Oppdater Apple Watch

Bruk iPhone til å oppdatere Apple Watch-programvaren. Når du har oppgradert til watchOS 6, kan du oppdatere programvare direkte på Apple Watch.

Kontroller kompatibilitet med watchOS 6

watchOS 6 er kompatibelt med Apple Watch Series 1 og nyere. Hvis du vil oppgradere til watchOS 6, må du ha en iPhone 6s eller nyere som kjører iOS 13 eller nyere. Finn Apple Watch-modellen din.

Før du begynner

1. Oppdatere iPhone til nyeste versjon av iOS.
  2. Kontroller at Apple Watch er minst 50 prosent oppladet.
  3. Koble iPhone til Wi-Fi.
  4. Ha iPhone i nærheten av Apple Watch slik at de er innenfor rekkevidde.

Det kan ta fra noen minutter til en time å fullføre oppdateringen. Det kan være lurt å oppdatere over natten eller vente til du har tid.

Oppdater Apple Watch med iPhone

Apple Watch varsler deg når en ny oppdatering er tilgjengelig. Trykk på Oppdater i kveld i varselet, og gå deretter til iPhone for å bekrefte at du vil oppdatere over natten. På slutten av dagen lar du Apple Watch og iPhone ligge og lade over natten, slik at oppdateringen kan fullføres.

For å oppdatere manuelt følger du disse trinnene:

1. Hold Apple Watch tilkoblet laderen mens oppdateringen fullføres.
  2. Åpne Apple Watch-appen på iPhone, og trykk deretter på fanen Min Apple Watch.
  3. Trykk på Generelt > Programvareoppdatering.
  4. Last ned oppdateringen. Hvis du får spørsmål om sikkerhetskoden din for iPhone eller Apple Watch, oppgir du den.
  5. Vent til fremdriftshjulet vises på Apple Watch. Det kan ta fra noen minutter til en time å fullføre oppdateringen.

Hold Apple Watch tilkoblet laderen mens oppdateringen fullføres. Ikke omstart iPhone eller Apple Watch, og ikke lukk Apple Watch-appen. Når oppdateringen er ferdig, omstarter Apple Watch av seg selv.

Oppdater direkte på Apple Watch

Hvis du har oppgradert Apple Watch til watchOS 6, kan du installere påfølgende oppdateringer uten iPhone:

1. Sørg for at klokken er koblet til Wi-Fi.
  2. På klokken åpner du Innstillinger-appen.
  3. Trykk på Generelt > Programvareoppdatering.
  4. Trykk på Installer hvis en programvareoppdatering er tilgjengelig, og følg deretter instruksjonene på skjermen.

Hold Apple Watch tilkoblet laderen mens oppdateringen fullføres. Ikke omstart iPhone eller Apple Watch, og ikke lukk Apple Watch-appen. Når oppdateringen er ferdig, vil Apple Watch omstarte av seg selv.

Hvis du trenger hjelp til oppdatering

Prøv denne fremgangsmåten:

1. Sikre at Apple Watch er koblet til laderen
  2. Omstart Apple Watch. Trykk på og hold sideknappen til du ser Slå av, og dra i skyveknappen. Hvis du vil slå klokken på igjen, trykker du på og holder sideknappen.
  3. Start den sammenkoblede iPhone-enheten på nytt. Trykk på og hold Dvale/våkne-knappen til den røde skyveknappen vises, og dra i skyveknappen. Trykk og hold inne Dvale/våkne-knappen for å slå på iPhone igjen.
  4. Prøv å starte oppdateringen på nytt.

Hvis oppdateringen ikke vil starte, åpner du Apple Watch-appen på iPhone, trykker på Generelt > Bruk > Oppdatering og sletter oppdateringsfilen. Når du har slettet filen, prøver du å laste ned og installere watchOS på nytt.

Hvis du har installert en iOS eller watchOS beta eller developer seed

1. Før du oppdaterer, fjerner du betaprofilen fra enheten. Slik viser og fjerner du profiler:
    • Åpne Apple Watch-appen på iPhone, trykk på Min Apple Watch-fanen, og gå til Generelt > Profiler. Trykk på betaprofilen du vil fjerne, og deretter på Slett profil. Oppgi iPhone-sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det.
    • Åpne Innstillinger-appen på iPhone, og trykk deretter på Generelt > Profiler og enhetsbehandling. Trykk på betaprofilen du vil fjerne, og deretter på Slett profil. Oppgi iPhone-sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det.
  2. Når du har fjernet profilene, omstarter du begge enhetene og ser etter oppdateringen på nytt.

Hvis du fortsatt vil bruke den offentlige betaversjonen av iOS, kan du installere betaprofilen på nytt.