Övre högtalare till iPhone 13 mini (mmWave-antenn)

Innan du börjar

Varning

Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Viktigt

Följ anvisningarna i Övre högtalare om din iPhone inte har någon mmWave-antenn.

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• 5,4-tums reparationsbricka

• ESD-säker pincett

• JCIS-bit

• Nitrilhandskar eller luddfria handskar

• Nylonpetverktyg (svart)

• SIM-utmatningsverktyg

• Superskruvbit

• Vridmomentnyckel (blå, 0,65 kgf cm)

• Vridmomentnyckel (grå, 0,55 kgf cm)

Var försiktig

Undvik att ta på TrueDepth-kameraenheten eller närliggande delar för att inte skada linser eller nära delar.

Borttagning

1. Placera höljet på reparationsbrickan med Lightning-kontakten vänd mot utskärningen.

2. Ta långsamt bort polyesterfilmremsan från mmWave-antennens kontakthölje med en ESD-säker pincett.

3. Ta bort de tre stjärnskruvarna från mmWave-antennens kontakthölje med en vridmomentnyckel och JCIS-biten. Lägg skruvarna åt sidan. Ta bort höljet och spara det till återmonteringen.

•  Var försiktig: Undvik att skruvarna lossnar genom att säkerställa att JCIS-biten är låst i vridmomentnyckeln. Skrapa inte vridmomentnyckeln mot moderkortet.

4. Separera den böjliga mmWave-antennkabeln från kontakten.

5. Lyft av ändarna på de 11 flexkablarna från kontakterna i ordningen som visas.

6. Ta bort stjärnskruven från moderkortets nedre ände med en vridmomentnyckel och JCIS-biten. Lägg skruven åt sidan.

7. Ta bort superskruven från moderkortets övre ände med en vridmomentnyckel och superskruvbiten. Lägg skruven åt sidan.

8. Ta bort kameran. Fortsätt sedan till steg 9.

9. Ta bort limmet mellan den böjliga mmWave-antennkabeln och kamerabrunnen med det svarta pekverktygets platta ände.

10. Ta bort höljet från reparationsbrickan.

11. Sätt i ett gem eller ett SIM-utmatningsverktyg i hålet intill SIM-facket.

12. Tryck gemet eller SIM-utmatningsverktyget mot höljet för att mata ut SIM-facket. Ta sedan bort SIM-facket och spara det till återmonteringen.

13. Placera höljet på reparationsbrickan med Lightning-kontakten vänd mot utskärningen.

14. Använd en ESD-säker pincett för att föra SIM-utmatningsverktyget till sitt ursprungliga läge enligt bilden.

15. Gently lift the mmWave antenna and the logic board up and out of the enclosure.

• Important: Ensure that the mmWave antenna stays attached to the logic board.

•  Caution

• Don’t damage the Apple Pay flex cable as you lift the logic board out of the enclosure.

• Don’t damage the logic board when removing it from the enclosure. If damage occurs, replace the iPhone.

16. Use a torque driver and the JCIS bit to remove one crosshead screw from the top speaker. Set aside the screw.

17. Use a torque driver and the super screw bit to remove one super screw from the top speaker. Set aside the screw.

18. Put on the gloves.

19. Remove the top speaker from the enclosure.

Återmontering

1. Ta på dig handskarna.

2. Undersök TrueDepth-kameran. Se till att kamerans övre kant ligger under kanten på höljet.

•  Var försiktig: Om TrueDepth-kameran ligger fel använder du det svarta petverktyget för att placera den i rätt läge.

3. Luta högtalaren nedåt och sänk ned den på plats.

•  Var försiktig: Kontrollera att packningen sitter på plats på den övre ventilen och att den inte är trasig eller skadad. Byt ut den övre högtalaren om packningen är skadad.

4. Sätt fast en ny superskruv (923-06675)  i den övre högtalaren med den blå vridmomentnyckeln och superskruvbiten.

5. Sätt fast en ny stjärnskruv (923-06676)  i den övre högtalaren med den grå vridmomentnyckeln och JCIS-biten.

6. Placera moderkortet och mmWave-antennen i höljet enligt bilden.

•  Var försiktig: Se till att inga flexkablar fastnar under moderkortet.

7. Sätt tillbaka kameran i höljet genom att följa återmonteringssteg 1 till 7 för kamera. Gå sedan vidare till steg 8 nedan.

8. Tryck ändarna på de nio återstående böjliga kablarna på kontakterna på moderkortet i ordningen som visas.

9. Sätt fast en ny superskruv (923- 06673) i moderkortet med den blå vridmomentnyckeln och superskruvbiten.

10. Sätt fast en ny stjärnskruv (923-06676) i moderkortet med den grå vridmomentnyckeln och JCIS-biten.

11. Inspektera mmWave-antennens flexkabel för att säkerställa att den ligger bakom Apple Pay-flexkabeln.

12. Tryck den böjliga mmWave-antennkabeln på kontakten.

13. Placera mmWave-antennens kontakthölje över den böjliga mmWave-antennkabeln.

14. Sätt fast tre nya stjärnskruvar (923-06677) i mmWave-antennkontakthöljet med den grå vridmomentnyckeln och JCIS-biten.

•  Var försiktig: Undvik att skruvarna lossnar genom att säkerställa att JCIS-biten är låst i vridmomentnyckeln. Skrapa inte vridmomentnyckeln mot moderkortet.

15. Placera en ersättningsremsa med polyesterfilm över mmWave-antennens kontakthölje. Använd det svarta petverktyget platta ände och tryck utmed fästremsan för att fästa den vid höljet. Ta bort det blå släppskiktet.

16. Ta bort höljet från reparationsbrickan.

17. Tryck tillbaka SIM-facket på höljets sida.

18. Placera höljet på reparationsbrickan med Lightning-kontakten vänd mot utskärningen.

19. Sätt tillbaka Taptic Engine . Fortsätt sedan till steg 20.

20. Sätt fast det nya batteriet genom att följa alla steg för återmontering i Batteri.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen: