Administrer lagring av bilder og videoer

Finn ut mer om hvordan bilder og videoer bruker lagringsplassen på iPhone og iPad, samt hvordan du kan optimalisere og bruke mindre lagringsplass på enhetene dine ved hjelp av iCloud-bilder.

Bildene, musikken, appene og annet innhold du bruker og har glede av på iPhone eller iPad, tar opp verdifull lagringsplass på enheten. Det kan fort bli fullt på enheten, avhengig av størrelsen på lagringskapasiteten og hvor mye innhold du har. Hvis du ser en melding om at enhetens lagringsplass er full, kan du frigjøre lagringsplass ved å bruke iCloud-bilder eller slette innhold på enheten.

Sjekk hvor mye lagringsplass du har

Se hvor mye lagringsplass du har igjen på enheten og i iCloud, og hvilke apper som bruker mest plass.

Lagring på enheten

1. Gå til Innstillinger.

2. Trykk på Generelt.

3. Trykk på [enhet]-lagring.

Bildet har ingen alternativ tekst

Du kan se anbefalinger for optimalisering av lagringsplassen, en liste over appene dine og hvor mye plass hver enkelt app bruker.

iCloud-lagring

1. Gå til Innstillinger.

2. Trykk på navnet ditt.

3. Trykk på iCloud.

Bildet har ingen alternativ tekst

Her ser du hvor mye plass du har igjen i iCloud og om du trenger å oppgradere lagrinngsabonnementet ditt. Trykk på Administrer kontolagring for å se hvordan appene bruker lagringsplassen.

Lagre bilder og videoer i iCloud

Som standard lagres bildene og videoene på enheten i opprinnelig, høyoppløselig versjon. Dette innebærer at de tar mye plass på iPhone og iPad. Med iCloud-bilder kan du frigjøre mer lagringsplass på enheten og fortsatt ha tilgang til hele samlingen i full oppløsning uansett hvor du er.

Kom i gang med iCloud-bilder:

1. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Bilder.

2. Trykk på Synkroniser denne iPhonen. I iOS 15 eller eldre versjoner trykker du for å slå på iCloud-bilder.

3. Trykk på Optimaliser iPhone-lagring for å spare plass på enheten.

Bildet har ingen alternativ tekst

Når Optimaliser lagring er slått på, lagres bilder og videoer i full oppløsning i iCloud, og ved behov lagres plassbesparende kopier på enheten. Og så lenge du har nok lagringsplass i iCloud, kan du lagre så mange bilder og videoer du vil.

Hvis du trenger mer lagringsplass