Höger högtalare med antenn till MacBook Air (M2, 2022)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Nm)

• Antennverktyg

• ESD-säker pincett

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (blå, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 4IP 25 mm bit

• Torx T3 halvmåneformad bit

• Torx T5-bit

Var försiktig

För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.

Viktigt

Om du byter ut höger högtalare med antenn måste du även byta ut vänster högtalare med antenn. Instruktioner om borttagning och återmontering finns i avsnittet om höger högtalare med antenn.

Borttagning

1. Använd det svarta petverktyget eller den ESD-säkra pincetten för att dra bort skummet från skärmens kontakthöljen och komma åt skruven i mitten.

2. Sätt i Torx T3-biten i den blå vridmomentnyckeln. Använd sedan den blå vridmomentnyckeln och torx T3-biten för att ta bort de sju T3-skruvarna (923-07277) från den högra högtalarens kontakthölje (1), skärmens kontakthölje (2) och kontakthöljet till koaxialkablar för antenn (3).

3. Ta bort de tre höljena och spara dem till återmonteringen.

4. Använd det svarta petverktyget för att lyfta bort änden på flexkabeln till höger högtalare (1) från kontakten.

5. Använd det svarta petverktyget för att lyfta bort änden på koaxialkabeln för höger antenn (2) från kontakten.

6. Sätt i 4IP-biten i den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och 4IP-biten för att ta bort de två 4IP-skruvarna (923-07269) från höger högtalare med antenn.

7. Sätt i torx T5-biten i den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och Torx T5-biten för att ta bort T5-skruven (923-07263) från höger högtalare med antenn.

8. Använd det svarta petverktyget för att vinkla upp den vänstra sidan av höger högtalare med antenn (1). För sedan höger högtalare med antenn åt vänster och ta bort den från det övre höljet.

Återmontering

1. Sätt in den högra sidan av höger högtalare med antenn i det övre höljet enligt bilden (1). Sänk sedan ner höger högtalare med antenn i det övre höljet (2).

2. Sätt i Torx T5-biten i den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm. Ställ in vridmomentet på 11,5 Ncm.

3. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx T5-biten för att skruva tillbaka T5-skruven (923-07263) i höger högtalare med antenn.

4. Sätt i 4IP-biten i den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm. Ställ in vridmomentet på 20,5 Ncm.

5. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och 4IP-biten för att sätta tillbaka de två 4IP-skruvarna (923-07269) i den högra högtalaren med antenn i den ordning som visas.

6. Använd det svarta petverktyget eller den ESD-säkra pincetten för att placera änden av den högra antennkoaxialkabeln över kontakten. Använd antennverktygets trubbiga ände för att trycka fast antennkoaxialkabelns ände mot kontakten.

7. Tryck änden på flexkabeln till höger högtalare mot kontakten.

8. Placera kontakthöljet till höger högtalare, kontakthöljet till skärm och kontakthöljet till koaxialkablar för antenn.

9. Använd den ESD-säkra pincetten för att dra bort skummet från skärmens kontakthöljen och komma åt skruven i mitten.

10. Sätt i Torx T3-biten i den blå vridmomentnyckeln. Använd sedan den blå vridmomentnyckeln och Torx T3-biten för att skruva tillbaka de sju T3-skruvarna (923-07277) i den högra högtalarens kontakthölje, skärmens kontakthölje och kontakthöljet till koaxialkablar för antenn.

11. Pressa längs med skummet på skärmens kontakthöljen för att fästa det till höljet.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen:

Var försiktig

När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.