Kom i gang med Apple Business Manager eller Apple School Manager med Mobile Device Management (MDM)

For å overvåke en iPhone, iPad eller iPod touch kan du bruke Apple Business Manager eller Apple School Manager. Du kan konfigurere iOS-enheten til å registreres automatisk i Mobile Device Management (MDM).

Denne artikkelen er beregnet for systemadministratorer.

Du kan starte å bruke overvåkede enheter etter at organisasjonen eller utdanningsinstitusjonen er konfigurert med Enhetsregistrering. Hvis du trenger hjelp med å legge til MDM-tjeneren og tilordne enheter til den, bruker du Hjelp til Apple Business Manager eller Hjelp til Apple School Manager. Hvis du trenger mer informasjon om hvordan du konfigurer innstillinger for MDM-registrering under aktivering, må du kanskje kontakte MDM-leverandøren eller bruke Hjelp til Profile Manager.

Kontroller nettverkskrav

Når en iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV eller Mac registreres i MDM, må enheten ha tilgang til følgende verter:

• albert.apple.com
  • iprofiles.apple.com
  • *.symcb.com
  • evintl-ocsp.verisign.com
  • evsecure-ocsp.verisign.com

Når registreringen er fullført, bruker MDM push-varslinger fra Apple, som krever nettverkstilgang.

Konfigurere en ny iPhone, iPad eller iPod touch

Når du aktiverer en ny iPhone, iPad eller iPod touch, gir iOS-aktiveringstjeneren MDM-tjenerens URL til enheten. Når du konfigurerer en tilordnet enhet, kan det hende at du ser denne skjermen under konfigureringen:

Aktiveringsskjermen til MDM

For å fullføre konfigureringen må iPhone, iPad eller iPod touch være tilkoblet et nettverk som har tilgang til MDM-tjeneren din.

Konfigurere en eksisterende iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan bare bruke alle funksjonene til Apple Business Manager eller Apple School Manager på nylig aktiverte enheter. Hvis en enhet allerede er aktivert, må du slette enheten, og deretter kan du aktivere den på nytt. Du kan også bruke Apple Configurator til å forberede enheten for automatisk registrering.

Gjenopprette en iPhone, iPad eller iPod touch fra en sikkerhetskopi

Når du gjenoppretter fra en sikkerhetskopi til samme iPhone, iPad eller iPod touch, gjenopprettes overvåkingsstatusen fra sikkerhetskopien. Hvis du gjenoppretter fra en sikkerhetskopi til en annen iPhone, iPad eller iPod touch, kommer overvåkingsstatusen fra Apple Business Manager eller Apple School Manager.

Eksempel: Hvis du konfigurerer en enhet for å bli overvåket og automatisk registrert i MDM, gjenoppretter du en sikkerhetskopi som ble laget da samme enhet ikke var overvåket. Da vil ikke enheten bli overvåket.

Les mer

Hvis du ikke er registrert i Apple Business Manager eller Apple School Manager ennå, kan du lese om hvordan du kommer i gang med Enhetsregistrering.