Kamera till iPhone 13 mini

Innan du börjar

Varning

Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• 5,4-tums reparationsbricka

• ESD-säker pincett

• JCIS-bit

• Nitrilhandskar eller luddfria handskar

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (blå, 0,65 kgf cm)

Var försiktig

• Undvik att ta på TrueDepth-kameraenheten eller närliggande delar för att inte skada linser eller nära delar.

• Undvik att komma i kontakt med jordningsfjädern på kamerahöljet.

Var försiktig

För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg följer du anvisningarna för att starta systemkonfigurationen.

Borttagning

1. Placera höljet på reparationsbrickan med Lightning-kontakten vänd mot utskärningen.

2. Använd en vridmomentnyckel och JCIS-bit för att ta bort de tre stjärnskruvarna från kamerahöljet. Lägg skruvarna åt sidan.

3. Vinkla upp kamerahöljets högra kant (1) med den ESD-säkra pincetten. Dra sedan höljet åt höger för att frigöra flikarna till vänster (2). Spara höljet till återmonteringen.

4. Använd en ESD-säker pincett och lyft försiktigt bort änden av den övre kamerans böjliga kabel från kontakten.

• Obs! En kameraflexkabel täcker den andra.

5. Använd en ESD-säker pincett och lyft försiktigt bort änden på den nedre kamerans böjliga kabel från kontakten.

6. Använd den platta änden på det svarta petverktyget till att fälla upp kamerorna från höljet. Lyft sedan ut kamerorna ur höljet.

lift the cameras out of the enclosure.

•  Caution: Don’t use the flex cables to lift the cameras.

Återmontering

1. Sätt på dig handskarna för att undvika att smutsa ned kameralinserna. Håll sedan de nya kamerorna med linserna vända nedåt och ta bort skyddsplasten från kameralinserna.

2. Placera kamerorna i höljet. Se till att kamerans flexkablar sitter i kanalen mellan batteriet och kamerabrunnen.

3. Tryck ned änden på den nedre kamerans flexkabel mot kontakten.

4. Tryck ned änden på den övre kamerans flexkabel mot kontakten.

5. Tryck lätt in kamerorna i höljet.

6. Kamerans hölje har flikar som passar i kanalen nära TrueDepth-kameran och moderkortet. Håll i kamerahöljet med en ESD-säker pincett och skjut in höljets flikar i kanalen. Sänk sedan höljet mot kamerorna.

•  Var försiktig

• Kontrollera att jordningsfjädern på kamerahöljet inte är skadad. Undvik att komma åt jordningsfjädern när du sätter tillbaka kamerahöljet.

• Se till att skruvutskärningarna på kamerahöljet passar in i skruvhålen. Om kamerahöljet sitter fel kan det påverka bildskärmens bildkvalitet.

7. Skruva i tre nya stjärnskruvar (923-06660) i kamerahöljet med den blå vridmomentnyckeln och JCIS-biten i ordningen som visas.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen:

Var försiktig

• Starta Systemkonfiguration när du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg genom att försätta enheten i diagnostikläge. Tryck på Börja session och följ uppmaningarna på skärmen.

• Du har ett försök att slutföra systemkonfiguration. Om försöket avbryts eller stöter på ett fel kommer enheten att visa ett meddelande som uppmanar dig att kontakta teamet för självbetjäningsreparation för hjälp.