Hjelp barnet ditt med å konfigurere iPhone, iPad eller iPod touch

Konfigurer iPhone-, iPad- eller iPod touch-enheten til barnet ditt, slik at de kan være en del av Familiedeling, holde enheten sin sikker med mer. Du kan også tilpasse innstillingene på enheten, slik at du vet hvilke funksjoner de bruker.

iPhone viser dataspill

Når du skaffer en ny iPhone, iPad eller iPod touch til barnet ditt, kan du konfigurere den med Touch ID, en Apple-ID, Familiedeling, Finn iPhone, Finn vennene mine og begrensninger. Selv om du allerede har konfigurert enheten, kan du kontrollere innstillingene og konfigurere funksjoner som Familiedeling. Se tipsene våre nedenfor.

Konfigurer Touch ID og en sikkerhetskode

Konfigurer Touch ID, slik at du kan låse opp enheten med en berøring. Du kan registrere opptil fem fingeravtrykk, så du kan legge til fingeravtrykket til barnet ditt i tillegg til ditt eget.

Du kan også angi en sekssifret sikkerhetskode for å hjelpe til med å beskytte dataene deres. Hvis du vil ha en firesifret sikkerhetskode eller en tilpasset sikkerhetskode, trykker du på Sikkerhetskodevalg. Minn barnet ditt på at de ikke skal dele sikkerhetskoden med noen.

Kontroller Apple-ID-en til barnet ditt

En Apple-ID-en er kontoen du bruker for å få tilgang til Apple-tjenester som App Store, iTunes, Apple Music, iCloud, iMessage, FaceTime med flere. Alle bør ha sin egen Apple-ID, så pass på at barnet ditt logger på med sin egen Apple-ID. Ikke del Apple-ID-en med barnet ditt. Hvis barnet ditt bruker Apple-ID-en din, kan dere få problemer med for eksempel å få hverandres iMessage-meldinger. Finn ut hvordan du sørger for at alle i familien bruker sin egen Apple-ID.

Deretter går du til barnets Apple-ID-kontoside og påser at informasjonen deres er riktig. Kontroller fødselsdagen deres, siden den må være riktig for funksjoner som Familiedeling.

Konfigurer Familiedeling

Med Familiedeling kan dere dele hverandres kjøp i App Store, iTunes og Apple Books, et Apple Music-familieabonnement, iCloud-lagring med mer, uten å dele en konto. Og når du slår på deling av kjøp, blir alle kjøp av familien fakturert til kontoen din.

Du kan også slå på Spør om kjøp for barnet ditt. Når de foretar et kjøp, sendes det et varsel til deg, familieorganisatoren, slik at du kan se gjennom nedlastingen og godkjenne eller avslå den direkte fra enheten din. Dette gjelder både kjøp og kostnadsfrie nedlastinger.

Slå på Finn iPhone
Med Finn iPhone kan du finne barnets enhet hvis den er mistet eller stjålet, og det hjelper også med å beskytte den. Bare logg på iCloud.com eller Finn iPhone med Apple-ID-en deres for å se den savnede enheten.

Med Familiedeling kan alle familiemedlemmene hjelpe til med å finne enheten til en annen i familien.

Finn ut hvordan du konfigurerer Finn iPhone.

Konfigurer Finn vennene mine
Med Finn vennene mine kan du finne familiemedlemmer fra iPhone, iPad, iPod touch eller iCloud.com. Bare åpne appen, legg til barnet ditt som en venn, og deretter ber du dem om å godta invitasjonen.

Med Familiedeling kan familiemedlemmer dele plasseringen sin med andre automatisk.

Finn ut hvordan du konfigurerer Finn vennene mine.

Angi restriksjoner for innhold og personvern for barnet ditt

Med Skjermtid på iOS 12 kan du bruke restriksjoner for innhold og personvern til å blokkere eller begrense spesifikke apper og funksjoner på barnets iPhone. Bare gå til Innstillinger > Skjermtid > Fortsett og velg Dette er min iPhone eller Dette er mitt barns iPhone.

Hvis det er enheten til barnet ditt, kan du opprette innstillinger direkte på enheten deres, eller bruke Familiedeling til å konfigurere enheten til barnet ditt fra din egen iPhone eller iPad. Når du har konfigurert barnets enhet, kan du også bruke Familiedeling til å se rapporter og justere innstillingene direkte fra enheten din når som helst.

Med Skjermtid kan du også opprette en sikkerhetskode for å sikre innstillingene, slik at bare du kan kontrollere brukstiden og utføre endringer.

Sørg for at du velger en sikkerhetskode som er forskjellig fra koden du bruker til å låse opp enheten. Hvis du opprettet en sikkerhetskode for Restriksjoner på en tidligere versjon av iOS eller har glemt sikkerhetskoden for Skjermtid, må du slette enheten og konfigurere den som en ny enhet før du kan fjerne sikkerhetskoden. Sikkerhetskoden fjernes ikke når du gjenoppretter enheten fra en sikkerhetskopi.