Bruk Suica eller PASMO på iPhone eller Apple Watch i Japan

Det har aldri vært enklere eller mer praktisk å kjøre kollektivtransport og betale i butikker. Finn ut hvor og hvordan du kan betale med Suica eller PASMO på iPhone og Apple Watch.

For å bruke Suica eller PASMO med Apple Pay trenger du en iPhone 8 eller iPhone 8 Plus eller nyere, eller en Apple Watch Series 3 eller nyere, med den nyeste versjonen av iOS eller watchOS. Du kan også bruke Suica på iPhone 7, iPhone 7 Plus eller Apple Watch Series 2 som er kjøpt i Japan.

Finn ut hvordan du konfigurerer Suica- eller PASMO-kort i Wallet-appen.*

*For å legge til et PASMO-kort i Wallet må du konfigurere tofaktorautentisering for Apple-ID-en din.

Slik bruker du Suica- eller PASMO-kortet ditt til kollektivtransport

Du kan bruke Suica eller PASMO med Apple Pay til å betale for kollektivtransport overalt der du kan bruke et fysisk Suica- eller PASMO-kort, eller der interoperative IC-kort godtas. Hvis Suica- eller PASMO-kortet ditt er angitt som ekspressreisekortet ditt, holder du bare den øverste delen av iPhone eller Apple Watch noen få centimeter fra skanneren på billettslusen når du går gjennom den. iPhone og Apple Watch må være slått på, men de trenger ikke å være tilkoblet noe nettverk. Du trenger ikke å vekke eller låse opp enheten eller åpne noen app når du går gjennom billettsluser. Du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen.

På en kompatibel iPhone med den nyeste iOS-versjonen kan ekspresskort med reservestrøm være tilgjengelige i opptil fem timer når iPhone må lades, avhengig av enheten din. Du kan trykke på sideknappen for å kontrollere at ekspresskort er tilgjengelige når iPhone må lades. Dette fører ofte til at reservestrøm for ekspresskort reduseres betraktelig eller tappes helt. Hvis du velger å slå av iPhone, er ikke denne funksjonen tilgjengelig.

Slik betaler du for kollektivtransport med PASMO

Hvis Suica- eller PASMO-kortet ditt ikke er konfigurert for ekspressreise, må du brukeFace ID eller Touch ID når du går gjennom billettslusene. På Apple Watch dobbeltklikker du på sideknappen for å få tilgang til kortene dine, og deretter sveiper du for å velge Suica- eller PASMO-kortet ditt. Deretter holder du skjermen mot skanneren på billettslusen når du går gjennom den.

Du kan kanskje få en stasjonsbetjent til å behandle Suica-kortet i Apple Pay. I så fall setter du enheten i servicemodus før du gir den til stasjonsbetjenten:

• Åpne Wallet på iPhone, velg kortet ditt, trykk på Mer-knappen  og åpne deretter servicemodus.
  • Hvis du bruker Apple Watch, tar du den av, skriver inn sikkerhetskoden for å låse den opp, og deretter dobbeltklikker du på sideknappen. Så velger du kortet ditt, blar nedover og trykker på Slå på Tjenestemodus. Be deretter stasjonsbetjenten om å holde Apple Watch med skjermen ned.

Endre Suica- eller PASMO-ekspressreisekortet

Det første Suica- eller PASMO-kortet du legger til i Wallet, er ekspressreisekortet ditt. Hvis du legger til flere Suica- eller PASMO-kort og vil endre ekspressreisekortet ditt, følger du disse trinnene.

iPhone

1. Gå til Innstillinger > Wallet og Apple Pay.
  2. Trykk på Ekspressreisekort, velg et nytt kort, og godkjenn det med Face ID, Touch ID eller en sikkerhetskode.

Apple Watch

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Gå til Min Apple Watch-fanen og trykk på Wallet og Apple Pay > Ekspressreisekort.
  3. Velg et nytt kort, og autoriser det deretter ved å skrive inn sikkerhetskoden din på Apple Watch.

Bruke Suica- eller PASMO-kortet ditt i butikker

Butikker som godtar Suica eller PASMO, viser disse betalingsmerkene.

Suica-betalingsmerke

Du må kanskje velge Suica- eller PASMO-alternativet på terminalen når du betaler, eller gi personen i kassen beskjed om at du betaler med Suica eller PASMO.

Hvis Suica- eller PASMO-kortet ditt er angitt som ekspressreisekortet ditt, holder du bare den øverste delen av iPhone eller skjermen på Apple Watch noen få centimeter fra den kontaktfrie leseren til du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen. Du trenger ikke å vekke enheten, låse den opp eller åpne noen app for å fullføre kjøpet.

På en kompatibel iPhone med den nyeste iOS-versjonen er ekspresskort med reservestrøm tilgjengelige i opptil fem timer når iPhone må lades. Du kan trykke på sideknappen for å kontrollere at ekspresskort er tilgjengelige når iPhone må lades. Dette fører ofte til at sparebluss for ekspresskort reduseres betraktelig. Hvis du velger å slå av iPhone, er ikke denne funksjonen tilgjengelig.

Hvis Suica- eller PASMO-kortet ditt ikke er angitt som ekspressreisekortet ditt, men er angitt som standard betalingskort:

• På iPhone kan du bruke Face ID, eller du kan plassere fingeren på Touch ID og holde den øverste delen av telefonen noen centimeter fra den kontaktfrie leseren til du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen.
  • På Apple Watch dobbeltklikker du på sideknappen og holder skjermen noen centimeter fra den kontaktfrie leseren.

Hvis Suica- eller PASMO-kortet ditt ikke er angitt som standard betalingskort:

• På iPhone X eller nyere dobbeltklikker du på sideknappen. På iPhone 8 eller eldre holder du den øverste delen av telefonen i nærheten av den kontaktfrie leseren, uten å plassere fingeren på Touch ID. Når standardkortet vises, trykker du på det, og deretter trykker du på det du vil bruke. For å betale kan du bruke Face ID, eller du kan plassere fingeren på Touch ID og holde den øverste delen av telefonen noen centimeter fra den kontaktfrie leseren til du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen.
  • På Apple Watch dobbeltklikker du på sideknappen for å få tilgang til kortene dine i Apple Pay, og deretter sveiper du for å velge kortet ditt. For å betale holder du skjermen på Apple Watch noen centimeter fra den kontaktfrie leseren.

Sjekk saldoen på Suica- eller PASMO-kortet

Åpne Wallet på iPhone, og trykk på Suica- eller PASMO-kortet ditt. Saldoen din vises.

Åpne Wallet på Apple Watch, trykk på Suica- eller PASMO-kortet ditt, og rull ned med Digital Crown for å se saldoen din.
Slik sjekker du saldoen på PASMO-kortet ditt

Hvis saldoen på Suica- eller PASMO-kortet ikke oppdateres

1. Åpne Wallet-appen på iPhone.
  2. Trykk på Suica- eller PASMO-reisekortet ditt, og trykk på Mer-knappen Mer info.
  3. Slå på servicemodus, og autentiser med Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden din.

Trykk på kortet for å slå av servicemodus. Hvis saldoen fremdeles ikke stemmer, starter du iPhone på nytt.

Fyll på Suica- eller PASMO-kortet ditt

For å legge til penger på Suica- eller PASMO-kortet ditt konfigurerer du et støttet kredittkort eller forhåndsbetalt kort i Wallet-appen.

Åpne Wallet på iPhone, og trykk på kortet du vil overføre penger til. Trykk på Mer-knappen , trykk på Legg til penger, velg beløpet, og trykk på «Legg til». Velg kortet du vil betale med, og bruk Face ID eller plasser fingeren på Touch ID for å fullføre transaksjonen.

På Apple Watch:

1. Åpne Wallet.
  2. Trykk på Suica- eller PASMO-kortet.
  3. Trykk på Legg til penger, og følg deretter instruksjonene på skjermen.

Før du reiser, må du sørge for at du har nok penger på Suica- eller PASMO-kortet ditt i Wallet-appen til å betale for hele reisen. Eller sørg for at du har et kredittkort eller forhåndsbetalt kort i Wallet-appen som du kan bruke til å betale for billetten. Du må også sørge for at batteriet har nok strøm til at det varer hele reisen.

Bruk Suica- eller PASMO-appen

Når du laster ned Suica-appen eller PASMO-appen, kan du bruke den til andre tjenester med kortet ditt. Du kan for eksempel

• opprette et nytt Suica- eller PASMO-kort
  • opprette eller endre reisekortet ditt
  • kjøpe Shinkansen-billetter (lyntog) eller Green Car-billetter**
  • konfigurere automatisk påfylling (kun ved bruk av View-kort)
  • angi eller endre varslingene du mottar fra JR East

** Du kan kjøpe Shinkansen-billetter for linjene til Tohoku, Yamagata, Akita, Hokkaido, Joetsu og Hokuriku. Du kan kun kjøpe Green Car-billetter for JR East-tog.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.