Bruk Suica- eller PASMO-kort på iPhone eller Apple Watch i Japan

I Japan kan du bruke Suica- og PASMO-kort i Lommebok-appen til å betale for kollektivtransport og gjøre kjøp i butikker med Apple Pay på iPhone eller Apple Watch.

For å bruke et Suica- eller PASMO-kort med Apple Pay trenger du følgende:

Når du legger til ditt første Suica- eller PASMO-kort i Lommebok-appen, er Aktiv adgang slått på for kortet som standard. Aktiv adgang lar deg bruke kortet ditt uten å vekke eller låse opp enheten, og du trenger ikke å godkjenne med Face ID, Touch ID eller kode.

Hvis du legger til flere Suica- eller PASMO-kort, kan du endre hvilket kort som er satt til Aktiv adgang.

Finn ut mer om Aktiv adgang.

*For å legge til et PASMO-kort i Lommebok-appen må du konfigurere tofaktorautentisering for Apple-ID-en din.

Bruk kollektivtransport med Suica- eller PASMO-kortet ditt

Du kan bruke Suica eller PASMO med Apple Pay for å betale for kollektivtransport på alle steder der du kan betale med et fysisk Suica- eller PASMO-kort, eller der interoperable Integrated Circuit (IC) eller forhåndsbetalte kort godtas.

Betal for kollektivtransport med Suica eller PASMO

Slik betaler du for kollektivtransport med Suica- eller PASMO-kortet ditt

Med Suica- eller PASMO-kortet ditt satt til Aktiv adgang kan du raskt betale for turer med bare et trykk på iPhone eller Apple Watch.

1. Sørg for at enheten er slått på. Du trenger ikke å være tilkoblet et mobil- eller Wi-Fi-nettverk.
  2. Hold toppen av iPhone eller Apple Watch-skjermen nær billettskanneren når du går inn og ut.
  3. Du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen. Hvis du bruker Apple Watch, vil du også føle et lett trykk og høre et pip.

Avhengig av iPhone-modellen din, kan du kanskje bruk Aktiv adgang-kortet ditt når iPhone må lades.

Hvis du vil bruke et kort som ikke er satt til Aktiv adgang:

• På iPhone: Autentiser ved hjelp av Face ID, Touch ID eller kode.
  • På Apple Watch: Dobbeltklikk på sideknappen for å få tilgang til kortene dine, sveip ned for å velge Suica- eller PASMO-kortet, og godkjenn med koden din.

Sett Suica-kortet i servicemodus

Hvis du trenger å be en stasjonsbetjent om å hjelpe deg med Suica-kortet ditt, må du sette enheten i servicemodus før du gir den til vedkommende.

Slik setter du Suica-kortet i servicemodus på iPhone

1. Åpne Lommebok-appen.
  2. Velg Suica-kortet ditt.
  3. Trykk på Mer-knappen , og deretter på Kortdetaljer symbolet for kortdetaljer.
  4. Slå på Servicemodus.

Slik setter du Suica-kortet i servicemodus på Apple Watch

1. Ta Apple Watch av håndleddet ditt.
  2. Skriv inn koden for å låse den opp.
  3. Dobbeltklikk på sideknappen.
  4. Rull ned for å velge kortet ditt.
  5. Bruk Digital Crown til å rulle ned, og trykk på Slå på servicemodus.
  6. Be deretter stasjonsbetjenten om å holde Apple Watch med skjermen ned.

Bruk Suica- eller PASMO-kortet ditt i butikker

Du kan bruke Suica- eller PASMO-kortet ditt i butikker der du ser disse symbolene:

Suica-betalingsmerke      PASMO-betalingssymbol

Du må kanskje velge Suica- eller PASMO-alternativet på terminalen når du betaler, eller gi personen i kassen beskjed om at du betaler med Suica eller PASMO.

Når Suica- eller PASMO-kortet er satt til Aktiv adgang, kan du betale med Apple Pay uten å vekke eller låse opp enheten, godkjenne eller åpne en app. Du kan til og med betale for kjøp når iPhonen må lades.

1. Hold toppen av iPhone eller skjermen på Apple Watch i nærheten av den kontaktløse leseren.
  2. Når transaksjonen er fullført, ser du Ferdig og et hakemerke på skjermen. Hvis du bruker Apple Watch, vil du også føle et lett trykk og høre et pip.

Finn ut hvordan du betaler for kjøp med Apple Pay hvis Suica eller PASMO-kortet ikke er satt til Aktiv adgang.

Slik sjekker du saldoen på PASMO-kortet ditt

Sjekk saldoen på Suica- eller PASMO-kortet

Sjekk saldoen på Suica- eller PASMO-kortet på iPhone eller Apple Watch.

På iPhone

1. Åpne Lommebok-appen.
  2. Trykk på Suica- eller PASMO-kortet for å se nåværende saldo.

På Apple Watch

1. Åpne Lommebok-appen.
  2. Trykk på Suica- eller PASMO-kortet.
  3. Bruk Digital Crown til å bla ned for å se nåværende saldo.

Hvis saldoen på Suica- eller PASMO-kortet ikke oppdateres

1. På iPhone åpner du Lommebok-appen.
  2. Trykk på Suica- eller PASMO-kortet.
  3. Trykk på Mer-knappen og deretter på Kortdetaljer symbolet for kortdetaljer.
  4. Slå på servicemodus, og autentiser deg med Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden din.

Trykk på kortet for å slå av servicemodus. Finn ut hva du kan gjøre hvis saldoen din fortsatt ikke oppdateres.

Fyll på penger på Suica- eller PASMO-kortet ditt

For å fylle på penger på Suica- eller PASMO-kortet ditt må du ha et støttet kredittkort eller forhåndsbetalt kort i Lommebok-appen.

Slik fyller du på penger på Suica- eller PASMO-kortet på iPhone

1. Trykk på Suica- eller PASMO-kortet i Lommebok-appen.
  2. Trykk på Legg til penger.
  3. Velg beløpet du vil legge til, og trykk på Legg til.
  4. Velg kredittkortet eller det forhåndsbetalte kortet du vil bruke til å betale, og bekreft transaksjonen med Face ID eller Touch ID.

Slik fyller du på penger på Suica- eller PASMO-kortet ditt på Apple Watch

1. Trykk på Suica- eller PASMO-kortet i Lommebok-appen.
  2. Trykk på Legg til penger.
  3. Følg instruksjonene på skjermen.

Få refusjon for kjøp som er gjort med Suica- eller PASMO-kortet ditt med Apple Pay

Varer du har kjøpt med et Suica- eller PASMO-kort med Apple Pay, kan returneres til den samme terminalen der du foretok kjøpet. Deretter kan du bruke Suica eller PASMO til å foreta et nytt kjøp med Apple Pay.

Finn ut mer om refusjoner for kjøp gjort med betalingskort via Apple Pay.

Bruk Suica- eller PASMO-appen

Når du laster ned Suica-appen eller PASMO-appen, kan du bruke den for ytterligere tjenester med kortet. Du kan for eksempel

• opprette et nytt Suica- eller PASMO-kort
  • opprette eller endre reisekortet ditt
  • kjøpe Shinkansen-billetter (lyntog) eller Green Car-billetter**
  • konfigurere automatisk påfylling (kun ved bruk av View-kort)
  • angi eller endre varslingene du mottar fra JR East

** Du kan kjøpe Shinkansen-billetter for linjene til Tohoku, Yamagata, Akita, Hokkaido, Joetsu og Hokuriku. Du kan kun kjøpe Green Car-billetter for JR East-tog.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.