Bruk FaceTime på Mac

FaceTime gjør det enkelt å ha et video- eller lydanrop.

FaceTime-appsymbolet

For å ha en FaceTime-samtale med én annen person, trenger du en Mac med OS X Lion 10.7 eller nyere, en bredbåndstilkobling til internett, og innebygd eller tilkoblet mikrofon eller kamera. Eller bruk iPhone, iPad eller iPod touch.

For å ringe en gruppe med personer, følger du fremgangsmåten i Bruk gruppesamtaler på FaceTime på Mac.

Start en FaceTime-samtale

Personen du ringer trenger ikke å ha FaceTime-appen åpen, men for å motta samtalen på Mac, iPhone, iPad eller iPod touch, må vedkommende være logget på FaceTime på den enheten. Du kan ringe denne personen ved å bruke telefonnummeret eller e-postadressen vedkommende har konfigurert for FaceTime.

Start en samtale fra FaceTime-appen

Åpne FaceTime-appen, og skriv inn e-postadressen eller telefonnummeret til den du vil ringe. Hvis personen er i Kontakter-appen din, skriver du bare inn navnet. Klikk deretter på Lyd-knappen eller Video-knappen for å ringe.

Skriv inn navnet til en person i FaceTime-appen

Du kan også for eksempel be Siri om å «FaceTime John» eller «FaceTime audio Lisa» for eksempel.

Start en samtale fra Meldinger-appen

1. Start en tekstsamtale i Meldinger-appen, eller velg en samtale som allerede er i gang.
  2. Klikk på Detaljer opp i høyre hjørne.
  3. Klikk på videoknappen FaceTime-videosamtaleknappen eller lydknappen FaceTime-lydknappen for å åpne FaceTime-appen og starte samtalen.

Svar på et FaceTime-anrop

Fra varslingen som dukker opp på Macen din, klikker du på Svar for å svare på anropet i FaceTime-appen.

Hvis du klikker på pilen Ned-knappen ved siden av Svar, kan du velge å svare som lydanrop i stedet for videoanrop. Hvis du klikker på pilen Ned-knappen ved siden av Avvis, kan du sende en melding til den som ringer, eller angi en påminnelse om å ringe tilbake senere.

Du kan også bruke Touch Bar til å godta eller avvise et FaceTime-anrop.

Legg til en ny person i en FaceTime-samtale

Alle i samtalen kan legge til flere personer i samtalen, så det blir en gruppesamtale i FaceTime.

1. Mens samtalen er i gang, klikker du på sidepanelknappen sidepanelknappen for å vise sidepanelet.
  2. Klikk på legg til-knappen legg til person-knappen.
  3. Skriv inn personens navn, e-postadresse eller telefonnummer, og klikk deretter på Legg til.
  4. Klikk på Ring-knappen ved siden av personens navn for å invitere vedkommende til å bli med i samtalen.

Finn ut mer om hvordan du bruker gruppesamtaler i FaceTime.

Bruk kontrollene på skjermen

Under en samtale flytter du pekeren over FaceTime-vinduet for å se disse kontrollene.

sidepanelknappen
Sidepanel
Vis eller skjul sidepanelet.

demp mikrofon-knappen
Demp lyden
Slå lyden til mikrofonen av eller på.

avslutt samtale-knappen
Avslutt
Avslutt samtalen.

demp video-knappen
Demp video
Slå videoen fra kameraet av eller på.

fullskjermknappen
Fullskjerm
Bytt til eller fra et FaceTime-vindu i fullskjerm.

Kamerautløser
Ta et Live Photo-bilde av den andre personen.

Finn ut mer

FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.