
Vytváranie zdieľaných albumov vo Fotkách na stránke iCloud.com a pripájanie sa k nim
Zdieľané albumy môžete používať na zdieľanie fotiek a videí s ľuďmi, ktorých si vyberiete, a tí môžu pridávať svoje vlastné fotky, videá a komentáre.
Pokyny na nastavenie nájdete v časti Nastavenie funkcie Zdieľané albumy v iCloude na všetkých zariadeniach. Ak chcete vytvoriť album, ktorý nie je zdieľaný, pozrite si časť Usporiadanie fotiek a videí v albumoch.
Poznámka: Niektoré funkcie nie sú k dispozícii vo všetkých krajinách alebo oblastiach.
Vytvorenie zdieľaného albumu
Prejdite na icloud.com/photos a prihláste sa do svojho Apple účtu (ak je to potrebné).
Na bočnom paneli vyberte položku Zdieľané albumy a potom
.Zadajte názov nového albumu a potom vykonajte niektorý z nasledujúcich krokov:
Výber ľudí, ktorí majú prístup: Vyberte možnosť Ľudia, ktorých vyberiete alebo Ktokoľvek s odkazom. Ak vyberiete Ľudia, ktorých vyberiete, môžete zapnúť Žiadosti o prístup.
Nastavenie albumu ako dočasného: Zapnite možnosť Dočasný album, ak chcete nastaviť, aby platnosť albumu vypršala po 30 dňoch. Po uplynutí tejto doby budú všetky fotky a videá vo vašom dočasnom albume, ktoré neboli uložené vo vašej knižnici fotiek, vymazané.
Dočasné albumy sa nezapočítavajú do vášho iCloud úložiska.
Vyberte položku Vytvoriť.
Spravovať zdieľanie albumu
Ak ste tvorcom zdieľaného albumu, máte kontrolu nad tým, kto má k nemu prístup.
Prejdite na icloud.com/photos a prihláste sa do svojho Apple účtu (ak je to potrebné).
Na bočnom paneli vyberte položku Zdieľané albumy.
Klepnite na zdieľaný album alebo na ňom podržte kurzor, vyberte
a potom vyberte položku Zdieľaný album.Ak vidíte účastníkov a možnosti prístupu, vykonajte niektorú z nasledujúcich akcií:
Aktualizácia prístupu pre účastníka: Klepnite alebo podržte kurzor nad menom účastníka, vyberte
a potom vyberte niektorú z možností.Odstránenie účastníka: Klepnite alebo podržte kurzor na mene účastníka a vyberte
, potom vyberte Odstrániť účastníka.Zmena ľudí, ktorí majú prístup: Vyberte možnosť Ľudia, ktorých vyberiete alebo Ktokoľvek s odkazom. Ak vyberiete Ľudia, ktorých vyberiete, môžete zapnúť Žiadosti o prístup.
Schválenie alebo zamietnutie žiadosti o prístup: Pod položkou Žiadosti vyberte možnosť vedľa mena účastníka.
Pozvanie osoby, aby sa pripojila: Vyberte Pozvať účastníka, vyberte Vytvoriť odkaz, potom skopírujte a zdieľajte jednorazový odkaz. Ak chcete pozvať viac ľudí, vytvorte nový odkaz.
Deaktivácia nepoužitých odkazov na zdieľanie: Ak zdieľate odkaz, ale už nechcete, aby sa daný účastník pripojil k albumu, vyberte
a potom vyberte možnosť Odstrániť nepoužité odkazy na zdieľanie.
Ak vidíte možnosť Odberatelia môžu zverejňovať, vykonajte niektorý z nasledujúcich krokov:
Povoliť ľuďom, ktorých pozvete, aby pridali do tohto albumu: Zapnite možnosť Predplatitelia môžu uverejňovať príspevky.
Povoliť komukoľvek zobraziť album na stránke iCloud.com: Zapnite Verejná webovú stránka.
Tip: Ak je zapnutá možnosť Verejná webová stránka, môžete výberom položky Kopírovať skopírovať odkaz a poslať ho ľuďom.
Pozvať viac ľudí: Vyberte
, zadajte jednu alebo viac emailových adries a potom vyberte položku Pozvať.Odstrániť odberateľa: Vyberte
vedľa mena odberateľa.
Pripojenie k zdieľanému albumu
Vyberte odkaz, ktorý ste dostali, a potom vyberte Pripojiť sa. Možno budete musieť požiadať o prístup, zadať svoj email alebo sa prihlásiť do svojho Apple účtu.
Ak sa pripojíte emailom a chcete si uložiť album do svojho účtu, prihláste sa do svojho Apple účtu.
Vymazanie alebo opustenie zdieľaného albumu
Ak ste tvorcom zdieľaného albumu, môžete ho vymazať. Ak ste účastníkom, môžete ho opustiť.
Prejdite na icloud.com/photos a prihláste sa do svojho Apple účtu (ak je to potrebné).
Na bočnom paneli vyberte položku Zdieľané albumy.
Klepnite alebo podržte kurzor nad zdieľaným albumom a potom vyberte
.Vyberte Spravovať zdieľaný album a potom vyberte jednu z nasledujúcich možností:
Vymazať zdieľaný album: Album sa automaticky odstráni zo všetkých vašich zariadení a zariadení účastníkov.
VÝSTRAHA: Odstránením zdieľaného albumu sa natrvalo odstránia všetky fotky, ktoré obsahuje. Pred pokračovaním nezabudnite uložiť všetky fotky, ktoré si chcete ponechať.
Opustiť zdieľaný album: Album sa automaticky odstráni len z vášho zariadenia.
Po vytvorení zdieľaného albumu môžete nahrať fotky a videá.