Identifisere en iPod-modell

Finn ut hvilken iPod-modell du har etter modellnummer og andre detaljer.

iPod touch (6. generasjon)

• Navigering: Multi-Touch-skjerm
  • Kapasitet: 16, 32, 64, 128 GB
  • Modellnummer og introduksjonsdatoer: A1574: 2015-07

iPod touch (6. generasjon) har et iSight-kamera og FaceTime HD-kamera.

iPod touch (6. generasjon) er tilgjengelig i fem farger, i tillegg til en (PRODUCT)RED-versjon.

iPod touch (5. generasjon)

• Navigering: Multi-Touch-skjerm
  • Kapasitet: 16, 32, and 64 GB
  • Modellnumre og introduksjonsdatoer:
    • A1509: 2014-06
    • A1421: 2013-05
    • A1421: 2012-10

iPod touch (5. generasjon) har et iSight-kamera og FaceTime HD-kamera. iPod touch loop følger med modellene på 32 GB og 64 GB.

iPod touch (5. generasjon) er tilgjengelig i fem farger.

iPod touch (5. generasjon 16 GB, midten av 2013)

• Navigering: Multi-Touch-skjerm
  • Kapasitet: 16 GB
  • Modellnummer og introduksjonsdato: A1509: 2013-05

Denne modellen er tilgjengelig i sølv og har et FaceTime HD-kamera.

iPod touch (4. generasjon)

• Navigering: Multi-Touch-skjerm
  • Kapasitet: 8, 16, 32 og 64 GB
  • Modellnumre og introduksjonsdatoer:
    • A1367: 2012-10
    • A1367: 2011-10
    • A1367: 2010-09

iPod touch (4. generasjon) har et iSight-kamera og FaceTime HD-kamera.

iPod touch (4. generasjon) er tilgjengelig i hvitt og svart.

iPod touch (3. generasjon)

• Navigering: Multi-Touch-skjerm
  • Kapasitet: 32 og 64 GB
  • Modellnummer og introduksjonsdato: A1318: 2009-09

iPod touch (3. generasjon) har en 3,5-tommers (diagonalt) bred Multi-Touch-berøringsskjerm og 32 GB eller 64 GB flash-stasjon.

Du kan skille iPod touch (3. generasjon) fra iPod touch (2. generasjon) ved å se på baksiden av enheten. Se etter modellnummeret i teksten nedenfor graveringen.

iPod touch (2. generasjon)

• Navigering: Multi-Touch-skjerm
  • Kapasitet: 8, 16 og 32 GB
  • Modellnumre og introduksjonsdatoer:
    • A1288: 2008-09
    • A1319 kun for Kina: 2008-09

iPod touch (2. generasjon) har en 3,5-tommers (diagonalt) bred Multi-Touch-berøringsskjerm og en 8 GB, 16 GB eller 32 GB flash-stasjon.

Du kan skille iPod touch (2. generasjon) fra den forrige modellen ved den kurvede utformingen og det ovale antennedekselet i øverste venstre hjørne på baksiden.

iPod touch

• Navigering: Multi-Touch-skjerm
  • Kapasitet: 8, 16 og 32 GB
  • Modellnumre og introduksjonsdatoer:
    • A1213: 2008-02
    • A1213: 2007-09

iPod touch har en 3,5-tommers (diagonalt) bred Multi-Touch-berøringsskjerm og 8 GB, 16 GB eller 32 GB flash-stasjon. Du kan bruke Internett ved hjelp av Safari, og se YouTube-videoer på den aller første iPod-modellen med Wi-Fi. Du kan også søke, forhåndsvise og kjøpe sanger fra iTunes Wi-Fi Music Store på iPod touch.

iPod nano (7. generasjon, midten av 2015)

• Navigering: Multi-Touch-skjerm
  • Kapasitet: 16 GB
  • Modellnummer og introduksjonsdatoer: A1446: 2015-07

iPod nano (7. generasjon, midten av 2015) er tilgjengelig i fem farger, i tillegg til en (PRODUCT)RED-versjon.

iPod nano (7. generasjon)

• Navigering: Multi-Touch-skjerm
  • Kapasitet: 16 GB
  • Modellnummer og introduksjonsdato: A1446: 2012-10

iPod nano (7. generasjon) er tilgjengelig i åtte farger.

iPod nano (6. generasjon)

• Navigering: Multi-Touch-skjerm
  • Kapasitet: 8 og 16 GB
  • Modellnummer og introduksjonsdato: A1366: 2010-09

iPod nano (6. generasjon) er tilgjengelig i seks farger.

iPod nano (PRODUCT) RED Special Edition er kun tilgjengelig fra Apple Store, med kapasitet på 8 GB eller 16 GB. Apple gir en del av kjøpsprisen for hver iPod nano (PRODUCT) RED Special Edition til det globale fondet for bekjempelse av HIV/AIDS i Afrika.

iPod nano (5. generasjon)

• Navigering: Klikkehjul
  • Kapasitet: 8 og 16 GB
  • Modellnummer og introduksjonsdato: A1320: 2009-09

Du kan skille iPod nano (5. generasjon) fra tidligere iPod nano-modeller ved:

• Høyere skjerm sammenlignet med iPod nano (4. generasjon)
  • Børstet og anodisert aluminiumsutførelse
  • Kamera og mikrofon på baksiden av enheten

iPod nano (5. generasjon) er tilgjengelig i ni farger.

iPod nano (4. generasjon)

• Navigering: Klikkehjul
  • Kapasitet: 8 og 16 GB
  • Modellnummer og introduksjonsdato: A1285: 2008-09

Du kan skille iPod nano (4. generasjon) fra tidligere iPod nano-modeller ved:

• Høyere skjerm
  • Rund overflate
  • Den ovale formen når den ses fra toppen eller bunnen
  • En akselerasjonsmåler som brukes av Shake-funksjonen

iPod nano (4. generasjon) er tilgjengelig i ni farger.

iPod nano (3. generasjon)

• Navigering: Klikkehjul
  • Kapasitet: 4 og 8 GB
  • Modellnummer og introduksjonsdato: A1236: 2007-09

Du kan skille iPod nano (3. generasjon) fra tidligere iPod nano-modeller ved:

• Bredere skjerm
  • Hold-bryter er nederst
  • Mulighet til å spille av video

De tre siste tegnene i serienummeret vil være et av disse: YOP, YOR, YXR, YXT, YXV eller YXX.

iPod nano (3. generasjon) er tilgjengelig i fem farger.

iPod nano (2. generasjon)

• Navigering: Klikkehjul
  • Kapasitet: 2, 4 og 8 GB
  • Modellnummer og introduksjonsdato: A1199: 2006-09

Du kan skille iPod nano (2. generasjon) fra andre modeller ved:

• Mindre størrelse
  • Fargene
  • Dock-tilkoblingen og hodetelefonporten er begge plassert i bunnen av enheten

iPod nano (PRODUCT) RED Special Edition er en iPod nano (2. generasjon) i rødt, med en diskkapasitet på 4 GB eller 8 GB. For hver iPod nano (PRODUCT) RED som kjøpes, går 10 USD av salget direkte til Det globale fondet for bekjempelse av AIDS i Afrika.

iPod nano

• Navigering: Klikkehjul
  • Kapasitet: 1, 2 og 4 GB
  • Modellnumre og introduksjonsdatoer:
    • A1137: 2006-02
    • A1137: 2005-09

iPod nano er mindre enn iPod mini og har en fargeskjerm og et klikkehjul, men har flash-minne i stedet for en harddisk. Du synkroniserer musikk og bilder med en USB 2-kabel, ikke FireWire. Kapasiteten til iPod nano er inngravert på baksiden av enheten.

iPod nano leveres i hvitt eller svart.

iPod shuffle (4. generasjon, midten av 2015)

• Navigering: Styrepute
  • Kapasitet: 2 GB
  • Modellnummer og introduksjonsdatoer: A1373: 2015-07

iPod shuffle (4. generasjon, midten av 2015) er tilgjengelig i fem farger, i tillegg til en (PRODUCT)RED-versjon.

iPod shuffle (4. generasjon, sent 2012)

• Navigering: Styrepute
  • Kapasitet: 2 GB
  • Modellnummer og introduksjonsdato: A1373: 2012-09

iPod shuffle (4. generasjon, sent 2012) er tilgjengelig i sju farger.

iPod shuffle (4. generasjon)

• Navigering: Styrepute
  • Kapasitet: 2 GB
  • Modellnummer og introduksjonsdato: A1373: 2010-09

iPod shuffle (4. generasjon) er tilgjengelig i fem farger.

iPod shuffle (3. generasjon sent 2009)

• Navigering: Apple-øretelefoner med fjernkontroll
  • Kapasitet: 2 og 4 GB
  • Modellnummer og introduksjonsdato: A1271: 2009-09

iPod shuffle (3. generasjon, sent 2009) har en bryter med tre posisjoner som skifter mellom av, avspilling i rekkefølge og miks, på samme måte som den originale iPod shuffle. Denne modellen har en hodetelefonport som også kan kobles til USB-porten på en datamaskin. Den har lignende klips som iPod shuffle (2. generasjon). iPod shuffle (3. generasjon, sent 2009) er mindre enn tidligere generasjoner og har én statuslampe. De forrige iPod shuffle-generasjonene hadde to.

iPod shuffle (3. generasjon, sent 2009) er tilgjengelig i fem farger.

iPod shuffle (3. generasjon, sent 2009) er også tilgjengelig i en spesiell begrenset utgave med 4 GB som kun er tilgjengelig fra Apple Store. Den leveres i børstet rustfritt stål.

iPod shuffle (3. generasjon)

• Navigering: Apple-øretelefoner med fjernkontroll
  • Kapasitet: 4 GB
  • Modellnummer og introduksjonsdato: A1271: 2009-03

iPod shuffle (3. generasjon) har en enkelt bryter med tre posisjoner som skifter mellom av, avspilling i rekkefølge og miks på samme måte som den originale iPod shuffle. Denne modellen har en hodetelefonport som også kan kobles til USB-porten på en datamaskin. Den har lignende klips som iPod shuffle (2. generasjon). iPod shuffle (3. generasjon) er mindre enn tidligere generasjoner og har én statuslampe. De forrige iPod shuffle-generasjonene hadde to.

iPod shuffle (2. generasjon)

• Navigering: Styrepute
  • Kapasitet: 1 og 2 GB
  • Modellnumre og introduksjonsdatoer:
    • A1204: 2008-02
    • A1204: 2006-09

iPod shuffle (2. generasjon) er mindre enn den opprinnelige iPod shuffle, og den har ingen USB-kontakt.

De tre siste tegnene i serienummeret vil være et av disse: 1ZH, 1ZK, 1ZM, 1ZP eller 1ZR.

iPod shuffle

• Navigering: Styrepute
  • Kapasitet: 512 MB og 1 GB
  • Modellnummer og introduksjonsdato: A1112: 2005-01

iPod shuffle er mindre enn iPod mini og har ingen skjerm. Det er LED-lys foran og bak. Diskkapasiteten er inngravert på den fremre USB-kontakten.

iPod mini (2. generasjon)

• Navigering: Klikkehjul
  • Kapasitet: 4 og 6 GB
  • Modellnummer og introduksjonsdato: A1051: 2005-02

Du kan skille iPod mini (2. generasjon)-modeller fra de opprinnelige iPod mini-modellene ved:

• Harddiskstørrelsen er inngravert på baksiden av enheten
  • Tekstfargen på klikkehjulet matcher fargen på enheten

iPod mini

• Navigering: Klikkehjul
  • Kapasitet: 4 GB
  • Modellnummer og introduksjonsdato: A1051: 2004-01

iPod mini skiller seg fra andre modeller ved:

• Mindre størrelse
  • Fargene
  • Hold-bryteren, som er på øverste venstre side
  • Klikkehjulets knappesymboler, som er på selve hjulet

iPod classic 160 GB (sent 2009)

• Navigering: Klikkehjul
  • Kapasitet: 160 GB
  • Modellnummer og introduksjonsdato: A1238: 2009-09

iPod classic 160 GB (sent 2009) er en harddiskbasert iPod med en stor, bred fargeskjerm, et klikkehjul og mulighet for visning av bilder og videoer. Den bruker USB til synkronisering.

iPod classic er tilgjengelig i sølv og svart, og har et chassis i anodisert aluminium og rustfritt stål.

iPod classic (120 GB)

• Navigering: Klikkehjul
  • Kapasitet: 120 GB
  • Modellnummer og introduksjonsdato: A1238: 2008-09

iPod classic (120 GB) er en harddiskbasert iPod med en stor, bred fargeskjerm, et klikkehjul og mulighet for visning av bilder og videoer. Den bruker USB til synkronisering.

iPod classic er tilgjengelig i sølv og svart, og har et chassis i anodisert aluminium og rustfritt stål.

iPod classic

• Navigering: Klikkehjul
  • Kapasitet: 80 og 160 GB
  • Modellnummer og introduksjonsdato: A1238: 2007-09

iPod classic er en harddiskbasert iPod med en stor, bred fargeskjerm, et klikkehjul og mulighet for visning av bilder og videoer. Den bruker USB til synkronisering.

De tre siste tegnene i serienummeret vil være et av disse: Y5N, YMU, YMV eller YMX.

iPod classic er tilgjengelig i sølv og svart, og har et chassis i anodisert aluminium og rustfritt stål.

iPod (5. generasjon, sent 2006) – også kjent som iPod med video eller femtegenerasjons iPod

• Navigering: Klikkehjul
  • Kapasitet: 30 og 80 GB
  • Modellnummer og introduksjonsdato: A1238: 2006-09

De tre siste tegnene i serienummeret vil være et av disse: V9K, V9P, V9M, V9R, V9L, V9N, V9Q, V9S, WU9, WUA, WUB, WUC eller X3N. Serienummerets siste tre tegn på femte generasjon U2 Special Edition iPod (30 GB sent 2006) er W9G.

iPod (5. generasjon) – også kjent som iPod med video eller femtegenerasjons iPod

• Navigering: Klikkehjul
  • Kapasitet: 30 og 60 GB
  • Modellnummer og introduksjonsdato: A1238: 2005-10

iPod (5. generasjon) er en harddiskbasert iPod med en stor og bred fargeskjerm, et klikkehjul og mulighet for visning av bilder og videoer. Den bruker USB til synkronisering.

iPod (5. generasjon) er tilgjengelig i hvitt og svart.

iPod Special Edition U2

• Navigering: Klikkehjul
  • Kapasitet: 20 og 30 GB
  • Modellnumre og introduksjonsdatoer:
    • A1136: 2006-09
    • A1136: 2006-06
    • A1099: 2005-06
    • A1059: 2004-10

iPod Special Edition U2 er en standard iPod-modell med noen forskjeller, inkludert svart plasteksteriør, rødt klikkehjul, signaturer fra medlemmene i musikkgruppen U2 inngravert på baksiden og «iPod Special Edition U2» inngravert på baksiden.

Den første modellen var basert på en iPod (klikkehjul) med en harddisk på 20 GB. I juni 2005 ble en ny versjon av iPod Special Edition U2 introdusert, og den var basert på en iPod med fargeskjerm. Disse to anses også for å være fjerde generasjon iPod-modeller. I juni 2006 ble en ny versjon av iPod Special Edition U2 introdusert, basert på en 5. generasjon iPod (også kjent som iPod med video) med en harddisk på 30 GB. I september 2006 ble det introdusert en modell som var basert på iPod (5. generasjon, sent 2006).

De tre siste tegnene i serienummeret er W9G.

iPod med fargeskjerm

• Navigering: Klikkehjul
  • Kapasitet: 20 og 60 GB
  • Modellnummer og introduksjonsdato: A1099: 2005-06

iPod og iPod photo er nå ett og det samme, og alle hvite iPod-modeller har en fullfargeskjerm. De har fortsatt de samme kontrollene som iPod (klikkehjul), men nå har alle modeller en fargeskjerm som iPod photo – ideelt for visning av albumillustrasjoner og lysbildevisning. Disse anses å være fjerde generasjon modeller sammen med iPod (klikkehjul).

iPod photo (også kjent som iPod med fargeskjerm)

• Navigering: Klikkehjul
  • Kapasitet: 30, 40 og 60 GB
  • Modellnumre og introduksjonsdatoer:
    • A1099: 2005-02
    • A1099: 2004-10

iPod photo-modeller er funksjonelt og visuelt identiske med iPod med fargeskjerm (se bildet ovenfor).

iPod (klikkehjul)

• Navigering: Klikkehjul
  • Kapasitet: 20 og 40 GB
  • Modellnummer og introduksjonsdato: A1059: 2004-07

iPod (klikkehjul)-modeller har et klikkehjul som iPod mini, men er større, og Hold-bryteren er på siden øverst til høyre. iPod (klikkehjul)-modeller har svart-hvitt-skjerm. iPod (klikkehjul) refereres til som fjerde generasjon iPod.

iPod (Dock-tilkobling)

• Navigering: Berøringshjul
  • Kapasitet: 10, 15, 20, 30 og 40 GB
  • Modellnumre og introduksjonsdatoer:
    • A1040: 2003-09
    • A1040: 2003-04

iPod (Dock-tilkobling)-modeller har en Dock-tilkobling i bunnen.

Nyere iPod-modeller som iPod (klikkehjul) og iPod mini har også en Dock-tilkobling, men iPod (Dock-tilkobling) har et berøringshjul i stedet for et klikkehjul, og de fire kontrollknappene er over berøringshjulet. iPod (Dock-tilkobling)-modeller refereres til som tredje generasjon iPod-modeller.

iPod (berøringshjul)

• Navigering: Berøringshjul
  • Kapasitet: 10 og 20 GB
  • Modellnummer og introduksjonsdato: A1019: 2002-07

Alle iPod (berøringshjul)-modeller har et FireWire-portdeksel. Rullehjulmodeller har ikke, og Dock-tilkoblingsmodeller har ikke en FireWire-port. Kontrollene på iPod (berøringshjul)-modellen ligner på kontrollene på iPod (rullehjul), men selve berøringshjulet dreier ikke. iPod (berøringshjul)-modeller anses som andre generasjon iPod-modeller.

iPod (rullehjul)

• Navigering: Rullehjul
  • Kapasitet: 5 og 10 GB
  • Modellnumre og introduksjonsdatoer:
    • M8541: 2002-03
    • M8541: 2001-10

iPod (rullehjul)-modeller har et rullehjul som dreies fysisk. Kontrollene (Spill av, Meny, Neste, Forrige) er i en sirkel rundt hjulet. iPod (rullehjul)-modeller refereres til som første generasjon iPod-modeller.