Installere Windows på Mac med Boot Camp

Boot Camp gjør det enklere å installere Microsoft Windows på Mac. Når du har installert, kan du omstarte Macen for å veksle mellom macOS og Windows.

Boot Camp-assistent på MacBook Pro

Før du begynner

Påse at du har det du trenger:

• Nok ledig diskplass til å opprette en Boot Camp-diskpartisjon* med en størrelse på minst 64 GB. Det anbefales å ha 128 GB for å få den beste opplevelsen.
  • Eksternt tastatur og ekstern mus eller styreflate (hvis du bruker en stasjonær Mac).
  • En tom USB 2-flashstasjon på 16 GB eller større. Hvis du har en av disse Mac-modellene, trenger du ikke en flashstasjon.

* På Mac med APFS-formaterte disker krever Boot Camp en partisjon heller enn et volum.

1. Finn ut om Macen din støtter Windows 10

Disse Mac-modellene støtter 64-bitsversjoner av Windows 10 installert med Boot Camp. Bruk Om denne maskinen for å finne ut hvilken Mac du har, og se om den står på denne listen:

• MacBook Pro (2012 og nyere)
  • MacBook Air (2012 og nyere)
  • MacBook (2015 og nyere)
  • iMac Pro (2017)
  • iMac (2012 og nyere)*
  • Mac mini (2012 og nyere)
  • Mac mini Server (sent 2012)
  • Mac Pro (sent 2013)

* Hvis du har en iMac (27-tommers, fra slutten av 2012) med en 3TB-harddisk og en Windows-partisjon, kan du ikke installere macOS Mojave 10.14. Finn ut mer.

2. Få en diskfil for Windows

Et Microsoft Windows-installasjonsmedium eller en tilsvarende diskfil (ISO) som inneholder en 64-bit versjon av Microsoft Windows 10. Hvis du installerer Windows for første gang, må du bruke en full installasjonsdisk eller diskfil, ikke en oppgradering.

Når du kjøper Windows, kommer den som en diskfil (ISO) som du laster ned, eller som en installasjonsdisk eller en USB-flashstasjon. Hvis Windows-versjonen kom på en DVD, må du kanskje opprette en diskfil av den for at den skal fungere med Boot Camp. Hvis Windows-versjonen din ble levert på en USB-flashstasjon, kan du laste ned en ISO fra Microsoft.

3. Åpne Boot Camp-assistent

Boot Camp-assistenten leder deg gjennom installeringen av Windows på Mac. Åpne dette programmet fra Verktøy-mappen under Programmer. Deretter følger du instruksjonene på skjermen for å partisjonere oppstartsdisken på nytt og laste ned de tilhørende programvaredriverne for Windows.

Hvis du blir spurt under installasjonen, kobler du til en tom USB 2-flashstasjon.

4. Formater Windows-partisjonen

Når du har fullført assistenten, startes Macen på nytt og viser Windows-installereren. Hvis du bruker en flashstasjon eller optisk stasjon til å installere Windows, får du spørsmål om hvor du vil installere Windows. Velg BOOTCAMP-partisjonen, og klikk på Format. Hvis du ikke bruker flashstasjon eller optisk stasjon, blir riktig partisjon automatisk valgt og formatert for deg.

5. Installer Windows og Windows-støtteprogramvare

Koble fra alle eksterne enheter du ikke trenger under installasjonen, som skjermer og disker. Deretter følger du veiledningen på skjermen for å installere Windows.

Når installasjonen er fullført, starter Macen i Windows og åpner et installeringsprogram for Windows-støtteprogramvare. Hvis «Velkommen til Boot Camp-installereren»-skjermen ikke vises automatisk, kan du installere Windows-støtteprogramvare manuelt.

6. Bytte mellom macOS og Windows

Når du har installert Windows-støtteprogramvare, kan du bytte tilbake til macOS med Boot Camp-objektet i systemstatusfeltet i Windows. Velg macOS-volumet, og start Macen din på nytt.

Hvis du vil bytte fra macOS til Windows, bruker du Startdisk-valgpanelet for å velge Boot Camp-volumet, og deretter starter du Macen på nytt. Du kan også holde inne Valg-tasten når du har startet Macen din på nytt, for å velge mellom macOS og Windows.

Les mer

Med OS X El Capitan 10.11 eller nyere bruker disse modellene den interne disken til å lagre midlertidig det du trenger for å installere Windows, slik at du ikke trenger en USB-flashstasjon:

• MacBook Pro (2015 og nyere)*
  • MacBook Air (2015 og nyere)*
  • MacBook (2015 og nyere)
  • iMac (2015 og nyere)
  • iMac Pro
  • Mac Pro (sent 2013)

Du finner mer informasjon om bruk av Windows på Mac ved å klikke på Åpne Boot Camp-hjelp i Boot Camp-assistenten. Disse ressursene har også nyttig informasjon:

* Disse Mac-modellene ble tilbudt med 128 GB-harddisker som et alternativ. Det anbefales å bruke harddisker med 256 GB eller mer for å få en best mulig opplevelse.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.