Slette bilder på iPhone, iPad og iPod touch

Det er enkelt å slette bildene og videoene du ikke vil ha lenger. Bare trykk på papirkurvsymbolet. Du kan også lese om hvordan du får plass på enheten, og hvordan du kan hente tilbake bilder hvis du sletter dem ved en feil.

Frigjøre plass på enheten

Før du sletter noe, må du passe på at du sikkerhetskopierer bildene og videoene som du fremdeles vil ha. Når du bruker iCloud-bilder og sletter et bilde eller en video på en enhet, slettes dette også på alle andre enheter du er logget på med samme Apple-ID.

For å se hvor mye lagringsplass du har igjen på enheten, kan du gå til Innstillinger > Generelt > [Enhet]-lagring. Lær mer om å administrere lagring av bilder på enheten.

Behold bare det du vil ha

Trykk på papirkurvsymbolet for å slette bilder og videoer fra iPhone, iPad eller iPod touch. Når du sletter et bilde, legges det til i Nylig slettet-albumet. De blir der i 30 dager og så forsvinner de for alltid.

Hvis du legger til bilder i iPhone, iPad eller iPod touch fra iTunes, kan du ikke slette dem direkte fra enheten i Bilder-appen. Les om hvordan du sletter bilder fra iTunes.

Slette et bilde

Slett bilde-valg som vises når du har trykket på bildet eller videoen du vil slette

1. Åpne Bilder-appen.
  2. Trykk på bildet eller videoen du vil slette.
  3. Trykk på papirkurvsymbolet > Slett bilde.

Slette flere bilder

Flere bilder valgt i Bilder-appen

1. Åpne Bilder-appen og trykk på Velg.
  2. Trykk på hvert bilde eller hver video du vil slette.
  3. Trykk på papirkurvsymbolet > Slett [antall] bilder.

Få tilbake bilder

Hvis du sletter et bilde ved en feil, har du 30 dager på deg til å få det tilbake fra Nylig slettet-albumet. Når du gjenoppretter bilder og videoer, går de tilbake til Alle bilder-albumet.

1. Åpne Bilder-appen og gå til Albumer-fanen.
  2. Åpne Nylig slettet-albumet og trykk på Velg.
  3. Trykk på hvert bilde eller hver video du vil beholde.
  4. Trykk på Gjenopprett, og bekreft at du vil gjenopprette bildene.

Hvis du savner et bilde eller en video, kan du prøve denne fremgangsmåten for å finne dem.

Slette bilder permanent

Hvis du vil slette bilder eller videoer permanent innen 30 dager, kan du fjerne dem fra Nylig slettet-albumet. Når du sletter et bilde fra dette albumet, kan du ikke få det tilbake.

1. Åpne Bilder-appen og gå til Albumer-fanen.
  2. Åpne Nylig slettet-albumet og trykk på Velg.
  3. Trykk på hvert bilde eller hver video du vil slette permanent.
  4. Trykk på Slett og bekreft at du vil slette bildene.

Slette og tilbakestille alt

Før du selger eller gir bort enheten, kan du tilbakestille den og slette alle bilder og videoer. Når du sletter innholdet og innstillingene på enheten, fjernes og tilbakestilles alt, inkludert sanger, videoer, kontakter, bilder, kalenderinformasjon og alt annet. Alle innstillingene på enheten gjenopprettes til fabrikkstandardene.