Övre högtalare till iPhone 13 mini

Innan du börjar

Varning

Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• 5,4-tums reparationsbricka

• ESD-säker pincett

• JCIS-bit

• Nitrilhandskar eller luddfria handskar

• Nylonpetverktyg (svart)

• SIM-utmatningsverktyg

• Superskruvbit

• Vridmomentnyckel (blå, 0,65 kgf cm)

• Vridmomentnyckel (grå, 0,55 kgf cm)

Var försiktig

Undvik att ta på TrueDepth-kameraenheten eller närliggande delar för att inte skada linser eller nära delar.

Borttagning

1. Placera höljet på reparationsbrickan med Lightning-kontakten vänd mot utskärningen.

2. Lyft av ändarna på de 11 flexkablarna från kontakterna i ordningen som visas.

3. Ta bort stjärnskruven från moderkortets nedre ände med en vridmomentnyckel och JCIS-biten. Lägg skruven åt sidan.

4. Ta bort superskruven från moderkortets övre ände med en vridmomentnyckel och superskruvbiten. Lägg skruven åt sidan.

5. Ta bort höljet från reparationsbrickan.

6. Sätt i ett gem eller ett SIM-utmatningsverktyg i hålet intill SIM-facket.

7. Tryck gemet eller SIM-utmatningsverktyget mot höljet för att mata ut SIM-facket. Ta sedan bort SIM-facket och spara det till återmonteringen.

8. Placera höljet på reparationsbrickan med Lightning-kontakten vänd mot utskärningen.

9. Använd en ESD-säker pincett för att föra SIM-utmatningsverktyget till sitt ursprungliga läge enligt bilden.

10. Fäll upp moderkortet (1, 2) med det svarta petverktygets platta ände. Håll moderkortet i kanterna och ta ut det ur höljet (3).

•  Var försiktig

• Skada inte den böjliga Apple Pay-kabeln när du lyfter ut moderkortet ur höljet.

• Skada inte moderkortet när du tar ut det ur höljet. Byt ut iPhone-enheten om skada uppstår.

11. Ta bort en stjärnskruv från den övre högtalaren med en vridmomentnyckel och JCIS-biten. Lägg skruven åt sidan.

12. Ta bort superskruven från den övre högtalaren med en vridmomentnyckel och superskruvbiten. Lägg skruven åt sidan.

13. Ta på dig handskarna.

14. Ta ut den övre högtalaren ur höljet.

Återmontering

1. Ta på dig handskarna.

2. Undersök TrueDepth-kameran. Se till att TrueDepth-kamerans övre kant ligger under kanten på höljet.

•  Var försiktig: Om TrueDepth-kameran ligger fel använder du det svarta petverktyget för att placera den i rätt läge.

3. Luta högtalaren nedåt och sänk ned den på plats.

•  Var försiktig: Kontrollera att packningen sitter på plats på den övre ventilen och att den inte är trasig eller skadad. Byt ut den övre högtalaren om packningen är skadad

4. Sätt fast en ny superskruv (923-06675)  i den övre högtalaren med den blå vridmomentnyckeln och superskruvbiten.

5. Sätt fast en ny stjärnskruv (923-06676)  i den övre högtalaren med den grå vridmomentnyckeln och JCIS-biten.

6. Luta moderkortet och sänk ned det på plats.

•  Var försiktig: Se till att inga flexkablar fastnar under moderkortet.

7. Tryck ändarna på de 11 flexkablarna mot kontakterna på moderkortet i ordningen som visas .

8. Sätt fast en ny superskruv (923- 06673)  i moderkortet med den blå vridmomentnyckeln och superskruvbiten.

9. Sätt fast en ny stjärnskruv (923-06676)  i moderkortet med den grå vridmomentnyckeln och JCIS-biten.

10. Ta bort höljet från reparationsbrickan.

11. Tryck tillbaka SIM-facket på höljets sida.

12. Placera höljet på reparationsbrickan med Lightning-kontakten vänd mot utskärningen.

13. Sätt tillbaka Taptic Engine .

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen: