Få de mest nøyaktige aktivitetsmålingene når du bruker Apple Watch

Apple Watch bruker den personlige informasjonen du oppgir, til å beregne forskjellige verdier for den daglige aktiviteten din. Du kan bruke disse tre tipsene for å forbedre nøyaktigheten ytterligere.

Hold den personlige informasjonen din oppdatert

Apple Watch bruker den personlige informasjonen din – som høyde, vekt, kjønn og alder – til å beregne blant annet hvor mange kalorier du forbrenner.

Åpne Watch-appen på iPhone for å oppdatere den personlige informasjonen din. Trykk på Min klokke-fanen. Deretter trykker du på Helse > Helsedetaljer. Trykk på Rediger, og trykk deretter på elementet du vil endre.

ios-17-watchos-10-iphone-14-pro-watch-health

Kontroller at du får poeng for Bevegelse og Trening

Hvert hele minutt med bevegelse som har minst like høy intensitet som en rask spasertur, teller med når du skal nå målene dine for Trening og Bevegelse hver dag. Med Apple Watch Series 3 og nyere brukes kondisjonsnivået ditt til å avgjøre hva som anses som raskt for deg. For rullestolbrukere måles dette i raske trilleturer. Enhver aktivitet under dette nivået teller bare i forhold til de daglige bevegelsesmålene.

For å være sikker på at du tjener opp poeng for Trening når du går, må du la armen du har Apple Watch på, svinge naturlig. Hvis du for eksempel går tur med hunden, lar du armen med klokka svinge fritt mens du holder båndet med den andre.

Hvis du må bruke begge hendene mens du går, for eksempel for å skyve en barnevogn, kan du fortsatt tjene opp poeng for Trening hvis du bruker Trening-appen. Åpne appen på Apple Watch, og trykk på Gange utendørs. Aktivitet-appen bruker armbevegelser og et akselerometer til å måle bevegelser, mens Trening-appen kan bruke akselerometeret, pulsmåleren og GPS.

Sørg for at Håndleddsensor er på

Hvis Håndleddsensor er av, får du ikke Oppreist-varslinger, og Apple Watch kan ikke spore Oppreist-fremgangen din. Bakgrunnsmålinger av puls (som hvilepuls og gåpuls) gjøres ikke hvis Håndleddsensor er av.

Åpne Watch-appen på iPhone for å kontrollere innstillingene. Trykk på fanen Min Apple Watch og deretter på SIkkerhetskode. Sørg for at Håndleddsensor er på.

Hvile- og gåpuls er kun tilgjengelig på Apple Watch Series 1 eller nyere.

ios-17-watchos-10-iphone-14-pro-watch-passcode

Kontroller hvor godt den passer

Hvis du har Apple Watch riktig tilpasset – ikke for stramt, ikke for løst og slik at huden får rom til å puste – er det behagelig samtidig som sensorene får gjort jobben sin.

Du kan vurdere å stramme Apple Watch-remmen når du skal trene og løsne den litt igjen når du er ferdig. Dessuten fungerer sensorene bare når du har Apple Watch på oversiden av håndleddet.

Les om hvordan du har på deg Apple Watch

Få så nøyaktig pulsmåling som mulig

For å få så nøyaktig pulsmåling som mulig når du bruker Trening-appen, må du kontrollere at Apple Watch passer komfortabelt på håndleddet ditt. Pulsmåleren må holde seg inntil huden. Finn ut mer om pulsmålerens presisjon og begrensninger.

Hvis du har Apple Watch Series 3 eller nyere, kan du spore kondisjonsnivået ditt for å måle hvor hardt hjertet ditt jobber under gå-, løpe- eller fjellturer utendørs i Trening-appen.

Hvis du slår av pulsmåleren i personverninnstillingene, får du heller ingen pulsmålinger. Hvis du vil se om pulsmåleren er av eller på, åpner du Watch-appen på iPhone og trykker på Personvern.

Velg den beste treningsøkten

Når du bruker Trening-appen, velger du det alternativet som stemmer best med det du gjør. Velg for eksempel Løping innendørs hvis du skal løpe på en tredemølle. Hvis du utfører en treningsøkt som ikke er oppført, trykker du på Legg til treningsøkt og velger den treningsøkten som passer best til aktiviteten du gjør.

Les om hver type trening.

watchos-10-series-8-workout-options-for-steps

Kalibrer Apple Watch

Kalibrer Apple Watch slik at målingene av distanse, hastighet og kalorier blir mer presise. Når du kalibrerer klokken, kan det også hjelpe den med å lære skrittlengden din og hvilken form du er i.

Finn ut hvordan du kalibrerer Apple Watch

Hva annet påvirker pulsmålingene?

Mange faktorer kan påvirke hvor godt pulsmåleren på Apple Watch virker. Blodgjennomstrømningen (dvs. hvor mye blod som strømmer gjennom huden) er én faktor. Hudperfusjonen varierer betydelig fra person til person, og kan også påvirkes av miljøet. Hvis du for eksempel trener i kulde, kan hudperfusjonen i håndleddet bli for lav til at pulsmåleren kan registrere pulsen.

Permanente eller midlertidige forandringer i huden, som enkelte tatoveringer, kan også påvirke ytelsen til pulsmåleren. Blekket, mønsteret og metningen i enkelte tatoveringer kan blokkere lyset fra måleren og gjøre det vanskelig å få pålitelige avlesninger.

Bevegelse er en annen faktor som kan påvirke pulsmåleren. Rytmiske bevegelser, som ved løping eller sykling, gir bedre resultater sammenliknet med uregelmessige bevegelser, som tennis eller boksing.

Hvis du ikke får en konsekvent avlesning på grunn av en av disse faktorene, kan du koble Apple Watch trådløst til en ekstern pulsmåler, for eksempel i en Bluetooth-bryststropp. Finn ut hvordan du kobler sammen Bluetooth-tilbehør.

Puls er en av mange faktorer Apple Watch bruker til å måle aktiviteten og treningen din. Den velger de mest passende dataene for aktiviteten, avhengig av hvilken type aktivitet det er. Hvis du for eksempel løper innendørs, bruker den også akselerometeret. Finn ut mer om hvordan Apple Watch bruker GPS og pulsmåleren når du bruker Trening-appen.