Konfigurere den nye Macen

Bruk disse grunnleggende konfigureringstrinnene for å ta i bruk den nye Macen.

Hvis Macen din nettopp er blitt reparert og den starter nå til oppsettassistenten, kan du lese om hvordan du gjenoppretter Macen fra en sikkerhetskopi.

Se etter en Internett-tilkobling

Det er best å konfigurere Macen et sted hvor det er Wi-Fi-nettverk eller andre tilkoblingsmuligheter til Internett. Macen bruker denne tilkoblingen for å fullføre enkelte konfigureringstrinn. Ha passordet klart hvis nettverket krever et passord.

Bare koble til nødvendige enheter

Slå på eller koble til et eksternt tastatur og styreflate eller mus i Macen hvis du bruker det. Hvis du bruker en ekstern skjerm, kobler du til og slår på den også, men ikke koble til annet tilleggsutstyr ennå. Og selvfølgelig må du koble til Macen.

Hvis du aldri har brukt en styreflate før, skal du få et tips: Trykk eller press ned på styreflaten for å klikke.

Slå på Macen

Noen bærebare Mac-maskiner starter automatisk når du kobler datamaskinen til en strømforsyning eller åpner lokket. På andre Mac-maskiner trykker du på av/på-knappen for å starte.

Bruk konfigurasjonsassistenten

En rekke vinduer vil be deg legge inn konfigureringsdetaljer, for eksempel Apple-ID. Hvis du har brukt iTunes eller har en iPhone eller iPad, har du allerede en Apple-ID. Bruk samme Apple-ID på Macen.

Vi anbefaler at du lar oppsettassistenten slå på FileVaultiCloud-nøkkelring og Finn Mac. Du kan også la den overføre informasjon fra en annen datamaskin eller Time Machine-sikkerhetskopi, eller du kan gjøre det senere med Overføringsassistent.

Du vil bli bedt om å opprette navn og passord til kontoen på datamaskinen. Du trenger denne informasjonen for å logge på Macen, endre enkelte innstillinger og installere programvare.

Se etter programoppdateringer

Når oppsettassistenten er ferdig med å konfigurere Macen din, ser du Finder, som inkluderer en menylinje øverst på skjermen og skrivebordet under.

Klikk på App Store i Dock nederst på skjermen for å finne og installere programvareoppdateringer. Når programvaren er oppdatert, kan du koble til skrivere eller annet tilleggsutstyr og begynne å bruke Macen.