Om du ser varningen ”Installationen kan inte fortsätta om Boot Camp är konfigurerat”

Denna varning kan visas när du installerar macOS Mojave eller senare på vissa iMac-modeller som har en 3TB-hårddisk. Läs om vad du kan göra.

Om Boot Camp är konfigurerat på en av de följande iMac-modellerna kan felmeddelandet ”Installationen kan inte fortsätta med Boot Camp konfigurerat” visas om du försöker uppgradera till macOS Mojave eller senare. Varningen visas eftersom Windows-partitionen som skapats av Boot Camp på dessa modeller inte är kompatibel med filsystemet som används av den nya versionen av macOS.

• iMac (Retina 5K, 27 tum, Sent 2014): Följ stegen nedan för att ta bort Windows, uppgradera macOS, och installera sedan om Windows.

• iMac (27 tum, Sent 2013): Följ stegen nedan för att ta bort Windows, uppgradera macOS, och installera sedan om Windows.

• iMac (27 tum, Sent 2012): Följ stegen nedan för att ta bort Windows och uppgradera sedan macOS. Efter uppgraderingen kan du inte längre använda Boot Camp för att installera Windows.

iMac (Retina 5K, 27 tum, Sent 2014) eller iMac (27 tum, Sent 2013)

Om du har någon av dessa modeller konfigurerade med en 3TB-hårddisk måste du ta bort Boot Camp-partitionen innan du kan uppgradera till macOS Mojave eller senare. Detta tar också bort Microsoft Windows och all data som du har sparat på din Mac inifrån Windows. Efter uppgradering av macOS kan du installera en kompatibel version av Windows.

1. Om du vill spara några av dina Windows-data startar du din Mac i Windows

2. Starta din Mac i macOS och öppna sedan Boot Camp-assistenten, som du hittar i mappen Verktygsprogram i mappen Program.

3. Klicka på Fortsätt och välj sedan alternativet ”Ta bort Windows [version] eller en senare version”.

4. Klicka på Fortsätt igen och följ anvisningarna på skärmen för att ta bort Boot Camp.

5. Avsluta Boot Camp-assistenten när du är klar.

6. Du kan nu uppgradera till macOS Mojave eller senare.

7. Efter att ha installerat macOS kan du använda Boot Camp-assistenten för att installera Windows 10.

iMac (27 tum, sent 2012)

Om du har denna modell konfigurerad med en 3TB-hårddisk måste du ta bort Boot Camp-partitionen innan du kan uppgradera till macOS Mojave eller senare. Detta tar också bort Microsoft Windows och all data som du har sparat på din Mac inifrån Windows.

Efter uppgraderingen kan du inte längre använda Boot Camp för att installera Windows på denna Mac. Boot Camp kommer att visa en varning som säger att nya installationer av Windows inte stöds på denna Mac.

1. Om du vill spara några av dina Windows-data startar du din Mac i Windows

2. Starta din Mac i macOS och öppna sedan Boot Camp-assistenten, som du hittar i mappen Verktygsprogram i mappen Program.

3. Klicka på Fortsätt och välj sedan alternativet ”Ta bort Windows [version] eller en senare version”.

4. Klicka på Fortsätt igen och följ anvisningarna på skärmen för att ta bort Boot Camp.

5. Avsluta Boot Camp-assistenten när du är klar.

6. Du kan nu uppgradera till macOS Mojave eller senare.

Läs mer

Läs om hur du identifierar din iMac-modell.