Bottenplatta till MacBook Air (M2, 2022)

Innan du börjar

Varning

Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Verktyg

• Justeringsverktyg för batteriets flexkabel

• Batterihölje

• Skärtåliga handskar

• Nylonpetverktyg (svart) (2)

• Pentalobe-skruvmejsel

• Sugkopp

• Vridmomentnyckel (blå, 0,65 kgf cm)

• Torx T3 halvmåneformad bit

Borttagning

1. Placera datorn på en ren, plan yta med botten uppåt.

2. Använd pentalobe-skruvmejseln för att ta bort de två pentalobe-skruvarna (1) från de bakre hörnen på bottenplattan.

• Obs! Färgen på skruven är specifik för din modell.

• Midnatt (923-07544)

• Silver (923-07262)

• Rymdgrå (923-07261)

• Stjärnglans (923-07262)

3. Använd Pentalobe-skruvmejseln för att ta bort de två Pentalobe-skruvarna (2) från de främre hörnen på bottenplattan.

• Obs! Färgen på skruven är specifik för din modell.

• Midnatt (923-07543)

• Silver (923-07542)

• Rymdgrå (923-07260)

• Stjärnglans (923-07542)

4. Notera placeringen av de fyra interna klämmorna som fäster bottenplattan på det övre höljet.

5. Rikta in den högra kanten av sugkoppen med den vänstra kanten av skåran i det övre höljet enligt bilden. Tryck sedan på sugkoppen för att fästa den nära bottenplattans framkant.

6. Dra upp sugkoppens handtag tills du känner att den inre klämman på framkanten lossnar.

7. Tryck på sugkoppens kanter för att lossa den.

8. Rikta in den vänstra kanten av sugkoppen med den hägra kanten av skåran i det övre höljet. Tryck sedan på sugkoppen för att fästa den nära bottenplattans framkant.

9. Dra upp sugkoppens handtag tills du känner att den inre klämman på framkanten lossnar. Tryck sedan på sugkoppens kanter för att lossa den.

10. Tryck på sugkoppen för att fästa den på bottenplattans vänstra sida.

11. Dra upp sugkoppens handtag tills du känner att den inre klämman till vänster lossnar. Tryck sedan på sugkoppens kanter för att lossa den.

12. Tryck på sugkoppen för att fästa den på bottenplattans högra sida.

13. Dra upp sugkoppens handtag tills du känner att den inre klämman till höger lossnar. Tryck sedan på sugkoppens kanter för att lossa den.

14. Sätt på de skärtåliga handskarna.

15. Lyft bottenplattan något för att skapa en smal öppning mellan bottenplattan och det övre höljet på den sida som är vänd mot dig. Dra sedan i bottenplattan för att lossa den från det övre höljet. Ställ bottenplattan upprätt på en ren, plan yta.

•  Varning: Lyft inte bottenplattan mer än 10 mm.

• Viktigt: Om du byter ut bottenplattan:

• Spara den befintliga bottenplattan tills reparationen är slutförd.

• Skriv datorns serienummer med en märkpenna med fin filtspets på insidan av den nya bottenplattan.

• Om du enbart byter ut bottenplattan och inga andra delar går du vidare till återmonteringssteg 7.

16. Ta av dig handskarna.

17. Lägg batterihöljet på batteriet. Tryck sedan in de svarta flikarna i klämmorna på det övre höljet tills du känner ett klick.

18. Sätt i torx T3-biten i den blå vridmomentnyckeln. Använd sedan den blå vridmomentnyckeln och den halvmåneformade torx T3-biten för att ta bort de två T3-skruvarna (923-07277) från kontakthöljet till batteriet.

19. Ta bort kontakthöljet till batteriet och spara det till återmonteringen.

20. Använd en ESD-säker pincett för att dra bort polyesterfilmen från änden av batteriets flexkabel.

21. Ta tag i polyesterfilmen och lyft bort änden av batteriets flexkabel från kontakten.

Återmontering

1. Placera justeringsverktygsstiften för batteriets flexkabel i skruvhålen enligt bilden (1).

2. För in justeringsverktyget för batteriets flexkabel i kylflänsen enligt bilden (2).

3. Tryck änden av batteriets flexkabel mot kontakten (3).

• Obs! Se till att polyesterfilmfliken sitter fast på änden av batteriets flexkabel.

4. Ta bort justeringsverktyget för batteriets flexkabel.

5. Placera batteriets kontakthölje över änden av batteriets flexkabel.

6. Sätt i torx T3-biten i den blå vridmomentnyckeln. Använd sedan den blå vridmomentnyckeln och Torx T3-biten för att föra in de två T3-skruvarna (923-07277) i kontakthöljet till batteriet igen.

7. Rotera datorn så att skärmens gångjärn är närmast dig.

8. Sätt på de skärtåliga handskarna.

9. Placera bottenplattan över det övre höljet så att skruvhålen ligger mot gångjärnsskydden för skärmen (1). Tryck ned bottenplattan samtidigt som du för den mot dig så att två konsoler i bottenplattan fästs till två interna skruvar enligt bilden (2).

10. Viktigt: Se till att bottenplattan är placerad cirka 10 mm över det övre höljet för att undvika repor (3).

11. Använd pentalobe-skruvmejseln för att halvt skruva in pentalobe-skruven i bottenplattans bakre hörn.

• Obs! Använd rätt färg på skruven för din modell.

• Midnatt (923-07544)

• Silver (923-07262)

• Rymdgrå (923-07261)

• Stjärnglans (923-07262)

12. Tryck ned bottenplattan samtidigt som du för den mot dig så att de två återstående konsolerna i bottenplattan fästs till de två interna skruvarna.

13. Tryck ned bottenplattan för att aktivera de fyra inre klämmorna i det övre höljet.

14. Använd pentalobe-skruvmejseln för att halvt skruva tillbaka de återstående tre pentalobe-skruvarna i bottenplattan i den ordning som visas.

• Obs! Använd rätt färg på skruven för din modell.

• Midnatt (923-07544)

• Silver (923-07262)

• Rymdgrå (923-07261)

• Stjärnglans (923-07262)

15. Använd pentalobe-skruvmejseln för att helt skruva tillbaka de fyra pentalobe-skruvarna i bottenplattan.

Var försiktig

• När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.

• Systemkonfiguration krävs om du har installerat en utbytesskärm, en lockvinkelsensor, ett moderkort, högtalare eller ett Touch ID-kort.

• Om du har bytt ut moderkortet startar datorn i diagnostikläget tills du har slutfört Systemkonfiguration.

• Om du har bytt ut Touch ID-kortet fungerar det bara som en strömbrytare tills du har slutfört systemkonfigurationen.

• Om du har bytt lockvinkelsensorn stänger du skärmen i 20 sekunder när du uppmanas till det under systemkonfigurationen. Om skärmen inte är helt stängd under processen måste du installera en ny lockvinkelsensor.