Oppdater Apple Watch

Bruk iPhone til å oppdatere programvaren på Apple Watch.

Før du begynner

1. Oppdatere iPhone til nyeste versjon av iOS.
  2. Kontroller at Apple Watch er tilkoblet laderen og er minst 50 prosent oppladet.
  3. Koble iPhone til Wi-Fi.
  4. Ha iPhone i nærheten av Apple Watch slik at de er innenfor rekkevidde.

Det kan ta fra flere minutter til en time å fullføre oppdateringen. Det kan være lurt å oppdatere over natten, eller du kan vente til du har tid.

Oppdater Apple Watch

Apple Watch varsler deg når en ny oppdatering er tilgjengelig. Trykk på Oppdater i kveld i varselet, og gå deretter til iPhone for å bekrefte at du vil oppdatere over natten. Mot slutten av dagen må du lade Apple Watch og iPhone, slik at oppdateringen kan fullføres over natten.

For å oppdatere manuelt følger du disse trinnene:

1. La Apple Watch være i laderen til oppdateringen er ferdig.
  2. Åpne Apple Watch-appen på iPhone, og trykk deretter på fanen Min Apple Watch.
  3. Trykk på Generelt > Programvareoppdatering.
    Apple Watch viser et varselsmerke for en tilgjengelig oppdatering.
  4. Last ned oppdateringen. Hvis du får spørsmål om iPhone-koden eller Apple Watch-koden din, oppgir du den.
  5. Vent til fremdriftshjulet vises på Apple Watch. Det kan ta fra flere minutter til en time å fullføre oppdateringen.

Hold Apple Watch tilkoblet laderen mens oppdateringen fullføres. Ikke omstart iPhone eller Apple Watch, og ikke lukk Apple Watch-appen. Når oppdateringen er ferdig, vil Apple Watch omstarte av seg selv.

Sjekk kompatibilitet med watchOS 5

watchOS 5 krever iPhone 5s eller nyere med iOS 12 eller nyere, og Apple Watch Series 1 eller nyere.

watchOS 5 er ikke kompatibel med Apple Watch (1. generasjon). Finn Apple Watch-modellen din.

Hvis du trenger hjelp til oppdatering

Prøv denne fremgangsmåten:

1. Sikre at Apple Watch er koblet til laderen
  2. Omstart Apple Watch. Trykk på og hold sideknappen til du ser Slå av, og dra i skyveknappen. Hvis du vil slå klokka på igjen, trykker du på og holder sideknappen.
  3. Start den sammenkoblede iPhone-enheten på nytt. Trykk på og hold Dvale/våkne-knappen til den røde skyveknappen vises, og dra i skyveknappen. Trykk og hold inne dvale-/vekkeknappen for å slå på iPhone igjen.
  4. Prøv å starte oppdateringen på nytt.

Hvis oppdateringen ikke vil starte, åpner du Apple Watch-appen på iPhone, trykker på Generelt > Bruk > Oppdatering og sletter oppdateringsfilen. Når du har slettet filen, prøver du å laste ned og installere watchOS på nytt.

Hvis du har installert en iOS eller watchOS beta eller developer seed

1. Før du oppdaterer, fjerner du betaprofilen fra enheten. Slik viser og fjerner du profiler:
    • Åpne Apple Watch-appen på iPhone, trykk på Min Apple Watch-fanen og gå til Generelt > Profiler. Trykk på betaprofilen du vil fjerne, og deretter på Slett profil. Oppgi iPhone-sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det.
    • Åpne Innstillinger-appen på iPhone og trykk deretter på Generelt > Profiler og enhetsbehandling. Trykk på betaprofilen du vil fjerne, og deretter på Slett profil. Oppgi iPhone-sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det.
  2. Når du har fjernet profilene, omstarter du begge enhetene og ser etter oppdateringen på nytt.

Hvis du fortsatt vil bruke den offentlige betaversjonen av iOS, kan du installere betaprofilen på nytt.