Om originale iPhone-batterier

Alle oppladbare batterier er forbruksvarer og har begrenset levetid. Etter en stund forringes kapasiteten og ytelsen slik at de må byttes ut. iPhone bruker innebygde litium-ionbatterier av høy kvalitet. De er nøye designet, testet og produsert for å oppfylle Apples standarder for kvalitet og ytelse. Disse originale Apple-batteriene er også sikkerhetssertifiserte.

Hvorfor er det viktig å få service av kvalifiserte teknikere som bruker originale Apple-batterier?

Hvis du trenger å bytte ut batteriet i en iPhone, er det viktig at du får servicen utført av kvalifiserte teknikere som bruker originale Apple-batterier. Litium-ionbatterier er følsomme komponenter som må behandles varsomt under produksjon og service. Bare teknikere som har fullført opplæring i Apple-service, og som bruker originale deler og verktøy fra Apple, bør utføre batteribytter. Disse serviceleverandørene omfatter Apple-autoriserte tjenesteleverandører og uavhengige reparasjonsleverandører som bruker originale Apple-deler. Du må ikke forsøke å bytte ut batteriet i iPhone selv. Hvis batteribyttet utføres av teknikere som ikke har den nødvendige opplæringen, kan det hende at de riktige prosedyrene for sikkerhet og reparasjon ikke er fulgt, og at reparasjonen eller byttet utføres feil. Dette kan også føre til skade på batteriet, overoppheting eller personskade.

Hvis serviceleverandøren bruker uoriginale batterideler, kan det også hende at erstatningsbatteriet er

• dårlig designet eller produsert
  • et brukt batteri
  • et skadet batteri
  • et batteri som ikke er for iPhone-modellen du har

I alle tilfellene ovenfor er det mulig at batteriet ikke har tilstrekkelig kapasitet, ikke passer som det skal, eller forårsaker problemer med ytelsen. Hvis enheten har et uoriginalt batteri, kan det også hende at den ikke fungerer som normalt etter installeringen, under programvareoppdateringer eller mens den lades. Bruk av uoriginale batterier kan også føre til sikkerhetsproblemer.

Originale batterier er laget for å fungere optimalt med iOS, for eksempel for å rapportere ladenivåer og batteritilstand. Derfor er det ikke mulig å få informasjon om batteriets tilstand hvis erstatningsbatteriet ikke er originalt.

Viktig melding om batteriet

Hvis du ser denne meldingen, kan ikke batteriet i iPhonen verifiseres, og informasjon om tilstanden til batteriet er utilgjengelig. Dette kan skyldes at det installerte batteriet er gammelt eller uoriginalt. Denne meldingen gjelder for iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR.

Kan ikke verifisere at iPhonen har et ekte Apple-batteri. Informasjon om batteritilstand er ikke tilgjengelig for dette batteriet. Finn ut mer…

Du ser kanskje enda en varsling der det står «Apple har oppdatert enhetsinformasjonen for denne iPhonen.» Dette betyr at Apple har oppdatert enhetsinformasjonen for denne iPhonen som brukes i forbindelse med servicebehov, sikkerhetsanalyser og forbedring av fremtidige produkter.

Disse varslingene har ingen innvirkning på bruken din av iPhonen eller batteriet.

Du ser en varsling på den låste skjermen de første 4 dagene du bruker enheten, og i Innstillinger-appen de første 15 dagene. Etter denne perioden kan du finne varslingen ved å gå til Innstillinger > Batteri > Batteritilstand.

Hvor kan jeg få service?

Du kan få iPhone-batteriet byttet ut i en Apple Store-butikk eller hos en Apple-autorisert tjenesteleverandør, eller du kan sende enheten til et Apple-reparasjonssenter. Hvis du trenger batteribytte utenom garantien, har uavhengige reparasjonsleverandører også kvalifiserte teknikere som kan utføre dette med originale deler. Alle disse serviceleverandørene bruker originale Apple-deler.

Kom i gang med batteriservice.