Om Tyveribeskyttelse for iPhone

Tyveribeskyttelse legger til et lag med sikkerhet når iPhonen din er borte fra kjente steder, som hjemmet ditt eller jobben din, og bidrar til å beskytte kontoene dine og personlig informasjon i tilfelle iPhonen blir stjålet.

Om Tyveribeskyttelse

Når Tyveribeskyttelse er aktivert, har enkelte funksjoner og handlinger ytterligere sikkerhetskrav når iPhonen er borte fra kjente steder, som hjemmet ditt eller jobben din. Disse kravene bidrar til å forhindre at noen som har stjålet enheten din og kjenner passordet ditt, gjør kritiske endringer på kontoen eller enheten.

• Biometrisk autentisering med Face ID eller Touch ID: Enkelte handlinger som tilgang til lagrede passord og kredittkort krever biometrisk autentisering med Face ID eller Touch ID – uten kodealternativ eller tilbakefallalternativer – slik at bare du får tilgang til disse funksjonene.
  • Sikkerhetsforsinkelse: Enkelte sikkerhetshandlinger som endring av passordet for Apple-ID-en krever også at du venter i en time og deretter utfører en ekstra autentisering med Face ID eller Touch ID.

Hvis iPhonen blir stjålet, er sikkerhetsforsinkelsen utformet for å forhindre at tyver utfører kritiske operasjoner, slik at du kan merke enheten som mistet og påse at Apple-kontoen din er beskyttet. Finn ut hva du kan gjøre hvis iPhonen din blir mistet eller stjålet.

Når iPhonen er på et kjent sted, kreves ikke disse ekstra trinnene, og du kan bruke enhetens kode som vanlig. Kjente steder inkluderer vanligvis hjemmet ditt, jobben din og visse andre steder der du regelmessig bruker iPhone. Hvis du ønsker det, kan du konfigurere Tyveribeskyttelse til alltid å kreve disse ekstra sikkerhetstiltakene, selv når iPhonen er på et kjent sted.

Tyveribeskyttelse er tilgjengelig med iOS 17.3 eller nyere og må være slått på før enheten blir mistet eller stjålet.

Slik slår du Tyveribeskyttelse på eller av

For å slå på Tyveribeskyttelse må du bruke tofaktorautentisering for Apple-ID-en din og konfigurere eller aktivere følgende på iPhone: enhetskode, Face ID eller Touch ID og Relevante steder* (Stedstjenester).

Du må også ha Hvor er? slått på, og du kan ikke slå den av mens Tyveribeskyttelse er aktivert.

Du kan slå på Tyveribeskyttelse i Innstillinger:

1. Gå til Innstillinger og trykk deretter på Face ID og kode.
  2. Skriv inn koden for enheten.
  3. Trykk på Tyveribeskyttelse, og slå deretter Tyveribeskyttelse på eller av.

Hvis du vil at iPhonen skal håndheve de ekstra sikkerhetstiltakene for Tyveribeskyttelse uavhengig av hvor den befinner seg, velger du «Alltid» under «Krev sikkerhetsforsinkelse». Som standard kreves ekstra sikkerhetstiltak kun når iPhonen ikke er på kjente steder.

Hvis du prøver å slå av Tyveribeskyttelse når du ikke er på et kjent sted, aktiveres en sikkerhetsforsinkelse før du kan slå av funksjonen. Du bør slå av Tyveribeskyttelse før du selger, gir bort eller bytter inn iPhone.

Slik beskyttes enheten din og kontoene dine med Tyveribeskyttelse

Når Tyveribeskyttelse er slått på, har enkelte handlinger ytterligere sikkerhetskrav når iPhonen ikke er på kjente steder, som hjemmet ditt eller jobben din.

Biometrisk autentisering med Face ID eller Touch ID

Når Tyveribeskyttelse er aktivert på iPhonen, må du autentisere med Face ID eller Touch ID før du kan utføre enkelte handlinger på steder som ikke er kjente, herunder de følgende:

• Bruk av passord eller koder som er lagret i nøkkelringen
  • Bruk av betalingsmåter lagret i Safari (autofyll)
  • Deaktivering av Mistet-modus
  • Sletting av alt innhold og alle innstillinger
  • Søke om et nytt Apple Card
  • Se det virtuelle Apple Card- eller Apple Cash-kortnummeret
  • Utførelse av visse Apple Cash- og Savings-handlinger i Lommebok (for eksempel Apple Cash- eller Savings-overføringer)
  • Bruk av iPhone til å konfigurere en ny enhet (for eksempel Hurtigstart)

Du kan fortsatt bruke iPhone-koden din for kjøp med Apple Pay.

Sikkerhetsforsinkelse

Når Tyveribeskyttelse er aktivert kan du også bli bedt om å vente én time før du bruker iPhone for å gjøre endringer i kritiske sikkerhetsinnstillinger eller for Apple-ID-en din. Hvis iPhonen ikke er på et kjent sted, må du autentisere med Face ID eller Touch ID, vente til sikkerhetsforsinkelsen er over og deretter autentisere med Face ID eller Touch ID igjen for å oppdatere enkelte innstillinger og utføre enkelte handlinger, herunder følgende:

• Endre Apple-ID-passordet
  • Logge av Apple-ID-en din
  • Oppdatere sikkerhetsinnstillinger for Apple ID-kontoen (som å legge til eller fjerne en godkjent enhet, gjenopprettingsnøkkel eller gjenopprettingskontakt)
  • Legge til eller fjerne Face ID eller Touch ID
  • Endre iPhone-koden din
  • Tilbakestille alle innstillinger
  • Slå av Hvor er?
  • Slå av Tyveribeskyttelse

Hvis du bruker iPhone til å endre passordet for Apple ID-en din, er kanskje ikke plasseringene til enhetene dine synlige på iCloud.com i en periode.

Enheten din kan avslutte sikkerhetsforsinkelsen tidlig hvis den oppdager at du har ankommet et kjent sted.

*Relevante steder er et alternativ i Stedsinnstillinger: Innstillinger > Personvern og sikkerhet > Stedstjenester > Systemtjenester > Relevante steder.