Skärm till MacBook Air (M2, 2022)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (0,3–1,2 Nm)

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Nm)

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (blå, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 25 mm bit

• Torx Plus 8IP 25 mm bit

• Torx T3 halvmåneformad bit

Var försiktig

• För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.

• Om du installerar en ny skärm måste du installera en ny lockvinkelsensor.

Borttagning

1. Öppna skärmen. Placera sedan datorn på bordets kant med bildskärmen hängande nedåt.

2. Sätt i 3IP-biten i den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att ta bort de två 3IP-skruvarna (923-07285) från höljet för skärmens flexkablar (1).

3. Använd det svarta petverktyget för att lyfta ändarna på flexkablarna till skärmen och kameran från kontakterna (2).

4. Sätt i Torx T3-biten i den blå vridmomentnyckeln. Använd sedan den blå vridmomentnyckeln och Torx T3-biten för att ta bort de två T3-skruvarna (923-07277) från lockvinkelsensorn/ljudkortets kontakthölje.

5. Ta bort lockvinkelsensorn/ljudkortets kontakthölje och spara det till återmonteringen.

6. Lyft änden på lockvinkelsensorns flexkabel från kontakten (1).

7. Lossa på fästmaterialet och dra bort lockvinkelsensorns flexkabel från ljudkortet (2).

8. Sätt i 8IP-biten i den justerbara vridmomentnyckeln för 0,3 till 1,2 Nm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och 8IP-biten för att ta bort de sex 8IP-skruvarna (923-07286) från skärmens vänstra och högra gångjärn.

9. Öppna skärmen helt. Lyft sedan skärmen i vinkeln som visas för att ta bort den från det övre höljet. Se till att skärmens gångjärnsskydd kommer förbi kanten på det övre höljet.

Återmontering

1. Placera skärmen på det övre höljet.

• Obs! Skärmen inkluderar skärmens och kamerans flexkablar.

2. Placera skärmens och kamerans flexkablar inuti det övre höljet.

3. Sätt i 8IP-biten i den justerbara vridmomentnyckeln för 0,3 till 1,2 Nm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och 8IP-biten för att delvis skruva tillbaka de sex 8IP-skruvarna (923-07286) i skärmens högra och vänstra gångjärnsskydd i ordningen som visas.

4. Stäng skärmen och justera den tills den ligger dikt an mot det övre höljet.

5. Ha kvar 8IP-biten i den justerbara vridmomentnyckeln för 0,3 till 1,2 Nm. Ställ in vridmomentet på 0,6 Nm.

6. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln för 0,3 till 1,2 Nm och 8IP-biten för att helt skruva tillbaka de sex 8IP-skruvarna i skärmens högra och vänstra gångjärnsskydd i ordningen som visas.

7. Tryck ändarna på skärmens och kamerans flexkablar mot kontakterna (1).

8. Sätt i 3IP-biten i den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm. Ställ in vridmomentet på 11,5 Ncm.

9. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att skruva tillbaka de två 3IP-skruvarna (923-07285) i höljet för skärmens flexkablar (2).

10. Tryck änden på lockvinkelsensorns flexkabel mot kontakten (1).

11. Använd den platta änden av det svarta petverktyget för att fästa lockvinkelsensorns flexkabel till ljudkortet (2).

12. Placera lockvinkelsensorn/ljudkortets kontakthölje över änden av lockvinkelsensorns flexkabel.

13. Sätt i Torx T3-biten i den blå vridmomentnyckeln. Använd sedan den blå vridmomentnyckeln och Torx T3-biten för att skruva tillbaka de två T3-skruvarna (923-07277) i lockvinkelsensorn/ljudkortets kontakthölje.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen:

Viktigt

När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.