Overfør et SIM-kort fra din forrige iPhone til eSIM på en ny iPhone

Lær hvordan du overfører et eSIM eller fysisk SIM-kort fra din forrige iPhone til en ny iPhone.

Dette trenger du

Slik overfører du en eSIM til en nytt eSIM:

Slik overfører du et fysisk SIM-kort til et nytt eSIM:

• Din forrige iPhone må ha iOS 14 eller nyere.
  • Din nye iPhone må være en iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR eller nyere.
  • Din nye iPhone må også ha iOS 14 eller nyere.

Enkelte operatører støtter overføring av eSIM under Hurtigstart for iOS 13.1 og nyere. Kontakt operatøren din for å se om denne overføringsmetoden støttes.

Overfør eSIM under konfigurering

Hvis du ser «Overfør mobilabonnement» under konfigureringen med Hurtigstart, følger du disse trinnene for å overføre eSIM-en din:

1. Velg numrene du vil overføre til den nye iPhonen, og trykk på Fortsett nederst på siden. Hvis du vil bestemme deg senere, kan du fremdeles fullføre overføringen av mobilabonnementet etter at du har konfigurert iPhone.
  2. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre konfigurering av enheten.
  3. Ring fra den nye iPhonen for å sjekke mobildatatilkoblingen før du fjerner mobilabonnementet fra den gamle iPhonen. Kontakt operatøren din hvis du har noen spørsmål.

Når mobilabonnementet er aktivert på den nye iPhonen, blir abonnementet for den gamle iPhonen deaktivert.

Overfør et eSIM fra din forrige iPhone til et eSIM på en ny iPhone etter konfigurering

For å fullføre eSIM-overføringen må du godkjenne dette på den gamle iPhonen som har dette mobilabonnementet. Hvis du ikke lenger har tilgang til din forrige iPhone,kan du kontakte operatøren din for å overføre mobilabonnementet ditt.

Hvis du allerede har konfigurert enheten, følger du disse trinnene for å overføre eSIM:

1. Åpne Innstillinger > Mobilnett på den nye iPhonen, og trykk deretter på Legg til mobilabonnement. Hvis eSIM-abonnementet er tilgjengelig, ser du det oppført. Hvis du ikke ser noen mobilabonnementer oppført, sjekker du Apple-ID-en og tofaktorautentiseringen du bruker. Deretter kan du følge disse trinnene eller kontakte operatøren din.

2. Trykk på et tilgjengelig mobilabonnement. Deretter trykker du på Legg til mobilabonnement nederst på skjermen.

3. På den gamle iPhonen skal du se en melding med spørsmål om du vil overføre telefonnummeret ditt til den nye telefonen. Trykk på Overfør. Når du trykker på Overfør, er ikke mobilabonnementet tilgjengelig lenger på den gamle iPhonen. Den gamle iPhonen må være i nærheten av den nye iPhonen for at denne prosessen skal fullføres.

4. Hvis du ser Fullfør konfigureringen av mobilabonnementer fra operatøren-banneret på den nye enheten, trykker du på det.
  5. Trykk på Fortsett. Du blir omdirigert til operatørens nettside, slik at du kan overføre eSIM-en. Kontakt operatøren din hvis du trenger hjelp.
  6. Ring fra den nye iPhonen for å sjekke mobildatatilkoblingen før du fjerner mobilabonnementet fra den gamle iPhonen. Kontakt operatøren din hvis du har noen spørsmål.

Overføre et fysisk SIM fra din forrige iPhone til et eSIM på en ny iPhone etter konfigurering

Vær oppmerksom på disse kravene før du begynner:

• Hvis du har tenkt til å bruke Dual SIM i fremtiden, må du fjerne det fysiske SIM-kortet fra din forrige iPhone og installere det i en ny iPhone uten å konvertere det til eSIM. Dual SIM vil bare fungere hvis du har ett fysisk SIM og ett eSIM installert i iPhone.
  • For å overføre et eSIM eller fysisk SIM-kort til din nye iPhone, må du godkjenne overføringen på din forrige iPhone som for øyeblikket bruker mobilabonnementet. Hvis du ikke lenger har tilgang til din forrige iPhone, kan du kontakte operatøren din for å overføre mobilabonnementet ditt.
  • Overføring av et fysisk SIM-kort til eSIM krever iOS 14 eller nyere.

Hvis du allerede har konfigurert din nye iPhone, følger du disse trinnene for å overføre det fysiske SIM-kortet:

1. På din nye iPhone, gå til Innstillinger > Mobilnett, og trykk deretter på Legg til mobilabonnement. Den neste skjermen viser din forrige iPhone med et fysisk SIM-kort. Trykk på telefonnummeret ditt for å fortsette. Hvis du ikke ser noen mobilabonnementer oppført, sjekker du Apple-ID-en og tofaktorautentiseringen du bruker. Deretter kan du følge disse trinnene eller kontakte operatøren din.

2. Din nye iPhone vil be deg om bekreftelse på at du ønsker å konvertere det fysiske SIM-kortet fra din forrige iPhone til eSIM på din nye iPhone. Trykk på Konverter mobilabonnement.

3. Hvis du har tenkt til å bruke Dual SIM i fremtiden, må du fjerne det fysiske SIM-kortet fra din forrige iPhone og installere det i en ny iPhone uten å konvertere det til eSIM. Ellers trykker du på Konverter til eSIM.

4. Trykk OK på varselet som sier at du må godkjenne overføringen på din forrige iPhone. Hvis du ikke har tilgang til din forrige iPhone, kan du kontakte operatøren din for å overføre abonnementet ditt.

5. Trykk på Overfør på din forrige iPhone for å bekrefte at du vil overføre mobilabonnementet og nummeret fra det fysiske SIM-kortet ditt til eSIM på din nye iPhone.

6. Vent til mobilabonnementet blir aktivert på din nye iPhone. Det forrige SIM-kortet ditt deaktiveres når mobilabonnementet på den nye iPhone aktiveres.

Få hjelp

Finn ut mer om hvordan du bruker eSIM på iPhone