Bruk FaceTime på Mac

FaceTime gjør det enkelt å ha et video- eller lydanrop. Alt du trenger er en bredbåndstilkobling til internett og en innebygd eller tilkoblet mikrofon og kamera.

macos-sonoma-macbook-pro-facetime-call-desktop-hero

Foreta et anrop

Legg til en person i en samtale

Bruk FaceTime-lenker

Svar på et anrop

Overfør samtalen til en annen enhet

Bruk reaksjoner, presentatøroverlegg og andre effekter

Bruk direkteteksting

Finn ut mer

Foreta en FaceTime-samtale

1. Åpne FaceTime-programmet.

2. Klikk på Ny FaceTime-knappenNy FaceTime-knappen. Hvis du ikke ser det i versjonen du har av FaceTime, hopper du over dette trinnet.

3. Skriv inn navnet, e-postadressen eller telefonnummeret til personen du vil ringe. Med macOS Mojave eller nyere kan du angi mer enn én person – opptil 32 personer – for å starte gruppesamtaler i FaceTime.

4. Klikk på FaceTime-knappen for å starte en videosamtale, eller klikk på pilen på knappenpilen på knappen og velg FaceTime-lydsamtale. Hvis du ikke ser denne knappen, klikker du på video- eller lydknappen i stedet.

Start av en ny FaceTime-samtale i FaceTime-appen
  5. Hvis du ringer en gruppe, skal du se en flis for hver person i gruppen. På flisen står det «Venter» til personen svarer. Hvis du ikke ser noen fliser, klikker du på FaceTime-knappenFaceTime-knappen i sidepanelet for å starte samtalen.

6. For å forlate samtalen klikker du på Avslutt-knappen-Avslutt-knappen. Hvis du forlater en gruppesamtale, forblir alle andre i gruppen på samtalen til de velger å forlate den.

Under gruppesamtaler i FaceTime fungerer videoflisene slik:

• De mest aktive deltakerne vises i live videofliser. Andre deltakere vises i en rad med fliser nedenfor. I denne visningen beveger flisene seg, og flisen til den som snakker, forstørres automatisk. Du kan forhindre denne bevegelsen i macOS Catalina eller nyere: På FaceTime-menylinjen velger du FaceTime > Innstillinger (eller Valg) og fjerner deretter avmerkingen for Snakker.

• Fra og med macOS Monterey kan du vise alle fliser i et enhetlig rutenett når samtalen inkluderer minst fire deltakere: Klikk på Rutenett-knappen som vises i øvre høyre hjørne av vinduet. I denne visningen blir flisen til den som snakker, automatisk uthevet.

• Klikk på en flis for å vise personens navn. Dobbeltklikk på den for å gjøre flisen større.

• Det vises et utropstegnutropstegn på en flis når internettforbindelsen ikke er rask nok til å vise personens video.

Legge til en person i en FaceTime-samtale

Alle i samtalen som bruker FaceTime-programmet, kan legge til flere personer i samtalen.

1. Mens samtalen er i gang, klikker du på sidepanelknappensidepanelknappen i FaceTime-appen og deretter på legg til-knappenlegg til-knappen i sidepanelet.

2. Skriv inn personens navn, e-postadresse eller telefonnummer, og klikk deretter på Legg til.

3. Klikk på ringeknappen ved siden av navnet deres i sidepanelet for å ringe dem.

Hvis det er opprettet en FaceTime-lenke for samtalen, kan alle som har den, dele den med alle andre de vil skal bli med i samtalen.

Bruke FaceTime-lenker

FaceTime-lenker gjør det enklere å planlegge for en FaceTime-samtale, fordi du kan sende en lenke til alle deltakerne innen samtalen begynner. Med FaceTime-lenker kan du invitere venner med Android- og Windows-enheter til å bli med i samtalen også. De kan bruke lenken for å bli med fra nettleseren når de bruker den nyeste versjonen av Chrome eller Edge.

Opprette og dele en FaceTime-lenke

Krever macOS Monterey eller nyere

1. Åpne FaceTime-programmet på en Mac som bruker macOS Monterey eller nyere.

2. Klikk på Opprett lenkeOpprett lenke for å åpne en delingsmeny. Du kan deretter kopiere lenken eller velge ett av de andre delingsalternativene.

3. Etter å ha opprettet lenken, vises den i sidepanelet i FaceTime-vinduet, som vist nedenfor.

4. Når du er klar til å starte samtalen, dobbeltklikker du på FaceTime-lenke i sidepanelet eller klikker på FaceTime-knappenFaceTime-knappen ved siden av. Klikk deretter på Bli med.

5. Når andre åpner FaceTime-lenken og klikker på Bli med, må de slippes inn i samtalen.

• For å la dem bli med i samtalen klikker du på hakenhaken ved siden av navnene deres.

• For å avslå forespørslene deres om å bli med i samtalen klikker du på avslå-knappenavslå-knappen ved siden av navnene deres.

• For å fjerne dem fra samtalen etter at de har blitt med, klikker du på fjern-knappenfjern-knappen innen 30 sekunder.

For å slette en FaceTime-lenke klikker du på Info-knappenInfo-knappen ved siden av lenken i sidepanelet, og deretter klikker du på Slett lenke. Når du sletter en lenke, blir du ikke lenger varslet når noen bruker lenken, og alle som bruker den, ser bare at de venter på å bli sluppet inn.

FaceTime-kobling i FaceTime-appen

Du kan også opprette en lenke i Kalender-programmet. Når du legger til en ny hendelse, klikker du på FaceTime-knappen ved siden av «Legg til sted eller videosamtale», og velger deretter FaceTime. Med FaceTime-lenken sømløst koblet til Kalender-arrangementet vil alle du inviterer vite nøyaktig hvor de skal møtes og når.

Bli med i en samtale ved hjelp av en FaceTime-lenke

1. Klikk på FaceTime-lenken. Hvis du bruker en enhet som ikke kan åpne lenken i FaceTime-appen, åpnes lenken i nettleseren din i stedet. På Android- og Windows-enheter støtter de nyeste versjonene av Google Chrome og Microsoft Edge FaceTime-lenker.

2. Når du blir med i samtalen fra en nettleser, blir du først bedt om å skrive inn navnet ditt for å bli med i samtalen. Klikk deretter på Fortsett.

FaceTime-koblingsskjerm i nettleser: «Skriv inn navnet ditt for å bli med i samtalen.»
  3. Klikk Bli med og vent på å bli sluppet inn.

Finn ut mer om å bli med i FaceTime-samtaler fra Android- eller Windows-enheter

Svar på et FaceTime-anrop

Fra varslingen som dukker opp på Macen din, klikker du på Svar for å svare på anropet i FaceTime-appen. Hvis du klikker på pilenpilen ved siden av Svar, kan du velge å svare som lydanrop i stedet for videoanrop. Hvis du klikker på pilen ved siden av Avvis, kan du sende en melding til den som ringer, eller angi en påminnelse om å ringe tilbake senere.

Varsling om innkommende anrop på Mac

Varsler for å bli med i gruppesamtaler i FaceTime viser en Bli med-knapp i stedet. Klikk på den for å åpne FaceTime-programmet, og bli med i samtalen fra programmet.

Overføre samtalen til en annen enhet

Krever macOS Ventura eller nyere, iOS 16 eller nyere, og iPadOS 16 eller nyere

Flytting av en pågående samtale til en iPhone, iPad eller annen Mac fungerer akkurat som overlevering av andre oppgaver. Du kan også bruke Handoff-varselet som vises på den andre enheten når den er i nærheten. Klikk på varselet, og klikk deretter på Bli med eller Bytt for å fullføre overleveringen.

Handoff-varsling på iPhone

Hvis du bruker et Bluetooth-hodesett, flytter samtalelyden til den andre enheten samtidig. Sørg for at telefonnummeret eller Apple-ID-en du bruker, er valgt under «Du kan nås med FaceTime på» i FaceTime-innstillingene på begge enhetene.

Bruk reaksjoner, presentatøroverlegg og andre effekter

macOS har en rekke video- og lydfunksjoner som du kan bruke i FaceTime og mange andre videokonferanseprogrammer.

Bruk reaksjoner, presentatøroverlegg, kameramoduser og mikrofonmoduser

Bruk Direkteteksting

Krever macOS Ventura eller nyere og en Mac med Apple-chip

Med Direkteteksting kan du se automatisk transkribert dialog integrert i FaceTime-videosamtalene. Og det inkluderer talerattribusjon, så det er lett å følge med i gruppesamtaler.

1. Fra Apple-menyen  i menylinjen velger du Systeminnstillinger.

2. Klikk på Tilgjengelighet i sidepanelet.

3. Klikk på Direkteteksting til høyre.

4. Slå på Direkteteksting i FaceTime.

Finn ut mer

FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.