Hvis iPod-enheten din ikke slår seg på eller er fryst

Bruk denne artikkelen for å hjelpe med iPod classic, iPod nano og iPod shuffle.

Trenger du hjelp med iPod touch i stedet?

Framtving omstart av iPod

Hvis iPod-enheten ikke svarer, bruker du følgende instruksjoner* til å framtvinge omstart:

iPod nano (7. generasjon)

Trykk og hold inne både Dvale/våkne-knappen og Hjem-knappen inntil skjermen slås av. Vent til enheten starter på nytt. Trenger du fortsatt hjelp? Koble til strøm, og prøv deretter på nytt.

iPod shuffle

Koble fra enheten din. Slå av iPod-enheten med strømbryteren. (iPod-enheten er på hvis du ser et grønt lys ved bryteren.) Vent deretter i ti sekunder, og slå på iPod-enheten på nytt.

iPod classic

Flytt Hold-bryteren til av-posisjonen, slik at du ikke ser oransje ved bryteren. Trykk deretter på og hold inne menyknappen og den midtre knappen (eller Velg-knappen) i åtte sekunder, eller inntil du ser Apple-logoen.

Trenger du mer hjelp? Gå til neste del.

* Finn ut hvordan du framtvinger omstart på eldre iPod-modeller eller finn ut hvilken iPod-modell du har.

Lade enheten din

Hvis iPod-enheten fortsatt ikke svarer, har den kanskje lavt batteri. Lad iPod-enheten i minst 30 minutter:

1. Koble iPod til ladekabelen som kom med enheten.
  2. Koble den andre enden av kabelen til strøm: Bruk en USB-adapter som er koblet til et vegguttak eller en USB 2.0- eller 3.0-port på en datamaskin (ikke et tastatur) som er slått på og ikke i dvalemodus. Eller du kan bruke en USB-hub, en dokkingstasjon eller annet Apple-sertifisert strømtilbehør.
  3. Vent noen minutter til en ladeskjerm vises eller til statuslyset på iPod shuffle blir oransje.

Ser du ikke ladeskjermen eller et oransje lys etter 30 minutter? Her er hva du skal gjøre:

• Sjekk at du har gode kabeltilkoblinger. Fjern eventuelt smuss fra alle portene.
  • Prøv en annen ladekabel, strømadapter og strømkilde. Ikke bruk en adapter eller kabel som viser tegn til skade.
  • Hvis enheten fortsatt ikke slår seg på, trenger den kanskje reparasjon. Kontakt Apple-kundestøtte.