Skjul bilder på iPhone, iPad eller Mac med Skjult album

Med Bilder kan du kontrollere hvilke bilder og videoer som er synlige og hvilke som er skjult.

Når du skjuler bilder og videoer, flyttes de til Skjult album, slik at de ikke vises i biblioteket, i andre albumer eller i bildewidgeten på Hjem-skjermen. I iOS 14 og nyere kan du slå av Skjult-albumet, slik at bildene blir helt skjult. Og i iOS 16, iPadOS 16.1 og macOS Ventura og nyere, er Skjult-albumet låst som standard og krever autentisering for å åpnes. Kontroller at du har installert de nyeste programvareoppdateringene for Mac, iPhone og iPad.

Hvis du bruker iCloud-bilder, blir bildene du skjuler på én enhet, skjult på de andre enhetene dine også.

Slik skjuler du bilder på iPhone eller iPad

1. Åpne Bilder.

2. Velg bildet eller videoen du vil skjule.

3. Trykk på Mer-knappenMer-knappen og deretter på Skjul.

4. Bekreft at du vil skjule bildet eller videoen.

Rullegardinmeny med skjulefunksjonen for et bilde.

Opphev skjulingen av bilder på iPhone eller iPad

1. Åpne Bilder og trykk på Albumer-fanen. På iPad må du kanskje først trykke på sidefeltsymbolet øverst til venstre for å se albumene.

2. Rull ned og trykk på Skjult under Verktøy.

3. Bruk Face ID eller Touch ID for å låse opp Skjult-albumet.

4. Trykk på bildet eller videoen du vil vise.

5. Trykk på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst og deretter på Opphev skjuling.

Finn Skjult-albumet

1. Åpne programmet Bilder.

2. Trykk på Album-fanen.

3. Rull ned og se etter Skjult-albumet under Verktøy. På iPad må du kanskje først trykke på sidefeltsymbolet øverst til venstre for å se albumene.

Skjult album uthevet under Verktøy.

Slik slår du av Skjult-albumet:

1. Gå til Innstillinger og trykk på Bilder.

2. Rull ned og slå av Skjult album.

På en iPhone eller iPad er Skjult-albumet på og synlig som standard. Når du slår av Skjult-albumet, blir alle bilder eller videoer du har skjult, usynlige i Bilder-appen.

Slik skjuler du bilder på Mac

1. Åpne Bilder.

2. Velg bildet eller videoen du vil skjule.

3. Kontroll-klikk på bildet, og velg deretter Skjul bilde. Du kan også skjule et bilde fra menylinjen ved å velge Bilde > Skjul bilde. Eller du kan trykke på Kommando-L for å skjule et bilde.

4. Bekreft at du vil skjule bildet eller videoen.

Vis bilder på Mac

1. Åpne Bilder.

2. I menylinjen velger du Vis > Vis albumet «Skjult».

3. Velg Skjult i sidepanelet.

4. Bruk Touch ID eller påloggingspassordet for å låse opp Skjult-albumet.

5. Velg bildet eller videoen du vil se.

6. Kontroll-klikk på bildet, og velg deretter Ikke skjul bildet. Du kan også velge Bilde > Ikke skjul bildet fra menylinjen, eller du kan trykke på Kommando-L.

Finn Skjult-albumet

1. Åpne Bilder.

2. Velg Vis > Vis albumet «Skjult».

Skjult album uthevet i macOS Photos-appen.

Skjult-albumet er av som standard på Mac. Når Skjult-albumet er på, ser du albumet i sidefeltet under Bilder.