Installer Windows 10 på Mac med Boot Camp-assistent

Med Boot camp kan du installere Microsoft Windows 10 på Mac, for deretter å bytte mellom macOS og Windows når du starter Mac på nytt.

Boot Camp-assistent på MacBook Pro

Dette trenger du for å installere Windows 10 på Mac

En av disse Mac-modellene:

• iMac fra 2012 og nyere1
  • iMac Pro (alle modeller)
  • Mac Pro fra sent i 2013

De nyeste macOS-oppdateringene, som kan inneholde oppdateringer for Boot Camp-assistent. Du bruker Boot Camp-assistent til å installere Windows 10.

16 GB eller mer ledig lagringsplass på Macens startdisk:

• Du kan ha så lite som 64 GB ledig lagringsplass, men den beste opplevelsen får du med minst 128 GB ledig lagringplass. Automatiske Windows-oppdateringer krever minst så mye lagringsplass.
  • Hvis Macen har 128 GB eller mer minne (RAM), trenger Windows-installereren minst så mye lagringsplass som Macen har minne. Hvis Macen f.eks. har 256 GB minne, trenger du minst 256 GB med lagringsplass for Windows.

En ekstern USB-flashstasjon med lagringskapasitet på 16 GB eller mer, med mindre du bruker en Mac som ikke krever at Windows installeres fra en flashstasjon.

En 64-biters versjon av Windows 10 Home eller Windows 10 Pro på en diskfil (ISO) eller andre installasjonsmedier:

• Hvis du installerer Windows på Mac for første gang, må du bruke en fullversjon av Windows, ikke en oppgradering.
  • Hvis Windows-versjonen kom på en USB-flashstasjon, eller hvis du har en Windows-produktnøkkel og ingen installeringsplate, kan du laste ned en diskfil fra Microsoft.
  • Hvis Windows-versjonen kom på en DVD-plate, må du kanskje opprette en diskfil av DVD-en.

Slik installerer du Windows 10 på Mac

Bruk Boot Camp-assistent for å installere Windows. Den er i Verktøy-mappen i Programmer-mappen.

1. Bruk Boot Camp-assistent for å lage en Windows-partisjon.

Hvis du bruker macOS Mojave 10.14.5 på en iMac eller Mac mini som har Fusion Drive, kan du laste ned og installere den nyeste versjonen av Boot Camp-assistent før du fortsetter. Tidligere versjoner kan slutte å reagere (henge seg opp eller stanse) mens stasjonene partisjoneres.

Åpne Boot Camp-assistent og følg instruksjonene på skjermen:

• Hvis du blir bedt om å sette inn en USB-stasjon, setter du USB-flashstasjonen i Macen. Boot Camp-assistenten bruker den til å lage en oppstartbar USB-stasjon for Windows-installasjonen.
  • Når Boot Camp-assistent ber deg om å angi størrelsen for Windows-partisjonen, må du huske minste krav til lagringsplass i forrige del. Angi en partisjonsstørrelse som innfrir kravene dine, for du kan ikke endre størrelsen senere.

2. Formater Windows-partisjonen (BOOTCAMP)

Når Boot Camp-assistent har fullført installasjonen, starter Macen på nytt til Windows-installereren. Hvis installereren spør deg om hvor Windows skal installeres, velger du BOOTCAMP-partisjonen og klikker på Formater. Som regel velger og formaterer installereren BOOTCAMP automatisk.

3. Installer Windows, Windows-støtteprogramvare og Boot Camp

Koble fra alle eksterne enheter du ikke trenger under installasjonen, som ekstra skjermer og stasjoner. Følg instruksjonene på skjermen for å begynne å installere Windows.

Når Windows er installert, starter Macen i Windows og installerer Windows-støtteprogramvare og Boot Camp. Hvis du aldri ser et vindu som sier «Velkommen til installasjonen av Boot Camp», fullfører du ved å installere Windows-støtteprogramvare manuelt.

Slik bytter du mellom macOS og Windows

1. Slå på eller start Macen på nytt, og trykk umiddelbart på og hold inne Tilvalg (eller Alt) ⌥-tasten på tastaturet.
  2. Slipp tasten når du ser Startup Manager-vinduet, som viser navnet og ikonet til hver enkelt oppstartsdisk.
  3. Velg macOS- eller Windows-startdisken, og klikk deretter på pilen eller trykk på Enter.

Gjenta denne fremgangsmåten hver gang du vil bytte mellom operativsystem.

Finn ut mer

Hvis du har én av disse Mac-modellene med OS X El Capitan 10.11 eller nyere, trenger du ikke en USB-flashstasjon for å installere Windows:

• iMac fra 2015 og nyere
  • iMac Pro (alle modeller)
  • Mac Pro fra sent i 2013

For mer informasjon om å bruke Windows på Mac, åpne Boot Camp-assistent og klikk på Åpne Boot Camp-hjelp.

1. Hvis du installerer Windows og macOS Mojave på iMac (27-tommers, sent 2012), iMac (27-tommers, sent 2013) eller iMac (Retina 5K, 27-tommers, sent 2014) og Macen er konfigurert med en harddisk på 3 TB, kan du lese om et varsel du kan se under installasjonen.

2. Disse Mac-modellene ble tilbudt med 128 GB-harddisker som et alternativ. Apple anbefaler harddisker med 256 GB eller mer, slik at du kan opprette en Boot Camp-partisjon på minst 128 GB.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.