Bruk iTunes til å synkronisere iPhone, iPad eller iPod touch med datamaskinen din

Finn ut hvordan du synkroniserer musikk, filmer og annet med iTunes på Mac eller PC.

Hvis du bruker macOS Mojave eller eldre på en Windows-maskin, kan du bruke iTunes til å synkronisere innhold til enhetene dine. Før du bruker iTunes til å synkronisere innhold til iOS- eller iPadOS-enheten, kan du vurdere å bruke iCloud, Apple Music eller lignende tjenester til å lagre innhold fra en Mac eller PC i skyen. På denne måten har du tilgang til musikk, bilder og annet på enhetene dine når du ikke er i nærheten av datamaskinen din. Finn ut mer om bruk av Apple Music eller iCloud-bilder istedet for iTunes.

Hvis du bruker iCloud eller andre tjenester som Apple Music til å holde innholdet oppdatert på alle enhetene dine, kan det hende at synkronisering via Finder er slått av.

Dette kan du synkronisere med iTunes

• Albumer, sanger, spillelister, filmer, TV-serier, podkaster og lydbøker.
  • Bilder og videoer.
  • Kontakter og kalendere.

iTunes-funksjoner kan variere etter land eller region.

Synkroniser eller fjern innhold via iTunes

1. Åpne iTunes, og koble enheten til datamaskinen din med en USB-kabel.
  2. Klikk på symbolet til enheten øverst til venstre i iTunes-vinduet. Finn ut hva du må gjøre hvis du ikke ser symbolet
    Symbolet til enheten øverst til venstre i iTunes-vinduet.
  3. Fra listen under Innstillinger på venstre side av iTunes-vinduet klikker du på innholdstypen du vil synkronisere eller fjerne.* Hvis du vil aktivere synkronisering for en innholdstype, velger du avmerkingsboksen ved siden av Synkroniser.

Avmerkingsboksen ved siden av Synkroniser musikk i iTunes.

4. Velg avmerkingsboksen ved siden av elementet du vil synkronisere.
  5. Klikk på Bruk-knappen nederst til høyre i vinduet. Hvis synkroniseringen ikke starter automatisk, klikker du på Synkroniser-knappen.

* Du kan bare synkronisere enheten med ett iTunes-bibliotek av gangen. Hvis du ser en melding om at enheten er synkronisert med et annet iTunes-bibliotek, har den vært koblet til en annen datamaskin tidligere. Hvis du klikker på «Slett og synkroniser» i meldingen, blir alt innhold av den valgte typen på enheten slettet og erstattet med innhold fra datamaskinen.

Synkroniser innhold via Wi-Fi

Når du har konfigurert synkronisering med iTunes ved bruk av USB, kan du konfigurere iTunes til å synkronisere med enheten din via Wi-Fi i stedet for USB.

1. Koble enheten til datamaskinen din med en USB-kabel, åpne iTunes og velg enheten din.
  2. Klikk på Oversikt på venstre side av iTunes-vinduet.
  3. Velg «Synkroniser med denne [enheten] via Wi-Fi.»
  4. Klikk på Bruk.

Når datamaskinen og enheten er koble til det samme Wi-Fi-nettverket, vises enheten i iTunes. Enheten synkroniseres automatisk når den er koblet til strøm og iTunes er åpent på datamaskinen.