Hjelp barnet ditt med å konfigurere iPhone, iPad eller iPod touch

Konfigurer barnets iPhone, iPad eller iPod touch, slik at han eller hun kan være en del av Familiedeling, holde enheten sin sikker med mer. Du kan også tilpasse innstillingene på enheten, slik at du vet hvilke funksjoner de bruker.

Når du kjøper en ny iPhone, iPad eller iPod touch til barnet ditt, kan du konfigurere den med Face ID eller Touch ID, en Apple-ID, Familiedeling, Finn min-appen samt restriksjoner. Selv om du allerede har konfigurert enheten, kan du kontrollere innstillingene og konfigurere funksjoner som Familiedeling. Se tipsene våre nedenfor.

Konfigurer Face ID, Touch ID eller en sikkerhetskode

Konfigurer Face ID eller konfigurer Touch ID, slik at du kan låse opp enheten med et blikk eller en fingerberøring. Du kan registrere et alternativt ansikt for Face ID og opptil fem fingeravtrykk, så du kan gjøre dette både for deg selv og for barnet.

Du kan også lage en sekssifret sikkerhetskode som bidrar til å beskytte dataene. Hvis du vil ha en firesifret sikkerhetskode eller en tilpasset sikkerhetskode, trykker du på Sikkerhetskodevalg. Minn barnet ditt på at sikkerhetskoden er hemmelig og ingen andre må vite om den.

Sørg for at du velger en sikkerhetskode som er forskjellig fra koden du bruker til å låse opp enheten. Hvis du opprettet en sikkerhetskode for Restriksjoner på en tidligere versjon av iOS eller har glemt sikkerhetskoden for Skjermtid, må du slette enheten og konfigurere den som en ny enhet før du kan fjerne sikkerhetskoden. Sikkerhetskoden fjernes ikke når du gjenoppretter enheten fra en sikkerhetskopi.

Kontroller barnets Apple-ID

Apple-ID-en er kontoen du bruker for å få tilgang til Apple-tjenester som App Store, Apple Music, iCloud, iMessage, FaceTime med flere. Alle bør ha sin egen Apple-ID, så pass på at barnet ditt logger på med sin egen Apple-ID. Ikke del din Apple-ID med barnet ditt. Hvis barnet ditt bruker Apple-ID-en din, kan dere få problemer med for eksempel å få hverandres iMessage-meldinger. Finn ut hvordan du sørger for at alle i familien bruker sin egen Apple-ID.

Deretter går du til barnets Apple-ID-kontoside og påser at informasjonen der er riktig. Kontroller barnets fødselsdato, siden den må være riktig for funksjoner som Familiedeling.

Konfigurer Familiedeling

Med Familiedeling kan dere dele hverandres App Store- og Apple Books-kjøp, et familieabonnement på Apple Music, iCloud-lagring med mer – uten å dele konto. Og når du slår på deling av kjøp, blir alle kjøp av familien fakturert til kontoen din.

Du kan også slå på Spør om kjøp for barnet ditt. Når barnet ditt prøver å kjøpe noe, sendes det et varsel til deg, familieorganisatoren, slik at du kan se gjennom nedlastingen og godkjenne eller avslå den direkte fra enheten din. Dette gjelder både kjøp og gratis nedlastinger.

Slå på Finn [enhet] på iOS 13 eller nyere
Finn [enhet] hjelper deg med å finne og beskytte barnets enhet hvis den forsvinner eller blir stjålet. Bare logg på iCloud.com med barnets Apple-ID, eller bruk Finn min-appen for å se den savnede enheten.

Med Familiedeling kan alle familiemedlemmer hjelpe til med å finne enheten til et annet familiemedlem.

Finn ut hvordan du konfigurerer Finn [enhet]. Hvis du har iOS 12, må du konfigurere og bruke Finn iPhone-appen.

Finn familiemedlemmer med Finn min
Med Finn min kan du finne familiemedlemmene dine hvis du har en enhet med iOS 13 eller nyere. Bare åpne appen, legg til barnet ditt som venn, og be barnet godta invitasjonen.

Med Familiedeling kan familiemedlemmer dele plasseringen sin med hverandre automatisk.

Finn ut hvordan du konfigurerer Finn min. Hvis du har iOS 12 eller eldre, kan du se hvordan du konfigurerer Finn vennene mine.

Angi restriksjoner for innhold og personvern for barnet ditt

Med Skjermtid på iOS 12 eller nyere kan du bruke restriksjoner for innhold og personvern til å blokkere eller begrense spesifikke apper og funksjoner på barnets iPhone. Bare gå til Innstillinger > Skjermtid > Fortsett og velg Dette er min iPhone eller Dette er mitt barns iPhone.

Hvis det er barnets enhet, kan du opprette innstillinger direkte på den. Eller du kan bruke Familiedeling til å konfigurere barnets enhet fra din egen iPhone eller iPad. Når du har konfigurert barnets enhet, kan du også bruke Familiedeling til å se rapporter og justere innstillingene direkte fra enheten din når som helst.

Med Skjermtid kan du også opprette en sikkerhetskode for å sikre innstillingene, slik at bare du kan kontrollere brukstiden og utføre endringer.