Hvis Boot Camp-assistent slutter å reagere eller sier "Boot Camp-installeringen mislyktes"

Under installering av Windows 10 på Mac med Boot Camp-assistent kan det hende programmet fryser eller viser meldingen "Boot Camp-installeringen mislyktes" sammen med en annen feilmelding. Finn ut hvordan du løser dette problemet og installerer Windows.

Feilmeldinger med "Boot Camp-installeringen mislyktes" vises når du utfører en ny installering av Windows 10 på en Mac ved hjelp av oktober 2018-utgaven av macOS.

Oppdater macOS for å unngå problemet

Du kan unngå disse feilene ved å oppdatere Macen til den nyeste versjonen av macOS Mojave før du installerer Windows.

Hvis du trenger å installere Windows på en Mac som ikke kjører nyeste versjon av macOS, må du først installere april 2018-utgaven ved hjelp av Boot Camp-assistent. Bruk deretter Windows Update til å installere oktober 2018-utgaven.

Hvis du allerede har prøvd å installere oktober 2018-utgaven av Windows 10, og Boot Camp-assistent har frossen eller vist feilmeldinger, kan du følge trinnene nedenfor.

Fjern partisjoner, og installer på nytt

Hvis du prøver å utføre en ny installering av Windows 10 ved hjelp av oktober 2018-utgaven på en Mac med en eldre versjon av macOS, vises denne feilmeldingen: "Boot Camp-installeringen mislyktes. Det oppstod en feil under kopiering av Windows-installasjonsfilene."

Boot Camp-assistent slutter kanskje å reagere etter at den har vist denne feilmeldingen. Bruk Tvungen avslutning til å lukke appen. Når du åpner Boot Camp-assistent igjen, vises følgende feil: "Startdisken kan ikke partisjoneres eller gjenopprettes til én enkelt partisjon."

Følg denne fremgangsmåten for å løse problemet:

1. Gå til siden Microsoft Last ned Windows 10-diskfil (ISO-fil). Velg april 2018-oppdateringen av Windows 10 i menyen under Velg utgave. Følg deretter trinnene for å laste ned ISO-filen.
  2. Åpne Diskverktøy.
  3. Klikk på Partisjon i menylinjen for Diskverktøy. Hvis du ser en dialogboks som spør deg om du vil legge til en volum eller partisjon, klikker du på Partisjon.
  4. I grafen som vises, velger du OSXRESERVED og klikker deretter på Fjern (minus)-knappen.
  5. I samme graf velger du BOOTCAMP, og deretter klikker du på Fjern (minus)-knappen.
    OSXRESERVED og BOOTCAMP er tomme partisjoner som Boot Camp-assistent har opprettet under installasjonsforsøket.
  6. Klikk på Bruk, og klikk deretter på Partisjon for å bekrefte.
  7. Åpne Boot Camp-assistent, og prøv installeringen på nytt. Kontroller at du bruker ISO-filen for april 2018-oppdateringen av Windows 10.

Når installasjonen er fullført, kan du også oppdatere til oktober 2018-utgaven ved hjelp av Windows Update.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.