Bruk eSIM mens du er i utlandet med iPhone

Finn ut mer om alternativene og fordelene ved å bruke eSIM mens du er i utlandet.

Finn ut mer om fordelene med å ha eSIM når du er på reise

• eSIM er sikrere enn et fysisk SIM-kort siden det ikke kan fjernes hvis iPhonen blir mistet eller stjålet.

• Med eSIM slipper du å skaffe, ta vare på og bytte fysiske SIM-kort (som også kan gå tapt), eller vente på å motta dem via post.

• Du kan ha to aktive eSIM-er samtidig på iPhone-modeller som støtter dette. Dette kan for eksempel inkludere én eSIM for hjemmet ditt og en annen eSIM for stedet du besøker.

• Du kan enkelt bytte på hvilken av de lagrede eSIM-ene som skal være aktiv, ved å endre valgene i Innstillinger. Dette kan være nyttig hvis du reiser jevnlig til de samme stedene.

Dette trenger du

Finn ut mer om eSIM på iPhone

eSIM på iPhone tilbys ikke i Kina, fastlandet. I Hongkong og Macao har noen iPhone-modeller eSIM. Finn ut hvordan du bruker Dual SIM med to nano-SIM-kort i Fastlands-Kina, Hongkong og Macao. For reisende som besøker Kina, fastlandet og som ønsker å bruke en eSIM for forhåndsbetalte dataplaner, tilbys disse av mange globale operatører.

Bruk roaming i utlandet med den nåværende operatøren din

• Operatører kan inkludere roaming i utlandet uten ekstra avgifter for utvalgte dataabonnementer.

• Eventuelt tilbyr kanskje operatøren din rimelige reisekort eller abonnementer som du kan kjøpe på forhånd og bruke mens du reiser.

• Roaming i utlandet med eSIM fungerer på samme måte som roaming med et fysisk SIM-kort.

• Det kan også hende at operatøren din gir deg mulighet til å administrere eSIM-abonnementet digitalt for å legge til mer data etter behov.

• Kontakt operatøren din for å finne ut mer.

Finn ut mer om dataroamingvalg til internasjonale reiser

Kjøp eSIM fra en lokal operatør i landet eller regionen du besøker

• Finn operatører over hele verden som støtter eSIM på iPhone.

• Hvis iPhonen har operatørlås, kan den kun brukes med operatøren den er låst til.  Du kan legge til flere eSIM-er og abonnementer via denne operatøren. For å sjekke om iPhonen er ulåst går du til Innstillinger > Generelt > Om. Hvis iPhonen din er ulåst, vises «Ingen SIM-begrensninger» ved siden av Operatørlås. Finn ut hvordan du låser opp en iPhone for å bruke den med en annen operatør.

• Mange operatører tilbyr forhåndsbetalte alternativer som du kan kjøpe fra operatørenes nettsteder eller apper før du ankommer destinasjonen, eller personlig etter at du har ankommet, for eksempel fra en av operatørens kiosker på flyplassen, en av operatørens butikker eller et annet sted.

• I tillegg til å kjøpe et forhåndsbetalt eSIM-abonnement, kan det være lurt å registrere deg for en etterbetalt konto hvis du skal være utenlands i en lengre periode.

• På iPhone kan du lagre åtte eller flere eSIM-er, som kan brukes etter behov. På støttede iPhone-modeller kan du bruke to eSIM-er samtidig. Det kan påløpe kostnader fra operatøren. Kontakt operatøren din for mer informasjon.

Kjøp en forhåndsbetalt eSIM for mobildata fra en global operatør

• En rekke globale operatører tilbyr forhåndsbetalte dataabonnementer. Med disse abonnementene kan du være tilkoblet i mer enn 190 land og regioner når du reiser. Operatørene tilbyr abonnementer av ulik varighet og med ulike mengder data. Du kan også kjøpe et abonnement før du reiser.

• Apper som tilbyr eSIM-abonnementer med kun data er tilgjengelige via App Store på iPhone.

• Mens du er i utlandet, kan du bruke en eSIM kun for data som sekundærlinje og ha to aktive eSIM-abonnementer på støttede iPhone-modeller.

• Funksjonene på primærlinjen fortsetter å fungere når du legger til et eSIM som kun er for data. Du kan for eksempel beholde primærlinjen for bruk hjemme og konfigurere et eSIM som kun er for data som sekundærlinje når du reiser.

• For å velge mobildatalinjen går du til Innstillinger > Mobilnett > Mobildata. Du kan fortsette å bruke FaceTime, iMessage og andre apper til å foreta VoIP-anrop eller sende meldinger mens du er på reise.

• Du kan også slå dataroaming på og av for hjemmelinjen i Innstillinger > Mobilnett > Mobildata. Det kan påløpe kostnader fra operatøren.

Hvis du kjøpte en iPhone 14-modell eller nyere i USA, men vil bruke den mens du bor i et annet land eller en annen region

* iPhone 14-modeller og nyere som kun har eSIM, kan aktiveres uten Wi-Fi-nettverk.