Om eSIM på iPhone

Finn ut hva en eSIM er, hvordan du konfigurerer en eSIM på iPhone, og hvordan du overfører et fysisk SIM-kort til en eSIM.

Hva er eSIM på iPhone?

eSIM er et digitalt SIM-kort som gjør det mulig å aktivere et mobilabonnement fra operatøren din uten å bruke et fysisk SIM-kort. Du kan installere åtte eller flere eSIM-er på iPhone og bruke to telefonnumre samtidig.

Dette trenger du

eSIM på iPhone tilbys ikke i Fastlands-Kina. I Hongkong og Macao har noen iPhone-modeller eSIM. Finn ut hvordan du bruker Dual SIM med to nano-SIM-kort i Fastlands-Kina, Hongkong og Macao. For reisende som besøker Fastlands-Kina, og som ønsker å bruke en eSIM for forhåndsbetalte dataplaner, tilbys disse av mange globale operatører

* iPhone 14-modeller og nyere som kun har eSIM, kan aktiveres uten Wi-Fi-nettverk.

Slik konfigurerer du en eSIM på iPhone

Konfigurering av eSIM innebærer vanligvis bare å slå på den nye iPhonen og følge instruksjonene på skjermen.

Du kan aktivere eSIM mens du konfigurerer iPhone hvis operatøren støtter eSIM-operatøraktivering eller eSIM-hurtigoverføring. Med eSIM-operatøraktivering får du tildelt en eSIM av operatøren når du kjøper telefonen. Med eSIM-hurtigoverføring overfører du SIM-kortet fra den forrige iPhonen til den nye iPhonen uten å kontakte operatøren. Uansett hvilken av metodene du bruker, slår du på iPhone og følger instruksjonene for å aktivere en eSIM.

Enkelte operatører støtter overføring av et telefonnummer fra den forrige iPhonen din til den nye iPhonen uten å måtte kontakte dem. Sørg for at du er logget på med Apple-ID-en din på begge enhetene. Eller sørg for at den forrige iPhonen din er ulåst og i nærheten med Bluetooth slått på, og at den bruker iOS 16 eller nyere.

Du kan også bruke disse alternativene senere for å legge til eller overføre en eSIM. Hvis disse alternativene ikke er tilgjengelige, kontakter du operatøren for å aktivere eSIM ved hjelp av en QR-kode eller operatørens iPhone-app.

Hvis du kjøpte en iPhone 14-modell eller nyere i USA, aktiveres iPhone med en eSIM. Hvis du vil aktivere eSIM ved hjelp av eSIM-operatøraktivering, eSIM-hurtigoverføring eller en annen aktiveringsmetode, slår du på iPhone og følger instruksjonene.

Bruk eSIM-operatøraktivering på iPhone

Noen operatører og globale operatører kan tilordne en ny eSIM til iPhone, noe som gjør at konfigureringen går raskt og enkelt. Dette skjer vanligvis når du kjøper fra en operatør og oppgir informasjon om mobilabonnementet ditt. Hvis telefonen fikk tildelt en eSIM da du kjøpte den, slår du på iPhone og følger instruksjonene for å aktivere eSIM.

Hvis du for eksempel bytter til iPhone fra en Android-telefon, kan du kontakte operatøren din for å overføre telefonnummeret ditt til iPhone via eSIM-operatøraktivering eller ved å skanne en QR-kode fra operatøren din.

Hvis du kontaktet operatøren din for en eSIM etter at du konfigurerte iPhone, og operatøren konfigurerte eSIM-operatøraktivering, følger du denne fremgangsmåten:

1. Når en varsling vises der det står «Mobilabonnementet fra operatør er klart til å installeres», trykker du på den.
  2. I Innstillinger-appen trykker du på Mobilabonnementet fra operatør er klart til å installeres.
  3. Trykk på Fortsett nederst på skjermen.
  4. Ring på iPhone for å sjekke mobiltilkoblingen. Hvis du ikke får ringt, må du ta kontakt med operatøren din.
  5. Hvis abonnementet du aktiverte, erstatter abonnementet på det fysiske SIM-kortet ditt, tar du ut det fysiske SIM-kortet. Start deretter iPhone på nytt.

Bruk eSIM-hurtigoverføring på iPhone

Noen operatører støtter overføring av SIM-kort fra den forrige iPhonen til den nye iPhonen uten at du må kontakte dem. Du kan også konvertere ditt nåværende fysiske SIM-kort til en eSIM.

Hvis du ikke har tilgang til den nåværende iPhonen, kan du kontakte operatøren din for å overføre eSIM-kortet.

Hvis du blir bedt om å overføre SIM-kortet mens du konfigurerer iPhone, følger du instruksjonene på skjermen for å overføre det fysiske SIM-kortet eller eSIM-kortet. Hvis du trenger å overføre mer enn ett SIM-kort til den nye iPhonen, kan du overføre de ekstra SIM-kortene dine ved å følge trinnene nedenfor.

Overfør et fysisk SIM-kort eller eSIM på den forrige iPhonen din til en eSIM på den nye iPhonen etter konfigurering

1. På den nye iPhonen går du til Innstillinger > Mobilnett > Legg til mobilabonnement.
  2. Velg et mobilabonnement som skal overføres fra en annen iPhone. Hvis du ikke ser en liste over numre, trykker du på Overfør fra en annen iPhone. Dette krever at begge enhetene har iOS 16 eller nyere.
  3. Se etter instruksjoner på den forrige iPhonen for å bekrefte overføringen. For å bekrefte trykker du på «Overfør». Hvis du blir bedt om en bekreftelseskode, skriver du inn koden som vises på den nye iPhonen.
  4. Vent til mobilabonnementet blir aktivert på den nye iPhonen. Det forrige SIM-kortet ditt deaktiveres når mobilabonnementet på den nye iPhonen aktiveres.
  5. Hvis du ser et banner på den nye iPhonen som sier Fullfør konfigureringen av mobilabonnementer fra operatøren, trykker du på det. Du blir omdirigert til operatørens nettside, slik at du kan overføre eSIM-kortet. Kontakt operatøren din hvis du trenger hjelp.

Konverter et fysisk SIM-kort til en eSIM på samme iPhone

Du kan konvertere et fysisk SIM-kort til en eSIM på samme iPhone, hvis operatøren din støtter det. Følg disse trinnene:

1. På iPhone går du til Innstillinger > Mobilnett.
  2. Trykk på Konverter til eSIM. Hvis du ikke ser Konverter til eSIM, støtter ikke operatøren dette alternativet. Kontakt operatøren for å flytte telefonnummeret ditt fra det fysiske SIM-kortet til en eSIM ved hjelp av eSIM-operatøraktivering eller ved å skanne en QR-kode.
  3. Trykk på Konverter mobilabonnement.
  4. Trykk på Konverter til eSIM.
  5. Vent til eSIM er aktivert. Det forrige SIM-kortet deaktiveres når mobilabonnementet på iPhonen aktiveres.
  6. Fjern det fysiske SIM-kortet fra iPhonen. Start deretter iPhone på nytt.

Bruk en QR-kode

Du kan bruke en QR-kode fra operatøren din til å konfigurere eSIM på iPhone.

Slik aktiverer du eSIM mens du konfigurerer iPhone:

1. Når du kommer til skjermbildet «Konfigurer mobildata», trykker du på Bruk QR-kode.
  2. Følg instruksjonene på skjermen.

For å aktivere eSIM etter at du har konfigurert iPhone, kontakter du operatøren for å få en QR-kode. Deretter følger du denne fremgangsmåten:

1. Åpne Kamera-appen, og skann QR-koden. Når du ser en varsling om at et mobilabonnement er registrert, trykker du på varslingen.
  2. Hvis du bruker en iPhone med iOS 17.4 eller nyere og du mottar en QR-kode fra operatøren din i en e-post, eller fra operatørens nettside, trykker og holder du på QR-koden og deretter på Legg til eSIM.
  3. Trykk på Fortsett nederst på skjermen.
  4. Trykk på Legg til mobilabonnement.

Hvis du blir bedt om å skrive inn en bekreftelseskode for å aktivere eSIM-kortet, skriver du inn nummeret du fikk av operatøren.

Andre eSIM-aktiveringsmetoder

Noen operatører kan sende deg en kobling i stedet for en QR-kode for å laste ned eSIM.

1. På iPhone med iOS 17.4 eller nyere trykker du på koblingen for å konfigurere eSIM.
  2. Når varselet Aktiver nytt eSIM vises, trykker du på Tillat.
  3. Trykk på Fortsett nederst på skjermen.

Hvis operatøren din støtter aktivering av eSIM ved hjelp av en app, laster du ned operatørens app fra App Store og følger instruksjonene.

Skriv inn eSIM-informasjonen manuelt om nødvendig

1. Kontakt operatøren din for å få eSIM-detaljene du må oppgi.
  2. Gå til Innstillinger.
  3. Trykk på Mobilnett.
  4. Trykk på Legg til mobilabonnement.
  5. Trykk på Oppgi informasjon manuelt, som du finner nederst på iPhone-skjermen.