Slett Macen og tilbakestill den til fabrikkinnstillingene

Bruk Slett alt innhold og alle innstillinger for å slette alle innstillinger, data og programmer samtidig som du beholder operativsystemet som er installert, på en rask og enkel måte.

Bruk Slett alt innhold og alle innstillinger

Denne funksjonen krever macOS Monterey eller nyere på en Mac med Apple-chip eller en Mac med Apple T2-sikkerhetsbrikken. Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke kan bruke Slett alt innhold og alle innstillinger.

macOS Ventura eller nyere

1. Velg Systeminnstillinger fra Apple-menyen  i hjørnet av skjermen.

2. Klikk Generelt i sidepanelet.

3. Klikk på Overfør eller nullstill til høyre.

4. Klikk på Slett alt innhold og alle innstillinger. . Ser du ikke denne knappen?

macOS Monterey

1. Velg Systemvalg fra Apple-menyen  i hjørnet av skjermen.

2. I Systemvalg-menyen på menylinjen velger du Slett alt innhold og alle innstillinger. Ser du ikke dette alternativet?

Deretter åpnes en slettingsassistent. Følg instruksjonene på skjermen for å slette Macen og gjenopprette den til fabrikkinnstillingene. Før slettingen begynner ser du et sammendrag av alle innstillingene, mediene, dataene og andre elementer som blir slettet eller slått av.

• Når du blir bedt om å logge på med administratorlegitimasjonen din, skriver du inn passordet du bruker til å logge på Macen. Har du glemt påloggingspassordet?

• Du kan bli bedt om å oppgi Apple-ID-passordet ditt, slik at Macen kan logge av Hvor er?. har glemt Apple-ID-passordet?

• Du kan bli spurt om du vil sikkerhetskopiere Macen før du tilbakestiller den. Hvis du vil gjøre det, kan du åpne Time Machine og sikkerhetskopiere til en ekstern lagringsenhet.

• Til slutt blir du bedt om å klikke på Slett alt innhold og alle innstillinger for å bekrefte at du vil fortsette.

macos-monterey-erase-all-content-and-settings

Macen starter på nytt og viser en kort stund en svart skjerm eller fremdriftsindikator.

• Hvis Macen må koble til Bluetooth-tilbehør på nytt, for eksempel et tastatur eller en mus, blir du kanskje bedt om å slå på tilbehøret. Hvis tilbehøret ikke kobles til innen 30 sekunder, slår du tilbehøret av og på igjen. Når du kobler til et Bluetooth-tastatur på nytt, blir du bedt om å velge språk.

• Du blir kanskje bedt om å velge et Wi-Fi-nettverk eller koble til en nettverkskabel. For å velge et wifi-nettverk, bruk Wifi-menyenWifi-menyen øverst til høyre på skjermen.

Deretter aktiveres Macen. Klikk på Omstart.

macos-monterery-erase-all-mac-activated

Etter omstarten blir du veiledet gjennom konfigurasjonen av en oppsettassistent som om du konfigurerer Macen for første gang.

Hvis du selger, gir bort eller bytter inn Macen og vil la den være i en «rett fra esken»-tilstand, må du ikke bruke oppsettassistenten eller koble til eventuelle Bluetooth-enheter du har brukt på Macen tidligere. Bare trykk på og hold inne av/på-knappen på Macen til den slår seg av.

Kan du ikke bruke Slett alt innhold og alle innstillinger?

Slett alt innhold og alle innstillinger er bare tilgjengelig i macOS Monterey eller nyere, og bare på en Mac med Apple-chip eller en Mac med Apple T2-sikkerhetsbrikken. Hvis denne funksjonen ikke er tilgjengelig eller ikke fungerer på Macen:

Hvis du trenger hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Uansett hvilken modell du har og hvilken tilstand den er i, kan vi få noe godt ut av enheten både for deg og kloden vår: Finn ut hvordan du kan bytte inn eller gjenvinne maskinen med Apple Trade In.