Tilpass hodetelefonens lydnivåer på iPhone eller iPad

Forsterk svake lyder og juster bestemte frekvenser etter hørselsbehovene med Hodetelefontilpassing i iOS og iPadOS 14 og nyere.

Hodetelefontilpassing fungerer med disse hodetelefonene:

• AirPods Pro (1. og 2. generasjon)

• AirPods (2. og 3. generasjon)

• AirPods Max

• Apple EarPods (med 3,5 mm hodetelefonutgang eller Lightning-tilkobling)

• Powerbeats

• Powerbeats Pro

• Beats Solo Pro

• Beats Fit Pro

ios15-iphone13-pro-airpods-headphone-audio-levels-animation

Når du bruker automatisk enhetsbytte med AirPods, overføres de tilpassede lydinnstillingene dine mellom iPhone, iPad og en sammenkoblet Apple Watch (på watchOS 7), men de overføres ikke til Mac.

Konfigurer Hodetelefontilpassing

1. Kontroller at du har den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS.

2. Gå til Innstillinger > Tilgjengelighet > Hørsel/syn > Tilpassing av hodetelefoner. Slå på Hodetelefontilpassing.

3. Velg hvordan du vil bruke de tilpassede lydinnstillingene:

• Slå på Telefon for å bruke disse innstillingene under telefonsamtaler, FaceTime-samtaler og videoanrop i apper fra tredjeparter.

• Slå på Media for å bruke disse innstillingene for musikk, filmer, podcaster, lydbøker, Siri, telefonsvarer og direktelytting.

4. Tilpass lydinnstillingene på hodetelefonene dine:

Bruk Tilpasset lydoppsett

1. Tilbakestill alle gjeldende lydkonfigurasjoner til standardinnstillingene:

• Gå til Innstillinger > Musikk > EQ, og trykk på Av for å slå av Musikk-EQ.

• Gå til Innstillinger > Tilgjengelighet > Hørsel/syn, og juster Balanse-skyveknappen. Still lydvolumbalansen til midten.

2. Koble til hodetelefonene dine. Sørg for at du er i stille omgivelser.

3. Gå til Innstillinger > Tilgjengelighet > Hørsel/syn > Tilpassing av hodetelefoner. Trykk på Tilpasset lydoppsett.

4. Følg instruksjonene på skjermen. Når du er ferdig, trykker du på Bruk tilpassede innstillinger for å bruke de tilpassede innstillingene som er foreslått basert på valgene dine. Du kan når som helst bytte tilbake til standardinnstillinger.

Bruk audiogram-dataene dine fra Helse-appen

Trykk på Tilpass lyd, og trykk deretter på Bruk audiogram for å bruke audiogramdataene dine fra Helse-appen for å tilpasse lydinnstillingene.

Hvis du har et tilnærmet symmetrisk audiogram, tar Hodetelefontilpassing gjennomsnittet av de to ørene og tilpasser de venstre og høyre lydkanalene for den profilen. Hvis du har et asymmetrisk audiogram, tilpasses de venstre og høyre lydkanalene for det beste øret ditt.

Juster lydinnstillingene manuelt

Fra Hodetelefonlyd-skjermen kan du også justere innstillinger for tone og forsterkning manuelt. Trykk på Spill eksempel for å høre et lydeksempel med de gjeldende innstillingene. Du kan endre disse innstillingene mens du lytter til eksemplet for å sammenligne dem.

Slik justerer du lydvolumbalansen mellom venstre og høyre kanal:

1. Gå til Innstillinger > Tilgjengelighet > Hørsel/syn.

2. Juster Balanse-skyveknappen.

Hvis du bruker Lydfremheving på AirPods Pro eller AirPods Max, kan du lese om hvordan du justerer lydvolumbalansen mellom venstre og høyre kanal.

Tilpass Lydfremheving på AirPods Pro

Hodetelefontilpassing støtter Lydfremheving på AirPods Pro, noe som gjør lave stemmer mer hørbare og justerer lydene i omgivelsene etter hørselsbehovene dine. Med AirPods Pro (2. generasjon) kan du også bruke Lydtilpasning til å justere støykontrollinnstillingene automatisk basert på omgivelsene dine. Finn ut mer om Lydfremheving og hvordan du slår det på.

Når Lydfremheving er på, kan innstillingene for Hodetelefontilpassing endre hvordan du hører din egen stemme eller øke støynivået i omgivelsene. Du må kanskje justere disse innstillingene for å finne et oppsett som er mest behagelig for deg. Du kan starte fra en mildere innstilling ved å justere Tone- eller Forsterkning-skyveknappen. Deretter øker du gradvis til den innstillingen som er best egnet for å høre folks stemmer eller naturlig lyd rundt deg.

Slik tilpasser du innstillingene for Lydfremheving:

1. Kontroller at du har den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS.

2. Sett AirPods Pro i ørene og koble dem til iPhone eller iPad.

3. Gå til Innstillinger > Tilgjengelighet > Hørsel/syn > Tilpassing av hodetelefoner > Lydfremhevingsmodus.

4. Trykk på Tilpasset lydfremheving, og slå det på.

For å justere lydvolumbalansen mellom venstre og høyre kanal justerer du Lydfremhevingsbalanse-skyveknappen. Du kan også justere innstillingene for Lydfremheving ved å trykke på Hørsel-knappenHørsel-knappen i kontrollsenteret.

Bruk Samtaleforsterkning på AirPods Pro

Med Samtaleforsterkning fokuserer AirPods Pro på personen du snakker med. Dette gjør det lettere å høre hva andre sier når dere snakker ansikt til ansikt.

Slik slår du på Samtaleforsterkning:

1. Kontroller at du har den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS.

2. Sett AirPods Pro i ørene og koble dem til iPhone eller iPad.

3. Gå til Innstillinger > Tilgjengelighet > Hørsel/syn > Tilpassing av hodetelefoner.

4. Kontroller at Tilpassing av hodetelefoner er slått på.

5. Trykk på Lydfremheving, og slå på Tilpasset lydfremheving.

6. Slå på Samtaleforsterkning.

Du kan også slå på Samtaleforsterkning ved å trykke på Hørsel-knappenHørsel-knappen i kontrollsenteret.

Finn ut mer

Finn ut mer om hvordan du justerer lydinnstillinger på iPhone.