktygets trubbiga ände för att trycka in ändarna på de tre antennkablarna på kontakterna. För in den kortare antennkabeln (2) under den längre antennkabeln (3).

7. Använd T3-skruvmejseln för sätta tillbaka de tre korta T3-skruvarna (923-05174) i antennens jordningsfjädrar nära ändarna på antennens koaxialkablar.

8. Använd T3-skruvmejseln för att sätta tillbaka de två långa T3-skruvarna (923-05173) i antennens överlappande jordningsklämmor på moderkortet.

9. Tryck änden på flexkabeln till vänster högtalare mot kontakten.

10. Tryck på skumdynan över den vänstra högtalarens flexkabelkontakt.

• Viktigt: Om en skumdyna är installerad på skyddet till moderkortet installerar du inte en skumdyna på kontakten.

11. Skjut in änden av flexkabeln till skärmens bakgrundsbelysning i kontakten.

12. Tryck på polyesterfilmen över flexkabelkontakten till skärmens bakgrundsbelysning.

13. Skjut in änden av mikrofonens flexkabel i kontakten.

14. Skjut in änden av flexkabeln till ljudkortet i kontakten.

15. Tryck änden av kabeln till batterikortet mot kontakten.

16. Skjut in änden av flexkabeln till fläkten i kontakten. Fäll sedan ned låsspärren.

17. Tryck på polyesterfilmen över kontakten till fläktflexkabeln.

• Viktigt: Om du installerar en utbytesfläkt tar du bort släppskiktet från fläktflexkabeln innan du fäster polyesterfilmen.

18. Skjut in kamera- och eDP-flexkabeln i kontakten (1). Fäll sedan ned låsspärraren (2).

19. Tryck högtalarflexkabelns ände mot kontakten (1).

20. Tryck på skumdynan över den högra högtalarens flexkabelkontakt.

• Viktigt: Om en skumdyna är installerad på skyddet till moderkortet installerar du inte en skumdyna på kontakten till den högra högtalarens flexkabel.

21. Tryck änden på usb-c-kortets flexkabel mot kontakten (2).

22. Placera kontakthöljet till usb-C-kortet över kontakten. Använd sedan T3-skruvmejseln för att sätta tillbaka de två T3-skruvarna (923-05562) på kontakthöljet till usb-C-kortet.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen:

Var försiktig

När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.