Bruk iTunes eller Finder til å overføre data fra den forrige iOS-enheten din til en ny iPhone, iPad eller iPod touch

Overfør de personlige dataene dine og innhold du har kjøpt, til den nye enheten fra en sikkerhetskopi du har laget med iTunes eller i Finder.

Hvis iTunes-sikkerhetskopien ikke er kryptert, overføres ikke Helse- og Aktivitet-dataene fra iOS-enheten eller Apple Watch.

Slik overfører du iTunes-sikkerhetskopien til den nye enheten

1. Slå på den nye enheten. Da skal en «Hei»-skjerm vises. Hvis du allerede har konfigurert den nye enheten, må du slette den før du kan bruke denne fremgangsmåten.*
  2. Følg fremgangsmåten til du ser Apper og data-skjermen, og trykk deretter på Gjenopprett fra Mac eller PC.
  3. Koble den nye enheten til datamaskinen du brukte til å sikkerhetskopiere den forrige enheten.
  4. Åpne iTunes eller Finder på datamaskinen og velg enheten din. Du kan bli spurt om å stole på enheten.
  5. Velg Gjenopprett sikkerhetskopi. Deretter velger du en sikkerhetskopi. Sørg for at det er den riktige ved å sjekke datoen og størrelsen på hver enkelt. Hvis du blir spurt om å oppdatere til en nyere versjon av iOS eller iPadOS, kan du finne ut hva du må gjøre.
  6. Hvis du må gjenopprette fra en kryptert sikkerhetskopi, oppgir du passordet ditt når du blir bedt om det.
  7. Vent til gjenopprettingsprosessen er ferdig. Deretter fullfører du resten av konfigureringstrinnene på iOS- eller iPadOS-enheten. Hvis det er mulig, holder du enheten koblet til Wi-Fi og strøm etter konfigureringen. Da kan innhold som bilder, musikk og apper som er lagret i iCloud, lastes ned til enheten automatisk.

* Du sletter innholdet på enheten ved å trykke på Innstillinger > Generelt > Nullstill > Slett alt innhold og alle innstillinger. Dette sletter alle dataene på enheten. Når du har slettet dem, starter enheten på nytt og «Hei»-skjermen åpnes.

Fullfør

Når du har overført til den nye iOS- eller iPadOS-enheten, må du kanskje utføre noen flere trinn for å fullføre prosessen. Hvis du har en Apple Watch, kan du finne ut hvordan du gjenoppretter den fra en sikkerhetskopi og kobler den sammen med den nye iPhonen.