Installer Windows 10 på Mac med Boot Camp-assistent

Med Boot Camp kan du installere Microsoft Windows 10 på Mac, for deretter å bytte mellom macOS og Windows når du starter Macen på nytt.

Boot Camp-assistent på MacBook Pro

Dette trenger du for å installere Windows 10 på Mac

En av disse Mac-modellene:

• iMac fra 2012 og nyere1
  • iMac Pro (alle modeller)
  • Mac Pro fra 2013

De nyeste macOS-oppdateringene, som kan inneholde oppdateringer for Boot Camp-assistent. Du bruker Boot Camp-assistenten for å installere Windows 10.

64 GB eller mer ledig lagringsplass på Macens oppstartsdisk:

• Du kan ha så lite som 64 GB ledig lagringsplass, men den beste opplevelsen får du med minst 128 GB ledig lagringplass. Automatiske Windows-oppdateringer krever minst så mye lagringsplass.
  • Hvis Macen har 128 GB eller mer minne (RAM), trenger Windows-installereren minst så mye lagringsplass som Macen har minne. Hvis Macen f.eks. har 256 GB minne, må oppstartsdisken ha minst 256 GB med lagringsplass for Windows.

En ekstern USB-minnepinne med lagringskapasitet på minst 16 GB, med mindre du bruker en Mac som ikke trenger en minnepinne for å installere Windows.

En 64-biters versjon av Windows 10 Home eller Windows 10 Pro på en diskfil (ISO) eller andre installasjonsmedier:

• Hvis du installerer Windows på Mac for første gang, må du bruke en fullversjon av Windows, ikke en oppgradering.
  • Hvis du fikk ditt eksemplar av Windows på en USB-minnepinne, eller hvis du har en Windows-produktnøkkel og ingen installasjonsdisk, kan du laste ned en Windows 10-diskfil fra Microsoft.
  • Hvis Windows-versjonen kom på en DVD-plate, må du kanskje opprette en diskfil av DVD-en.

Slik installerer du Windows 10 på Mac

Bruk Boot Camp-assistent for å installere Windows. Den er i Verktøy-mappen i Programmer-mappen.

1. Bruk Boot Camp-assistent for å lage en Windows-partisjon.

Åpne Boot Camp-assistent og følg instruksjonene på skjermen:

• Hvis du blir bedt om å sette inn en USB-stasjon, setter du USB-flashstasjonen i Macen. Boot Camp-assistenten bruker den til å lage en oppstartbar USB-stasjon for Windows-installasjonen.
  • Når Boot Camp-assistent ber deg om å angi størrelsen for Windows-partisjonen, må du huske minste krav til lagringsplass i forrige del. Angi en partisjonsstørrelse som innfrir kravene dine, for du kan ikke endre størrelsen senere.

2. Formater Windows-partisjonen (BOOTCAMP)

Når Boot Camp-assistent har fullført installasjonen, starter Macen på nytt til Windows-installereren. Hvis installereren spør deg om hvor Windows skal installeres, velger du BOOTCAMP-partisjonen og klikker på Formater. I de fleste tilfeller velger installereren BOOTCAMP-partisjonen og formaterer den automatisk.

3. Installer Windows

Koble fra alle eksterne enheter du ikke trenger under installasjonen, som ekstra skjermer og stasjoner. Så klikker du på neste og følger instruksjonene på skjermen for å starte installeringen av Windows.

4. Bruk Boot Camp-installereren i Windows

Når Windows-installasjonen er fullført, starter Macen opp i Windows, og et vindu med meldingen «Velkommen til Boot Camp-installereren» åpnes. Følg instruksjonene på skjermen for å installere Boot Camp, inkludert Windows-støtteprogramvare (drivere). Du blir bedt om å starte på nytt når du er ferdig.

Hvis Boot Camp-installereren ikke åpnes automatisk, må du som et siste trinn åpne Boot Camp-installereren manuelt og bruke den til å fullføre installasjonen.

Slik bytter du mellom Windows og macOS

Start på nytt, og trykk deretter på og hold nede Tilvalg-tasten (eller Alt) ⌥ under oppstarten for å bytte mellom Windows og macOS.

Finn ut mer

Hvis du har én av disse Mac-modellene med OS X El Capitan 10.11 eller nyere, trenger du ikke en USB-flashstasjon for å installere Windows:

• iMac fra 2015 og nyere
  • iMac Pro (alle modeller)
  • Mac Pro fra sent i 2013

For mer informasjon om å bruke Windows på Mac, åpner du Boot Camp-assistent og klikker på Åpne Boot Camp-hjelp.

1. Hvis du installerer Windows og macOS Mojave på iMac (27-tommers, sent 2012), iMac (27-tommers, sent 2013) eller iMac (Retina 5K, 27-tommers, sent 2014) og Macen er konfigurert med en harddisk på 3 TB, kan du lese om et varsel du kan se under installasjonen.

2. Disse Mac-modellene ble tilbudt med 128 GB-harddisker som et alternativ. Apple anbefaler harddisker med 256 GB eller mer, slik at du kan opprette en Boot Camp-partisjon på minst 128 GB.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.