Starta om din Mac i macOS eller Windows

När du har installerat Microsoft Windows på en Intel-baserad Mac kan du välja om den startar i macOS eller Windows.

Starta i macOS från Windows

1. Klicka på carat i meddelandefältet till höger i Windows-aktivitetsfältet för att visa dolda symboler.
  2. Klicka på symbolen Boot Camp .
  3. I menyn som visas väljer du Starta om i macOS.
    Om du inte har installerat de senaste Boot Camp-uppdateringarna visas kanske meddelandet Kunde inte hitta startvolymen för OS X.
    Boot Camp-menyn i Windows 10

Du kan även följa dessa steg:

1. Slå på eller starta om din Mac. Om du för närvarande kör Windows kan du starta om genom att välja Avsluta på Start-menyn. Tryck på och håll ned Alternativ-tangenten ⌥ (eller Alt) på tangentbordet när Mac-datorn startar om. Släpp tangenten när ett fönster som visar alla tillgängliga startvolymer öppnas.
  2. Välj Mac-datorns startvolym (Macintosh HD) och tryck sedan på Retur eller klicka på uppåtpilen:
    Starthanteraren-skärm

Starta i Windows från macOS

1. Starta om Mac-datorn. Tryck på och håll ned Alternativ-tangenten ⌥ (eller Alt) på tangentbordet när Mac-datorn startar om. Släpp knappen när ett fönster (bilden ovan) som visar alla tillgängliga startvolymer öppnas.
  2. Välj volymen Boot Camp och tryck sedan på Retur eller klicka på uppåtpilen.

Eller följ dessa steg i macOS Ventura 13 eller senare:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Allmänt i sidofältet.
  2. Klicka på Startskiva till höger.
  3. Välj volymen Boot Camp och klicka sedan på Starta om.

Eller följ dessa steg i tidigare versioner av macOS:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Startskiva.
  2. Klicka på låset  och ange ditt administratörslösenord.
  3. Välj volymen Boot Camp och klicka sedan på Starta om.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.