Bruk FaceTime på Mac

Finn ut hvordan du bruker FaceTime til video- og lydsamtaler med én eller flere personer.

FaceTime-appsymbolet

For å bruke Macen din til lyd- eller videosamtaler i FaceTime, trenger du en Mac med OS X Lion 10.7 eller nyere, en internett-tilkobling og en innebygd eller tilkoblet mikrofon eller kamera.

Utfør en FaceTime-samtale

Åpne FaceTime-appen og logg på med Apple-ID-en din, hvis du blir bedt om det.

Bruk deretter søkefeltet til å angi e-postadressen eller telefonnummeret til personen du vil ringe. Hvis personen allerede ligger i kontaktene dine, kan du søke etter navnet.

• Hvis du vil starte en FaceTime-videosamtale, klikker du på FaceTime-videoknappen Video.
  • Hvis du vil starte et FaceTime-lydanrop, klikker du på FaceTime-lydknappen Lyd.
  • Eller du kan for eksempel be Siri om å «FaceTime John» eller «FaceTime audio Lisa».

Finn ut hva du skal gjøre hvis kameraet eller mikrofonen ikke fungerer.

Svare eller avvise et FaceTime-anrop

Når noen ringer deg med FaceTime, vises en varsling øverst til høyre på skjermen. Klikk på Svar eller Avvis, eller bruk Touch Bar for å svare eller avvise.

• Hvis du klikker på Ned-cirkumfleksknappen ved siden av Svar, kan du velge å svare med FaceTime-lyd i stedet for FaceTime-video.
  • Hvis du klikker på Ned-cirkumfleksknappen ved siden av Avvis, kan du sende en melding eller konfigurere en påminnelse om å ringe tilbake senere.

Åpne FaceTime og velg FaceTime > Slå av FaceTime i menylinjen for å slutte å motta FaceTime-anrop på Mac.

Finn ut hva du skal gjøre hvis kameraet eller mikrofonen ikke fungerer.

Bruk FaceTime-gruppesamtaler

Hvis du bruker macOS Mojave 10.14.3 (byggversjon 18D109) eller nyere, kan du bruke FaceTime-gruppesamtaler til å snakke med opptil 32 personer. Hver enkelt persons rute blir automatisk større når personen snakker.

FaceTime viser opptil 4 eller 9 videoruter samtidig, avhengig av Mac-modellen din. Disse rutene representerer de som snakker mest. Andre deltakere vises som utropstegn.

Start en FaceTime-gruppesamtale

Åpne FaceTime-appen, og bruk deretter søkefeltet til å angi e-postadressene eller telefonnumrene til personene du vil ringe. Hvis en person allerede ligger i kontaktene dine, kan du bare søke etter navnet.

• Hvis du vil utføre en FaceTime-gruppesamtale med video, klikker du på FaceTime-videoknappen  Video.
  • Hvis du vil utføre en FaceTime-gruppesamtale med lyd, klikker du på FaceTime-lydknappen Lyd.
  • Hvis du vil starte en FaceTime-gruppesamtale fra en gruppe i nylige samtaler, klikker du først på symbolet for ny FaceTime-videosamtale og deretter på FaceTime-symbolet for å starte samtalen.
  • Hvis du vil utføre en FaceTime-gruppesamtale fra Meldinger-appen, går du til en samtale, klikker på Detaljer og deretter på FaceTime-videosamtaleknappen eller FaceTime-lydknappen.

Svare eller avvise en FaceTime-gruppesamtale

Du kan bli med i en FaceTime-gruppesamtale noen andre har startet, på en av disse måtene:

• For å bli med i samtalen fra en varsling klikker du på Bli med.
  • For å bli med i samtalen fra Meldinger-appen klikker du på Bli med i gruppesamtalen i Meldinger.
  • For å bli med i samtalen fra FaceTime-appen klikker du på FaceTime-symbolet ved siden av den aktive samtalen, og deretter klikker du på FaceTime-symbolet for å bli med.

Legg til en person i en gruppesamtale i FaceTime

1. Klikk på sidepanelknappen for å vise sidepanelet.
  2. Klikk på legg til person-knappen for å legge til en person.
  3. Skriv kontaktens navn, e-post eller telefonnummer, og klikk på Legg til.

Endre innstillingene dine i en samtale

Flytt pekeren over FaceTime-vinduet i en samtale for å se skjermkontrollene.

sidepanelknappen

Klikk for å skjule eller vise sidepanelet. Herfra kan du legge til Legg til person-knappen flere personer, se hvem som er med i samtalen, og sende meldinger meldingsknappen til alle i samtalen.

demp mikrofon-knappen

Klikk for å slå lyden til mikrofonen av eller på.

demp video-knappen

Klikk for å slå lyden til videoen av eller på.

fullskjermknappen

Klikk for å se FaceTime-samtalen i fullskjerm.

avslutt samtale-knappen

Klikk for å avslutte FaceTime-samtalen.