Hvis Macen starter opp til Valg med et tannhjulsymbol

Vinduet med oppstartvalgene viser symboler for hver tilgjengelige oppstartsdisk, et tannhjulsymbol merket Valg, og knapper for Slå av og Omstart.

Skjermbilde med oppstartsvalg for macOS Big Sur

Hvis du bruker en Mac med Apple-chip, vises vinduet med oppstartsvalg når du slår på Macen og fortsetter å holde inne strømknappen i minst 10 sekunder.

Dette kan du gjøre inne på oppstartsvalgene:

• Velg en oppstartsdisk, for eksempel Macintosh HD. Klikk deretter Fortsett for å starte fra den disken.
  • Velg Valg, og klikk deretter på Fortsett for å åpne macOS-gjenoppretting. Derfra kan du installere macOS på nytt, bruke Diskverktøy til å reparere disken din, eller slette disken din, med mer.
  • Klikk Slå av eller Omstart.

Disse skjulte funksjonene er også tilgjengelige inne på oppstartsvalgene: