Slett bilder på iPhone eller iPad

Du kan slette bilder eller videoer enkeltvis eller slette flere samtidig. Du kan også gjenopprette alt du sletter ved et uhell.

Før du sletter

Sørg for at du sikkerhetskopierer bildene og videoene som du fremdeles vil ha. Når du bruker iCloud-bilder og sletter et bilde eller en video på én enhet, blir den slettet på alle andre enheter der du er logget på med samme Apple-ID. Finn ut hvordan du sletter bilder og videoer i iCloud-bilder.

Hvis du vil se hvor mye lagringsplass som gjenstår på enheten, går du til Innstillinger > Generelt > [Enhet]-lagring. Finn ut mer om hvordan du administrerer bildelagringen på enheten din.

Slett bilder eller videoer

Når du sletter bilder og videoer, legges de i Nylig slettet-albumet i 30 dager. Etter 30 dager blir de slettet permanent.

Hvis du bruker iCloud-bilder og sletter bilder og videoer fra én enhet, blir bildene og videoene slettet på de andre enhetene dine.

Hvis du legger til bilder på iPhone eller iPad ved å koble enheten til datamaskinen, kan du ikke slette dem direkte fra enheten i Bilder-appen. Hvis Papirkurv-knappenNo alt supplied for Image er nedtonet når du prøver å slette et bilde fra iPhone eller iPad, må du kanskje slutte å synkronisere bilder fra datamaskinen. Finn ut hvordan du stopper synkronisering av bilder fra datamaskinen.

Slik sletter du ett enkelt bilde

iPhone viser Slett bilde-alternativet
  1. Åpne Bilder.

2. Trykk på Alle bilder i Bibliotek-fanen, og velg bildet eller videoen du vil slette.

3. Trykk på Papirkurv-knappenNo alt supplied for Image, og deretter på Slett bilde.

Slik sletter du flere bilder

iPhone som viser flere bilder valgt i Bilder-appen
  1. Åpne Bilder.

2. Trykk på Alle bilder i Bibliotek-fanen, og velg deretter Velg.

3. Trykk på flere bilder, eller skyv fingeren over flere bilder for å velge mer enn ett.

4. Trykk på Papirkurv-knappenNo alt supplied for Image, og bekreft at du vil slette objektene.

I iOS 16.1, iPadOS 16.1 og nyere kan du starte et delt iCloud-bildebibliotek Alle kan slette, legge til og redigere objekter i det delte biblioteket. Hvis noen andre sletter bilder eller videoer fra det delte biblioteket, vises de heller ikke for deg lenger. Bare personen som la til bildene eller videoene i det delte biblioteket, kan slette dem permanent eller gjenopprette dem fra Nylig slettet-mappen. Du har 30 dager på deg til å hente tilbake bilder og videoer fra Nylig slettet-albumet.

Slett dupliserte bilder og videoer

1. I Bilder-appen trykker du på Album.

2. Trykk på Duplikater-albumet under Verktøy.

3. Trykk på Slå sammen for å kombinere duplikatene.

4. Trykk på Slå sammen [nummer] objekter for å bekrefte.

Når du slår sammen dupliserte bilder, kombinerer telefonen den høyeste bildekvaliteten og relevante data for å beholde ett bilde i biblioteket. De andre dupliserte bildene flyttes til Nylig slettet-albumet.

Duplikater-albumet er tilgjengelig i iOS 16, iPadOS 16.1 og nyere. Prosessen for å finne duplikater skjer automatisk og kan ta litt tid.

Gjenopprett slettede bilder eller videoer

1. Åpne Bilder og trykk på Albumer-fanen.

2. Trykk på Nylig slettet-albumet under Verktøy.

3. I iOS 16, iPadOS 16.1 og nyere kan du låse opp Nylig slettet-albumet med Face ID eller Touch ID.

4. Trykk på Marker.

5. Velg bildet eller videoen du vil beholde, og trykk på Gjenopprett. Hvis du vil gjenopprette alle bildene og videoene i albumet, trykker du på Gjenopprett alle.

6. Trykk på Gjenopprett bilde for å bekrefte.

Hvis du sletter et bilde eller en video ved en feil, har du 30 dager på deg til å få elementet tilbake fra Nylig slettet-albumet. Når du gjenoppretter bilder og videoer, plasseres de i biblioteket ditt.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du mangler et bilde eller en video

Angi at Nylig slettet-albumet er opplåst som standard

1. Åpne Innstillinger-appen.

2. Trykk på Bilder.

3. Slå av Bruk Face ID.

I iOS 16, iPadOS 16.1 eller nyere kreves Face ID eller Touch ID som standard for å se Skjult- og Nylig slettet-albumet. Hvis du slår av Bruk Face ID, låses også Skjult-albumet opp som standard. Finn ut hvordan du skjuler bildene.

Slette bilder permanent

1. Åpne Bilder og trykk på Albumer-fanen.

2. Trykk på Nylig slettet-albumet.

3. I iOS 16, iPadOS 16.1 og nyere kan du låse opp Nylig slettet-albumet med Face ID eller Touch ID.

4. Trykk på Marker.

5. Velg bildet eller videoen du vil ha, og trykk på Slett. Hvis du vil slette alle bildene og videoene i albumet, trykker du på Slett alle.

6. Trykk på Slett bilde for å bekrefte.

Når du sletter et bilde fra dette albumet, kan du ikke få det tilbake.