Hvis iPoden din ikke slår seg på eller har frosset

Bruk denne artikkelen for hjelp med iPod classic, iPod nano og iPod shuffle.

Trenger du hjelp med en iPod touch i stedet?

Framtving omstart av iPod

Hvis iPoden ikke svarer, kan du følge denne fremgangsmåten for å framtvinge omstart. Finn ut hvilken iPod-modell du har.

iPod nano (7. generasjon)

1. Trykk og hold inne både Dvale/våkne-knappen og Hjem-knappen inntil skjermen slås av.

2. Vent til enheten starter på nytt.

3. Trenger du fortsatt hjelp? Koble til strøm, og prøv deretter på nytt.

iPod shuffle

1. Koble fra enheten din.

2. Slå av iPoden med strømbryteren. (iPoden er på hvis du ser et grønt lys ved bryteren.)

3. Vent deretter i ti sekunder, og slå på iPoden på nytt.

iPod classic

1. Flytt Hold-bryteren til av-posisjonen slik at du ikke ser oransje ved bryteren.

2. Trykk og hold inne menyknappen og den midtre knappen (eller Velg-knappen) i åtte sekunder, eller inntil du ser Apple-logoen.

Andre iPod-modeller

Finn ut hvordan du framtvinger omstart på eldre iPod-modeller.

Lad enheten

Hvis iPoden fortsatt ikke svarer, har den kanskje lavt batteri. Lad iPoden i minst 30 minutter:

1. Koble iPod til ladekabelen som kom med enheten.

2. Koble den andre enden av kabelen til strøm: Bruk en USB-adapter som er koblet til et vegguttak eller en USB 2.0- eller 3.0-port på en datamaskin (ikke et tastatur) som er slått på og ikke i dvalemodus. Eventuelt kan du bruke en USB-hub, en dokkingstasjon eller annet Apple-sertifisert strømtilbehør.

3. Vent noen minutter til en ladeskjerm vises eller til statuslyset på iPod shuffle blir oransje.

Ser du ikke ladeskjermen eller et oransje lys etter 30 minutter? Gjør dette:

• Sjekk at du har gode kabeltilkoblinger. Fjern eventuelt smuss fra alle portene.

• Prøv en annen ladekabel, strømadapter og strømkilde. Ikke bruk en adapter eller kabel som viser tegn til skade.

• Hvis enheten fortsatt ikke slår seg på, trenger den kanskje reparasjon. Kontakt Apple-kundestøtte.

Hvis iPoden slår seg på, men fryser under oppstart

Hvis iPoden fremdeles fryser under oppstart, ikke svarer eller gjentatte ganger viser en Apple-logo eller et rødt kryssRødt X-symbol, må du gjøre dette:

1. Hvis du bruker en Mac med macOS Mojave eller tidligere eller en PC, må du kontrollere at datamaskinen har den nyeste versjonen av iTunes.

2. Hvis du har en iPod nano eller iPod classic, slår du på iPod i diskmodus.

3. På en Mac med macOS Catalina eller nyere åpner du et Finder-vindu. På en Mac med macOS Mojave eller eldre, eller på en PC, åpner du iTunes. Koble deretter iPoden direkte til datamaskinen.

4. Finn iPoden i Finder eller iTunes, og velg deretter Gjenopprett iPod.

Et Finder-vindu som viser Generelt-fanen med Gjenopprett iPod-knappen valgt.

Få mer hjelp