Sett opp en kontakt for kontogjenoppretting

En kontakt for kontogjenoppretting kan hjelpe deg med å sørge for at du alltid har tilgang til kontoen din, selv om du har glemt Apple-ID-passordet eller passordet på enheten. Les om hvordan du konfigurerer en gjenopprettingskontakt på iPhone, iPad eller Mac.

Hva er en gjenopprettingskontakt?

En kontakt for kontogjenoppretting er en som kan bekrefte identiteten din og hjelpe deg med å gjenopprette tilgang til kontoen din og alle dataene dine hvis du noen gang blir låst ute.

Konfigurering av en kontakt for gjenoppretting er ikke påkrevd for å bruke kontogjenoppretting, men det kan gjøre det enklere å få tilgang til kontoen dine og dataene dine igjen.

Hvem bør du velge som gjenopprettingskontakt?

Gjenopprettingskontakten din bør være en person du kjenner og stoler på, som et familiemedlem eller en nær venn. Du kan velge en av kontaktene dine, eller hvis du er i en familiedelingsgruppe, vil medlemmene i gruppen bli anbefalt. Du kan velge opptil fem gjenopprettingskontakter for kontoen din. For å beskytte personvernet ditt, vet ikke Apple hvem gjenopprettingskontaktene dine er, så det er viktig at du huske dem.

Hva trenger gjenopprettingskontakten din?

Kontaktene dine trenger en iOS-enhet med iOS 15 eller iPadOS 15 eller nyere eller en Mac med macOS Monterey eller nyere, og må oppfylle minimumskravene. Gjenopprettingskontaktene dine får ikke tilgang til kontoen din, bare muligheten til å gi deg en kode hvis du trenger en.

Krav til å sette opp en gjenopprettingskontakt

• Alle enhetene dine må kjøre iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 eller macOS Monterey eller nyere. Du kan bli bedt om å oppdatere enheter som ikke kjører det nyeste operativsystemet, eller fjerne enheter du ikke bruker.
  • Du må være over 13 år.
  • Du må ha aktivert tofaktorautentisering for Apple-ID-en din.

Slik setter du opp en kontakt for kontogjenoppretting

Les om hvordan du konfigurerer en kontakt for kontogjenoppretting på iPhone eller iPad med iOS 15 eller iPadOS 15 eller nyere, eller på Mac med macOS Monterey eller nyere.

På iPhone eller iPad med iOS 15 eller iPadOS 15 eller nyere

1. Gå til Innstillinger, og trykk på navnet ditt.
  2. Trykk på Pålogging og sikkerhet og deretter på Kontogjenoppretting.
  3. Trykk på Legg til gjenopprettingskontakt, trykk deretter på nytt og autentiser med Face ID eller Touch ID.
    iPhone-skjerm som viser hvordan du legger til en gjenopprettingskontakt
  4. Hvis du er i en familiedelingsgruppe, anbefales medlemmene i gruppen. Eventuelt kan du klikke på Velg noen andre for å velge en av kontaktene dine.
    iPhone-skjerm som viser kontakter du kan legge til som gjenopprettingskontakt
  5. Hvis du velger et familiemedlem, blir personen automatisk lagt til. Hvis du velger en kontakt, må denne godta forespørselen. Du sender også vedkommende en melding for å fortelle hen at du vil legge til personen som din gjenopprettingskontakt.
  6. Etter at de har godtatt forespørselen din, ser du en melding om at de er lagt til som kontakt for kontogjenoppretting.

Hvis vennen din eller familiemedlemmet ditt avslår eller fjerner seg selv som gjenopprettingskontakt, ser du et varsel og må velge en ny kontakt for kontogjenoppretting.

På Mac med macOS Sonoma

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, og klikk på navnet ditt.
  2. Klikk på Pålogging og sikkerhet.
  3. Velg Kontogjenoppretting.
  4. Klikk på Legg til-knappen  og klikk på Legg til gjenopprettingskontakt, og autentiser deretter med Touch ID eller Mac-passordet ditt.
    Mac-skjerm som viser hvordan du legger til en gjenopprettingskontakt
  5. Hvis du er i en familiedelingsgruppe, anbefales medlemmene i gruppen. Eller du kan klikke på Velg noen andre for å velge en av kontaktene dine. Klikk deretter på Fortsett.
    Mac-skjerm som viser kontakter du kan legge til som gjenopprettingskontakt
  6. Hvis du velger et familiemedlem, blir personen automatisk lagt til. Hvis du velger en kontakt, må denne godta forespørselen. Du sender også vedkommende en melding for å fortelle hen at du vil legge til personen som din gjenopprettingskontakt.
  7. Etter at de har godtatt forespørselen din, ser du en melding om at de er lagt til som kontakt for kontogjenoppretting.

Hvis vennen din eller familiemedlemmet ditt avslår eller fjerner seg selv som gjenopprettingskontakt, ser du et varsel og må velge en ny kontakt for kontogjenoppretting.

Slik får du en gjenopprettingskode fra gjenopprettingskontakten din

Hvis du glemmer Apple-ID-passordet ditt eller blir låst ute av kontoen din, følger du trinnene på enheten for å dele instruksjonene på skjermen med gjenopprettingskontakten personlig eller på telefon. Gjenopprettingskontakten deler deretter en sekssifret kode som du skriver inn på enheten din. Etter at identiteten din er bekreftet, kan du tilbakestille Apple-ID-passordet ditt.