Installer Windows 10 på Mac med Boot Camp-assistent

Boot Camp-assistent hjelper deg med å installere Microsoft Windows 10 på Mac. Når det er installert, kan du omstarte Macen for å veksle mellom macOS og Windows.

Boot Camp-assistent på MacBook Pro

Før du begynner

Først kontrollerer du at Macen støtter Windows 10. Bruk Om denne maskinen for å finne ut hvilken Mac du har, og se om den står på denne listen:

• MacBook Pro-modeller fra 2012 og nyere
  • MacBook Air-modeller fra 2012 og nyere
  • MacBook-modeller fra 2015 og nyere
  • iMac Pro

• iMac-modeller fra 2012 og nyere1
  • Mac mini-modeller fra 2012 og nyere
  • Mac Pro-modeller fra sent 2013

Deretter sjekker du at du har alt du trenger:

• Den nyeste versjonen av macOS. Finn ut hvordan du oppdaterer programvaren på Macen.
  • Minst 64 GB ledig diskplass på Macen, slik at du kan opprette en Boot Camp-partisjon. Automatiske Windows-oppdateringer krever minst 128 GB. Derfor anbefaler Apple en partisjon på 128 GB eller mer for best resultat.
  • En tom USB 2-flashstasjon på 16 GB eller større. Enkelte Mac-modeller krever ikke at du bruker en ekstern flashstasjon til installeringen.

Til slutt trenger du en Microsoft Windows-diskfil (ISO) eller et installasjonsmedium med en 64-bits versjon av Microsoft Windows 10 Home eller Pro:

• Hvis du installerer Windows på Mac for første gang, må du bruke en fullversjon, ikke en oppgradering.
  • Hvis Windows-versjonen kom på en DVD-plate, må du kanskje opprette en diskfil
  • Hvis Windows-versjonen kom på en USB-flashstasjon, eller hvis du har en Windows-produktnøkkel og ingen installeringsplate, kan du laste ned en ISO-fil fra Microsoft.

Installere Windows

Nå er du klar til å installere Windows på Mac ved å følge disse trinnene:

1. Åpne Boot Camp-assistent og opprett en BOOTCAMP-partisjon

Åpne Boot Camp-assistent fra Verktøy-mappen i Programmer-mappen, og følg deretter instruksjonene på skjermen. Programmet hjelper deg å opprette en BOOTCAMP-partisjon på startdisken og laste ned tilknyttede programvaredrivere for Windows.

Du kan ikke endre størrelsen på BOOTCAMP-partisjonen etter den har blitt opprettet, så sørg for at du velger en partisjonsstørrelse som er stor nok. Apple anbefaler minst 128 GB for best resultat.

Hvis du blir spurt under installasjonen, kobler du til en tom USB 2-flashstasjon.

2. Formater BOOTCAMP-partisjonen

Når Boot Camp-assistent har fullført installasjonen, starter Macen på nytt til Windows-installereren. Som regel velger og formaterer installereren den riktige partisjonen automatisk. Hvis du bruker en flashstasjon eller optisk stasjon til å installere Windows, kan det hende installereren spør deg om hvor du vil installere Windows. Velg BOOTCAMP-partisjonen, og klikk på Format.

3. Installer Windows og Windows-støtteprogramvare

Koble fra alle eksterne enheter du ikke trenger under installasjonen, som skjermer og disker. Deretter følger du veiledningen på skjermen for å installere Windows. Når installasjonen er fullført, starter Macen i Windows og åpner en installerer for Windows-støtteprogramvare.

Hvis en skjerm med «Velkommen til Boot Camp-installereren» ikke vises automatisk, må du installere Windows-støtteprogramvaren manuelt.

Slik bytter du mellom macOS og Windows

1. Omstart Macen, og trykk deretter umiddelbart på Tilvalg-tasten og hold den inne.
  2. Slipp Tilvalg-tasten når du ser Startup Manager-vinduet.
  3. Velg macOS- eller Windows-startdisken, og klikk deretter på pilen eller trykk på Enter.

Gjenta denne fremgangsmåten hver gang du vil bytte mellom operativsystem.

Finn ut mer

Du trenger ingen USB-flashstasjon for å installere Windows hvis du har en av disse Mac-modellene med OS X El Capitan 10.11 eller nyere:

• MacBook Pro-modeller fra 2015 og nyere2
  • MacBook Air-modeller fra 2015 og nyere2
  • MacBook-modeller fra 2015 og nyere

• iMac-modeller fra 2015 og nyere
  • iMac Pro
  • Mac Pro-modeller fra sent 2013

Du finner mer informasjon om bruk av Windows på Mac ved å klikke på Åpne Hjelp for Boot Camp i Boot Camp-assistent.

1. Finn ut mer om å installere Windows og macOS Mojave på iMac (27-tommers, sent 2012), iMac (27-tommers, sent 2013) eller iMac (Retina 5K, 27-tommers, sent 2014) som har harddisker på 3 TB.

2. Disse Mac-modellene ble tilbudt med 128 GB-harddisker som et alternativ. Apple anbefaler harddisker på 256 GB eller mer, slik at du kan opprette en Boot Camp-partisjon på minst 128 GB.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.