Bruk Enhetsregistrering

Med Enhetsregistrering kan du automatisere registreringen av administrering av mobile enheter (MDM) og forenkle den første enhetskonfigureringen. Du kan overvåke enheter i løpet av aktiveringen uten å berøre dem og låse MDM-registreringen for løpende administrasjon.

Sjekk om du er kvalifisert

Apple Business Manager og Apple School Manager er tilgjengelig for organisasjoner i støttede land eller regioner som kjøper enheter fra følgende kanaler:

• direkte fra Apple
  • deltakende Apple-autoriserte forhandlere
  • mobiloperatører

Enhetsregistrering fungerer på følgende enheter:

• iOS-enheter med iOS 7 eller nyere
  • Macer med OS X Mavericks 10.9 eller nyere
  • Apple TV-enheter (4. generasjon eller nyere) med tvOS 10.2 eller nyere

Hvis du vil legge til enheter du ikke har kjøpt, for eksempel en donert iPad, kan du finne ut hvordan du registrerer enhetene dine manuelt.

Finn Apple-kundenummeret ditt eller forhandler-ID-en din

Når du registrerer deg, trenger du Apple-kundenummeret ditt eller forhandler-ID-en din. Hvis du ikke husker dem, finner du dem på denne måten:

• Hvis du har kjøpt enhetene dine fra Apple, kontakter du innkjøpsagenten, økonomiavdelingen eller Apples salgsavdeling for å be om Apple-kundenummeret ditt.
  • Hvis du har kjøpt enhetene dine fra en Apple-autorisert forhandler eller mobiloperatør, ber du dem om forhandler-ID-en deres og gir dem organisasjons-ID-en din. Finn ut hvor du finner organisasjons-ID-en.

Registrer organisasjonen eller institusjonen din

1. Logg på Apple Business Manager eller Apple School Manager.
  2. Klikk på «Registrer deg nå».
  3. Skriv inn informasjonen for organisasjonen eller institusjonen din.

Når du har registrert deg, mottar du en e-post etter at informasjonen din er bekreftet og registreringen er godkjent.

Legg til salgsinformasjon

Når registreringen er godkjent, logger du på for å legge til salgsinformasjonen din.

1. Logg på Apple Business Manager eller Apple School Manager.
  2. Klikk på Innstillinger og deretter på Innstillinger for enhetsadministrasjon.
  3. Klikk på Rediger ved siden av Kundenumre, skriv inn informasjonen og klikk deretter på Bruk.

Legg til MDM-tjeneren din

Når du er registrert og har lagt inn salgsinformasjonen, kan du legge til MDM-tjeneren i Apple Business Manager eller legge til MDM-tjeneren i Apple School Manager.

Når du har lagt til MDM-tjeneren, kan du komme i gang med MDM.

Legg til enheter manuelt

Hvis du vil legge til iOS-enheter du ikke har kjøpt, i Enhetsregistrering, for eksempel en donert iPad, kan du finne ut hvordan du legger til iOS-enheter i Apple Configurator 2 manuelt. Når du har lagt til en enhet manuelt, kan du tilordne enheten en MDM-tjener i Apple Business Manager eller tilordne enheten en MDM-tjener i Apple School Manager.

Få mer hjelp med Apple Business Manager

Få mer hjelp med Apple School Manager