Slik installerer du Windows på Mac med Boot Camp

Boot Camp gjør det enklere å installere Microsoft Windows på Mac-maskinen. Når du har installert, omstarter du Mac-maskinen for å veksle mellom macOS og Windows.

Før du begynner, må du sørge for at du har alt du trenger:

• En Intel-basert Mac
  • Et Microsoft Windows-installasjonsmedium eller en tilsvarende diskfil (ISO) som inneholder en 64-bits versjon av Microsoft Windows 8 eller nyere, Home- eller Pro-versjoner.* Hvis du installerer Windows for første gang, må du bruke en plate eller en diskfil som inneholder en full installasjon (ikke en oppgradering).
  • Apple-tastatur, mus eller styreflate, eller USB-tastatur og mus
  • Minst 55 GB ledig diskplass på oppstartsstasjonen
  • En tom USB 2-flashstasjon på 16 GB eller større. (Hvis du har en av disse Mac-modellene, trenger du ikke en flashstasjon)

*Les mer om systemkrav for å finne ut om Mac-maskinen din støtter installasjon av en bestemt versjon av Windows, eller for å finne ut mer om installering av en eldre versjon av Windows. Du kan også lese om kravene og fremgangsmåtene for å installere Windows 7 på Mac-maskinen.

Sjekke systemkrav

Noen versjoner av Windows krever en bestemt prosessor og mer harddiskplass og minne (RAM) enn andre versjoner. Sjekk dokumentasjonen som fulgte med eksemplaret av Windows, for å finne ut hva du trenger. Deretter bruker du Systeminformasjon for å se hva Mac-maskinen er utstyrt med.

Få en Windows-diskavbildning

Når du kjøper Windows, kommer den som en diskfil (ISO) som du laster ned, eller som en installasjonsdisk eller en USB-flashstasjon. Hvis Windows-versjonen kom på en DVD, må du kanskje opprette en diskfil av den for at den skal fungere med Boot Camp. Hvis Windows-versjonen kom på en USB-flashstasjon, kan du laste ned en ISO-diskfil fra Microsoft.

Åpne Boot Camp-assistent

Boot Camp-assistenten leder deg gjennom installeringen av Windows på Mac. Åpne dette programmet fra Verktøy-mappen under Programmer. Deretter følger du instruksjonene på skjermen for å partisjonere oppstartsdisken på nytt og laste ned de tilhørende programvaredriverne for Windows. Hvis du blir spurt under installasjonen, kobler du til en tom USB 2-flashstasjon.

Formatere Windows-partisjonen

Når du har fullført assistenten, startes Mac-maskinen på nytt og viser Windows-installereren. Når du blir spurt om hvor du vil installere Windows, velger du BOOTCAMP-partisjonen og klikker på Format.

Dette trinnet er bare nødvendig hvis du bruker en flashstasjon eller optisk disk for å installere Windows. I alle andre tilfeller er den riktige partisjonen valgt og formatert for deg automatisk.

Installer Windows og Windows-støtteprogramvare

Koble fra alle eksterne enheter du ikke trenger under installasjonen, som skjermer og disker. Deretter følger du veiledningen på skjermen for å installere Windows. Når installasjonen er fullført, starter Mac-maskinen i Windows og åpner et installeringsprogram for Windows-støtteprogramvare. Hvis «Velkommen til Boot Camp-installereren»-skjermen ikke vises automatisk, kan du installere Windows-støtteprogramvare manuelt.

Bytte mellom macOS og Windows

Når du har installert Windows-støtteprogramvare, kan du bytte tilbake til macOS med Boot Camp-objektet i systemstatusfeltet i Windows. Velg macOS-volumet og start Mac på nytt. Hvis du vil bytte fra macOS til Windows, bruker du Startdisk-valgpanelet for å velge Boot Camp-volumet og starter Mac-maskinen på nytt. Du kan også holde inne Valg-tasten når du har startet Mac på nytt, for å velge mellom macOS og Windows.

Les mer

Med OS X El Capitan 10.11 eller nyere bruker disse modellene den interne disken til å lagre det du trenger for å installere Windows midlertidig, slik at du ikke trenger en USB-flashstasjon:

• MacBook Pro (2015 og nyere)
  • MacBook Air (2015 og nyere)
  • MacBook (2015 og nyere)
  • iMac (2015 og nyere)
  • iMac Pro
  • Mac Pro (sent 2013)

Du finner mer informasjon om bruk av Windows på Mac ved å klikke på Åpne Boot Camp-hjelp i Boot Camp-assistenten. Disse ressursene har også nyttig informasjon:

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.