Bruk av Suica-kort på iPhone eller Apple Watch i Japan

Det har aldri vært lettere og mer praktisk å kjøre kollektivtransport og betale i butikker. Finn ut hvordan du betaler med Suica på iPhone og Apple Watch.

Du trenger en iPhone 8, iPhone 8 Plus eller nyere eller en Apple Watch Series 3 eller nyere for å bruke Suica med Apple Pay. Eventuelt kan du bruke en iPhone 7, iPhone 7 Plus eller Apple Watch Series 2 som er kjøpt i Japan. Finn ut hvordan du konfigurerer Suica-kortet ditt i Apple Pay.

Bruke Suica-reisekortet for å betale for kollektivtransport

Du kan bruke Suica med Apple Pay for å betale for kollektivtransport overalt der du kan bruke et fysisk Suica-kort, eller der interoperative kort godtas. Hvis Suica-kortet ditt er angitt som ekspressreisekortet ditt, holder du bare den øverste delen av iPhone eller Apple Watch noen få centimeter fra skanneren på billettsperren. iPhone og Apple Watch må være slått på, men de trenger ikke å være tilkoblet noe nettverk. Du trenger ikke å vekke eller låse opp enheten eller åpne en app når du går gjennom billettsperrer. Du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen.

På iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR er Express-kort med sparebluss tilgjengelig i opptil fem timer når iPhone må lades. Du kan trykke på sideknappen for å kontrollere at Express-kort er tilgjengelige når iPhone må lades. Dette fører ofte til at sparebluss for Express-kort reduseres betraktelig. Hvis du velger å slå av iPhone, er ikke denne funksjonen tilgjengelig.

Suica i bruk på iPhone

Hvis Suica-kortet ditt ikke er konfigurert for ekspressreisekort, må du bruke Face ID eller Touch ID når du går gjennom billettsperrer. På Apple Watch dobbeltklikker du på sideknappen for å få tilgang til kortene dine, og drar til venstre for å velge Suica-kortet ditt. Deretter holder du skjermen mot billettsperrer når du går gjennom dem.

Du kan kanskje få en stasjonsbetjent til å behandle Suica-kortet i Apple Pay. I så fall setter du enheten i Service-modus før du gir den til stasjonsbetjenten:

• Åpne Wallet på iPhone, velg Suica-kortet ditt, trykk på Mer-symbolet, og deretter åpner du Service-modus.
  • Hvis du bruker Apple Watch, tar du den av, skriver inn sikkerhetskoden for å låse den opp og dobbeltklikker på sideknappen. Deretter velger du Suica-kortet ditt, trykker hardt på skjermen, trykker på Service-modus og ber stasjonsbetjenten om å holde Watch-enheten med skjermen ned.

Endre Suica-kortet ditt som er angitt som ekspressreisekort

Det første Suica-kortet du legger til i Wallet, er ekspressreisekortet ditt. Hvis du legger til flere Suica-kort og vil endre ekspressreisekortet, følger du disse trinnene.

iPhone

1. Gå til Innstillinger > Wallet og Apple Pay.
  2. Trykk på Ekspressreisekort. Velg et nytt Suica-kort, og autoriser deretter med Face ID, Touch ID eller sikkerhetskode.

Apple Watch

1. Åpne Watch-appen på iPhone.
  2. Gå til Min Apple Watch-fanen og trykk på Wallet og Apple Pay > Ekspressreisekort.
  3. Velg et nytt kort, og autoriser det deretter ved å skrive inn sikkerhetskoden din på Apple Watch.

Bruk av Suica-kort i butikker

Butikker som godtar Suica-kort, viser Suica-betalingsmerket.

Suica-betalingsmerke

Du må kanskje velge Suica-alternativet på terminalen når du betaler, eller gi personen bak kassen beskjed om at du betaler med Suica.

Hvis Suica-kortet er angitt som ekspressreisekortet ditt, holder du bare den øverste delen av iPhone eller skjermen på Apple Watch noen få centimeter unna den kontaktfrie leseren inntil du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen. Du trenger ikke å vekke eller låse opp enheten eller åpne en app for å fullføre kjøpet.

På iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR er Express-kort med sparebluss tilgjengelig i opptil fem timer når iPhone må lades. Du kan trykke på sideknappen for å kontrollere at Express-kort er tilgjengelige når iPhone må lades. Dette fører ofte til at sparebluss for Express-kort reduseres betraktelig. Hvis du velger å slå av iPhone, er ikke denne funksjonen tilgjengelig.

Hvis Suica-kortet ikke er angitt som ekspressreisekortet, men det er angitt som standardkortet ditt:

• På iPhone kan du bruke Face ID, eller du kan plassere fingeren på Touch ID og holde telefonen noen få centimeter unna den kontaktfrie leseren inntil du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen.
  • På Apple Watch dobbeltklikker du på sideknappen og holder skjermen noen få centimeter unna den kontaktfrie leseren.

Hvis Suica-kortet ikke er angitt som standardkortet ditt for betalinger:

• På iPhone X eller nyere dobbeltklikker du på sideknappen. På iPhone 8 eller eldre holder du den øverste delen av telefonen i nærheten av den kontaktfrie leseren, uten å plassere fingeren din på Touch ID. Når standardkortet vises, trykker du på det, og deretter trykker du på det du vil bruke. For å betale kan du bruke Face ID, eller du kan plassere fingeren på Touch ID og holde telefonen noen få centimeter unna den kontaktfrie leseren inntil du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen.
  • På Apple Watch dobbeltklikker du på sideknappen for å få tilgang til kortene dine i Apple Pay, og deretter drar du til venstre for å velge Suica-kortet ditt. Hvis du vil betale, holder du skjermen på Apple Watch noen få centimeter unna den kontaktfrie leseren.

Kontroller saldoen på Suica-kortet ditt

På iPhone åpner du Wallet, og deretter trykker du på Suica-kortet. Saldoen din vises.

På Apple Watch åpner du Wallet, trykker på Suica-kortet ditt og ruller ned ved bruk av Digital Crown for å se saldoen.

Suica-kortets saldo på iPhone og Apple Watch

Fyll på Suica-kortet ditt

For å legge til penger på Suica-kortet konfigurerer du et støttet kredittkort eller forhåndsbetalt kort i Apple Pay.

På iPhone åpner du Wallet og trykker på Suica-kortet du vil fylle på. Trykk på Mer-symbolet, trykk på Legg til penger, velg beløpet, og trykk deretter på «Legg til». Velg kortet du vil betale med, og bruk Face ID eller plasser fingeren på Touch ID for å fullføre transaksjonen.

På Apple Watch:

1. Åpne Wallet.
  2. Trykk på Suica-kortet.
  3. Trykk på Fyll på penger, og følg deretter instruksjonene på skjermen.

Før du starter reisen din, må du sørge for at du har nok penger på Suica-kortet i Apple Pay for å betale for hele reisen. Eller sørg for at du har et kredittkort eller forhåndsbetalt kort i Apple Pay du kan bruke til å betale for reisen. Du må også sørge for at batteriet har nok strøm til at det varer gjennom hele reisen.

Bruk Suica-appen

Når du laster ned og registrerer deg i Suica-appen, kan du bruke den til andre tjenester med kortet ditt. Du kan for eksempel

• opprette et nytt Suica-kort
  • opprette eller endre reiseruten din
  • kjøpe Shinkansen-billetter (lyntog) eller Green Car-billetter*
  • konfigurere automatisk påfylling (kun ved bruk av View-kort)
  • angi eller konfigurere varslene du mottar fra JR East

* Du kan kjøpe Shinkansen-billetter for linjene til Tohoku, Yamagata, Akita, Hokkaido, Joetsu og Hokuriku. Du kan kun kjøpe Green Car-billetter for JR East-tog.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.