Skydd till moderkort för iMac (24 tum, M1, 2021, två portar)

Innan du börjar

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• Stödkilar

• Torx T3-skruvmejsel

Viktigt

• Denna procedur kan kräva att du byter ut delar av tejpen, som inte kan beställas separat.

• Tejpen för öppningen över usb-C-kortet (1) ingår i ett utbytesskydd för moderkortet.

• Tejpen för mitten av skyddet för moderkortet (2) ingår i startpaketet för skärmen och påfyllningspaketet för skärmen.

Borttagning

1. Placera höljet med baksidan nedåt och övre sidan närmast dig.

2. Dra bort tejpen från mitten av skyddet till moderkortet. Spara tejpen till återmonteringen.

3. Använd T3-skruvmejseln för att ta bort de 14 T3-skruvarna (923-05557) från skyddet till moderkortet.

4. Vinkla skyddet till moderkortet uppåt. Dra det sedan mot dig för att ta bort det från höljet.

•  Var försiktig: Rör inte moderkortet med skyddet till moderkortet.

Återmontering

1. Se om det finns skum på undersidan av skyddet till moderkortet där kablarna till högtalaren kopplas till moderkortet.

• Om det finns skum på skyddet till moderkortet ska du inte fästa skum över kontakterna till högtalarkablarna på moderkortet.

• Om det inte finns skum på skyddet till moderkortet ska du fästa skum över kontakterna till högtalarkablarna på moderkortet.

2. Skjut in skyddet till moderkortet i höljet och lägg det plant över moderkortet.

•  Var försiktig: Rör inte moderkortet med skyddet till moderkortet.

3. Använd T3-skruvmejseln för att sätta tillbaka de 14 T3-skruvarna (923-05557) i skyddet till moderkortet.

4. Fäst tejpen på mitten av skyddet till moderkortet.

• Viktigt: Om tejpen skadas vid borttagningen slänger du den och använder ersättningstejp.

• Viktigt: Om du bytte ut höljet för moderkortet fäster du ersättningstejpen på höljet för moderkortet över usb-C-kortet.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen: