Bruk FaceTime på Mac

Finn ut hvordan du bruker FaceTime til video- og lydsamtaler med én eller flere personer.

5 personer i en FaceTime-gruppesamtale på Mac

FaceTime-appsymbolet

Hvis du vil bruke FaceTime til lyd- eller videosamtaler, må du ha en internett-tilkobling og en innebygget eller tilkoblet mikrofon eller et kamera. Deretter åpner du FaceTime-appen og logger på med Apple-ID-en din

En FaceTime-oppringing til én person

Ring med FaceTime

Åpne FaceTime-appen, og skriv e-postadressen eller telefonnummeret til personen du vil ringe, i søkefeltet. Hvis personen allerede ligger i kontaktene dine, kan du søke etter navnet.

• Hvis du vil starte et FaceTime-lydanrop, klikker du på FaceTime-lydknappen Lyd.
  • Hvis du vil starte en FaceTime-videosamtale, klikker du på FaceTime-videoknappen Video.

Du kan også klikke på Siri-knappen i menylinjen i menylinjen og for eksempel be Siri om å «FaceTime Lisa med lyd» eller «FaceTime John».

skillelinje

En varsling om invitasjon til samtale med én person i FaceTime mottas

Svare eller avvise et FaceTime-anrop

Når noen ringer deg med FaceTime, vises en varsling øverst til høyre på skjermen. Klikk på Svar eller Avvis, eller bruk Touch Bar for å svare eller avvise.

• Hvis du klikker på Ned-cirkumfleksknappen ved siden av Svar, kan du velge å svare med FaceTime-lyd i stedet for FaceTime-video.
  • Hvis du klikker på Ned-cirkumfleksknappen ved siden av Avvis, kan du sende en melding eller konfigurere en påminnelse om å ringe tilbake senere.

Åpne FaceTime og velg FaceTime > Slå av FaceTime i menylinjen for å slutte å motta FaceTime-anrop på Mac.

skillelinje

Bruk FaceTime-gruppesamtaler

Hvis du har installert macOS Mojave 10.14.3 (og tilleggsoppdateringene for macOS Mojave 10.14.31) eller nyere, kan du bruke FaceTime-gruppesamtaler til å snakke med opptil 32 personer.2 Hver persons rute blir automatisk større når personen snakker.

Legg til personer i en ny FaceTime-gruppesamtale

Start en FaceTime-gruppesamtale

1. Åpne FaceTime-appen.
  2. Skriv navnet, e-posten eller telefonnummeret til personen.
  3. Klikk på FaceTime-lydknappen eller FaceTime-videoknappen for å starte FaceTime-samtalen.

Hvis du vil starte en FaceTime-gruppesamtale fra en gruppe i nylige samtaler, klikker du først på symbolet for ny FaceTime-videosamtale og deretter på FaceTime-symbolet for å starte samtalen.

Du kan også starte FaceTime-gruppesamtaler fra Meldinger. Bare gå til en samtale, og klikk på Detaljer og symbolet for FaceTime-videosamtale eller FaceTime-lydknappen.

En varsling om en FaceTime-gruppesamtale mottas

Svare eller avvise en FaceTime-gruppesamtale

Du kan bli med i en FaceTime-gruppesamtale noen andre har startet, på en av disse måtene:

• Klikk på varslingen i Varslingssenteret eller på låst skjerm, og klikk deretter på FaceTime-symbolet
  • Bli med i en FaceTime-gruppesamtale fra Meldinger ved å klikke på Bli med.
  • Bli med i en samtale fra FaceTime-appen ved å klikke på FaceTime-symbolet ved siden av den aktive samtalen, og klikk på FaceTime-symbolet for å bli med i samtalen.

Legg til en person i en gruppesamtale i FaceTime

1. Klikk på sidepanelknappen for å vise sidepanelet.
  2. Klikk på legg til person-knappen for å legge til en person.
  3. Skriv kontaktens navn, e-post eller telefonnummer, og klikk på Legg til.

skillelinje

Endre innstillingene dine i en samtale

Flytt pekeren over FaceTime-vinduet i en samtale for å se skjermkontrollene.

sidepanelknappen

Klikk for å skjule eller vise sidepanelet. Her kan du legge til legg til person-knappen flere personer, se hvem som er med i samtalen, og sende meldinger meldingsknappen til alle i samtalen.

demp mikrofon-knappen

Klikk for å slå lyden til mikrofonen av eller på.

demp video-knappen

Klikk for å slå lyden til videoen av eller på.

fullskjermknappen

Klikk for å se FaceTime-samtalen i fullskjerm.

avslutt samtale-knappen

Klikk for å avslutte FaceTime-samtalen.

1. macOS Mojave 10.14.3 (byggversjon 18D109) og nyere inkluderer innholdet i tilleggsoppdateringen for macOS Mojave 10.14.3. Finn ut hvordan du oppdaterer macOS.

2. FaceTime viser opptil 4 eller 9 videoruter samtidig, avhengig av Mac-modellen din. De 4 eller 9 som snakker mest, vises som videoruter, mens de andre deltakerne vises som utropstegn.

FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.