Slett bilder på iPhone eller iPad

Du kan slette bilder eller videoer enkeltvis eller slette flere samtidig. Du kan også gjenopprette alle objektene i Nylig slettet innen 30 dager.

Før du sletter

Sørg for at du sikkerhetskopierer bildene og videoene du vil beholde. Når du bruker iCloud-bilder og sletter et bilde eller en video på én enhet, blir den slettet på alle andre enheter der du er logget på med samme Apple-konto. Finn ut hvordan du sletter bilder og videoer i iCloud-bilder.

Hvis du vil se hvor mye lagringsplass som gjenstår på enheten, går du til Innstillinger > Generelt > [Device]-lagring. Finn ut mer om administrering av lagring av bilder på enheten din.

Slett bilder eller videoer

Når du sletter bilder og videoer, legges de i Nylig slettet-albumet i 30 dager. Etter 30 dager blir de slettet permanent.

Hvis du bruker iCloud-bilder og sletter bilder og videoer fra én enhet, blir bildene og videoene slettet på de andre enhetene dine.

Hvis du legger til bilder på iPhone eller iPad ved å koble enheten til datamaskinen, kan du ikke slette dem direkte fra enheten i Bilder-appen. Hvis Papirkurv-knappenNo alt supplied for Image er nedtonet når du prøver å slette et bilde fra iPhone eller iPad, må du kanskje slutte å synkronisere bilder fra datamaskinen. Finn ut hvordan du stopper synkronisering av bilder fra datamaskinen.

Slik sletter du ett enkelt bilde

iPhone viser Slett bilde-alternativet
  1. Åpne Bilder.

2. Marker bildet eller videoen som du vil slette.

3. Trykk på Papirkurv-knappenNo alt supplied for Image, og deretter på Slett bilde.

Slik sletter du flere bilder

iPhone som viser flere bilder valgt i Bilder-appen
  1. Åpne Bilder.

2. Trykk på Marker og trykk på flere bilder eller skyv fingeren over flere bilder for å velge mer enn ett.

3. Trykk på Papirkurv-knappenNo alt supplied for Image, og bekreft at du vil slette objektene.

I iOS 16.1, iPadOS 16.1 og nyere kan du starte et delt iCloud-bildebibliotek Alle kan slette, legge til og redigere objekter i det delte biblioteket. Hvis noen andre sletter bilder eller videoer fra det delte biblioteket, vises de heller ikke for deg lenger. Bare personen som la til bildene eller videoene i det delte biblioteket, kan slette dem permanent eller gjenopprette dem fra Nylig slettet-mappen. Du har 30 dager på deg til å hente tilbake bilder og videoer fra Nylig slettet-albumet.

Slett dupliserte bilder og videoer

1. Åpne Bilder.

2. Sveip opp. Deretter trykker du på Duplikater-albumet under Annet.

3. Trykk på Slå sammen for å kombinere duplikatene.

4. Trykk på Slå sammen [nummer] objekter for å bekrefte.

Når du slår sammen dupliserte bilder, kombinerer telefonen den høyeste bildekvaliteten og relevante data for å beholde ett bilde i biblioteket. De andre dupliserte bildene flyttes til Nylig slettet-albumet.

Duplikater-albumet er tilgjengelig på iOS 16, iPadOS 16.1 og nyere. Prosessen for å finne duplikater skjer automatisk og kan ta litt tid.

Gjenopprett slettede bilder eller videoer

1. Åpne Bilder.

2. Sveip opp. Deretter trykker du på Nylig slettet-albumet under Annet.

3. I iOS 16 og iPadOS 16.1 eller nyere trykker du på Vis album. Deretter bruker du Face ID eller Touch ID til å låse opp Nylig slettet-albumet.

4. Trykk på Marker, og velg deretter bildene eller videoene du vil slette.

5. Trykk på knappen Merknappen Mer og deretter på Gjenopprett. Hvis du vil gjenopprette alle bildene og videoene i albumet, trykker du på Gjenopprett alle.

6. Trykk på Gjenopprett for å bekrefte.

Hvis du sletter et bilde eller en video ved en feil, har du 30 dager på deg til å få elementet tilbake fra Nylig slettet-albumet. Når du gjenoppretter bilder og videoer, plasseres de i biblioteket ditt.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du mangler et bilde eller en video

Angi at Nylig slettet-albumet er opplåst som standard

1. Åpne Innstillinger-appen.

2. Trykk på Apper og deretter på Bilder.

3. Slå av Bruk Face ID.

I iOS 16, iPadOS 16.1 eller nyere kreves Face ID eller Touch ID som standard for å se Skjult- og Nylig slettet-albumet. Hvis du slår av Bruk Face ID, låses også Skjult-albumet opp som standard. Finn ut hvordan du skjuler bildene dine.

Slette bilder permanent

1. Åpne Bilder.

2. Sveip opp. Deretter trykker du på Nylig slettet-albumet under Annet.

3. I iOS 16 og iPadOS 16.1 eller nyere trykker du på Vis album. Deretter bruker du Face ID eller Touch ID til å låse opp Nylig slettet-albumet.

4. Trykk på Marker og velg bildet eller videoen du vil slette.

5. Trykk på knappen Mernull og deretter på Slett. Hvis du vil slette alle bildene og videoene i albumet, trykker du på Slett alle.

6. Trykk på Slett bilde for å bekrefte.

Når du sletter et bilde fra dette albumet, kan du ikke få det tilbake.