Installer Windows 10 på Mac med Boot Camp-assistent

Med Boot Camp kan du installere Microsoft Windows 10 på Mac, for deretter å bytte mellom macOS og Windows når du starter Macen på nytt.

Boot Camp-assistent på MacBook Pro

Dette trenger du for å installere Windows 10 på Mac

En av disse Mac-modellene:

• iMac introdusert i 2012 eller senere1
  • iMac Pro (alle modeller)
  • Mac Pro introdusert i 2013 eller senere

De nyeste macOS-oppdateringene, som kan inneholde oppdateringer for Boot Camp-assistent. Du bruker Boot Camp-assistenten for å installere Windows 10.

64 GB eller mer ledig lagringsplass på Macens oppstartsdisk:

• Macen din kan ha så lite som 64 GB med ledig lagringsplass, men minst 128 GB med ledig lagringsplass gir den beste opplevelsen. Automatiske Windows-oppdateringer krever minst så mye lagringsplass.
  • Hvis du har en iMac Pro eller Mac Pro med 128 GB minne (RAM) eller mer, trenger startdisken din minst like mye ledig lagringsplass som Macen din har minne.2

En ekstern USB-minnepinne med lagringskapasitet på minst 16 GB, med mindre du bruker en Mac som ikke trenger en minnepinne for å installere Windows.

En 64-biters versjon av Windows 10 Home eller Windows 10 Pro på en diskfil (ISO) eller andre installasjonsmedier. Hvis du installerer Windows på Macen din for første gang, må du bruke en fullversjon av Windows, ikke en oppgradering.

Slik installerer du Windows 10 på Mac

For å installere Windows bruke du Boot Camp-assistent, som følger med Macen din.

1. Bruk Boot Camp-assistent for å lage en Windows-partisjon.

Åpne Boot Camp-assistent, som finnes i Verktøy-mappen i Programmer-mappen. Følg så instruksjonene på skjermen.

• Hvis du blir bedt om å sette inn en USB-stasjon, setter du USB-flashstasjonen i Macen. Boot Camp-assistenten bruker den til å lage en oppstartbar USB-stasjon for Windows-installasjonen.
  • Når Boot Camp-assistent ber deg om å angi størrelsen for Windows-partisjonen, må du huske minste krav til lagringsplass i forrige del. Angi en partisjonsstørrelse som innfrir kravene dine, for du kan ikke endre størrelsen senere.

2. Formater Windows-partisjonen (BOOTCAMP)

Når Boot Camp-assistent har fullført installasjonen, starter Macen på nytt til Windows-installereren. Hvis installereren spør deg om hvor Windows skal installeres, velger du BOOTCAMP-partisjonen og klikker på Formater. I de fleste tilfeller velger installereren BOOTCAMP-partisjonen og formaterer den automatisk.

3. Installer Windows

Koble fra alle eksterne enheter du ikke trenger under installasjonen. Så klikker du på neste og følger instruksjonene på skjermen for å starte installeringen av Windows.

4. Bruk Boot Camp-installereren i Windows

Når Windows-installasjonen er fullført, starter Macen opp i Windows, og et vindu med meldingen «Velkommen til Boot Camp-installereren» åpnes. Følg instruksjonene på skjermen for å installere Boot Camp og Windows-støtteprogramvare (drivere). Du blir bedt om å starte på nytt når du er ferdig.

• Hvis Boot Camp-installereren ikke åpnes, åpner du Boot Camp-installereren manuelt og bruke den til å fullføre installasjonen av Boot Camp.
  • Hvis du har en ekstern skjerm koblet til en Thunderbolt 3-port på Macen, vil skjermen være blank (svart, grå eller blå) i opptil 2 minutter under installasjonen.

Slik bytter du mellom Windows og macOS

Start på nytt, og trykk deretter på og hold nede Tilvalg-tasten (eller Alt) ⌥ under oppstarten for å bytte mellom Windows og macOS.

Finn ut mer

Hvis du har én av disse Mac-modellene med OS X El Capitan 10.11 eller nyere, trenger du ikke en USB-flashstasjon for å installere Windows:

• iMac fra 2015 og nyere
  • iMac Pro (alle modeller)
  • Mac Pro fra sent i 2013

For å fjerne Windows fra Macen, må du bruke Boot Camp-assistent, ikke noe annet verktøy.

For mer informasjon om å bruke Windows på Mac, åpner du Boot Camp-assistent og klikker på Åpne Boot Camp-hjelp.

1. Hvis du bruker en iMac (Retina 5K, 27-tommers, sent 2014) eller iMac (27-tommers, sent 2013) eller iMac (27-tommers, sent 2012) med en harddisk på 3 TB og macOS Mojave eller senere, kan du finne ut mer om en varselmelding du kanskje får opp under installasjonen.

2. Hvis Macen f.eks. har 128 GB minne, trenger du minst 128 GB med lagringsplass tilgjengelig for Windows. For å se hvor mye minne Macen din har, velger du Apple ()-menyen > Om denne maskinen. For å se hvor mye lagringsplass som er tilgjengelig, klikker du på Lagring-fanen i det samme vinduet.

3. Disse Mac-modellene ble tilbudt med 128 GB-harddisker som et alternativ. Apple anbefaler harddisker med 256 GB eller mer, slik at du kan opprette en Boot Camp-partisjon på minst 128 GB.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.