Slette bilder på iPhone, iPad og iPod touch

Finn ut hvordan du sletter bilder og videoer du ikke vil ha, eller hvordan du får dem tilbake hvis du sletter dem ved et uhell.

Før du sletter

Sørg for at du sikkerhetskopierer bildene og videoene som du fremdeles vil ha. Når du bruker iCloud-bilder og sletter et bilde eller en video på en enhet, slettes elementet på alle andre enheter du er logget på med samme Apple-ID. Finn ut hvordan du sletter bilder og videoer i iCloud-bilder

For å se hvor mye lagringsplass du har igjen på enheten, kan du gå til Innstillinger > Generelt > [Enhet]-lagring. Finn ut mer om hvordan du administrerer bildelagringen på enheten din.

Slett bilder eller videoer

Når du sletter bilder og videoer, flyttes de til Nylig slettet-albumet i 30 dager. Etter 30 dager blir de slettet permanent.

Hvis du bruker iCloud-bilder og sletter bilder og videoer fra én enhet, blir bildene og videoene slettet på de andre enhetene dine.

Hvis du legger til bilder på iPhone, iPad eller iPod touch ved å koble enheten til datamaskinen, kan du ikke slette dem direkte fra enheten i Bilder-appen. Hvis du ser den grå papirkurvknappen  når du prøver å slette et bilde fra iPhone, iPad eller iPod touch, må du kanskje stoppe synkroniseringen av bilder fra datamaskinen. Finn ut hvordan du stopper synkronisering av bilder fra datamaskinen.

Slett ett enkelt bilde

Slett bilde-valg som vises når du har trykket på bildet eller videoen du vil slette

1. Åpne Bilder.
  2. Trykk på Alle bilder og velg bildet eller videoen du vil slette.
  3. Trykk på papirkurvknappen , og trykk deretter på Slett bilde.

Slette flere bilder

Flere bilder valgt i Bilder-appen

1. Åpne Bilder, trykk på Alle bilder, og trykk deretter på Velg.
  2. Trykk på flere bilder, eller skyv fingeren over flere bilder for å velge mer enn ett.
  3. Trykk på papirkurvknappen , og bekreft deretter at de skal slettes.

Gjenopprett slettede bilder eller videoer

Hvis du sletter et bilde eller en video ved en feil, har du 30 dager på deg til å få elementet tilbake fra Nylig slettet-albumet. Når du gjenoppretter bilder og videoer, går de tilbake til Alle bilder-albumet. Slik gjenoppretter du slettede bilder eller videoer:

1. Åpne Bilder og trykk på Albumer-fanen.
  2. Trykk på Nylig slettet-albumet, og trykk deretter på Velg.
  3. Trykk på bildet eller videoen du vil beholde, eller trykk på Gjenopprett alle.
  4. Trykk på Gjenopprett igjen for å bekrefte.

Hvis du savner et bilde eller en video, kan du prøve denne fremgangsmåten for å finne dem.

Slette bilder permanent

Hvis du vil slette bilder eller videoer permanent, kan du fjerne dem fra Nylig slettet-albumet. Når du sletter et bilde fra dette albumet, kan du ikke få det tilbake. Slik sletter du bilder permanent:

1. Åpne Bilder og trykk på Albumer-fanen.
  2. Trykk på Nylig slettet-albumet, og trykk deretter på Velg.
  3. Trykk på bildene eller videoene du vil slette, eller trykk på Slett alle.
  4. Trykk på Slett igjen for å bekrefte.