Få hjelp med iCloud-bildebiblioteket

Når du slår på iCloud-bildebiblioteket, lagres alle bildene og videoene på en sikker måte i iCloud. Les om hvordan du administrerer iCloud-bildebiblioteket, finner manglende bilder og videoer og sletter de du ikke lenger ønsker.

Hva har skjedd med Kamerarull-albumet på iOS-enheten min?

Etter at du aktiverte iCloud-bildebibliotek, ble Kamerarull-albumet erstattet av Alle bilder-albumet. Alle bilder-albumet gir deg den samme kompakte rullevisningen, nå med alle bilder og videoer ordnet etter datoen da du la dem inn.

Hva har skjedd med Min bildestrøm-albumet?

Når du aktiverer iCloud-bildebibliotek, blir bildene fra Kamerarull lagt til i Alle bilder-albumet. Og bilder fra Min bildestrøm som er i Min bildestrøm-albumet, men som ikke er lagret til biblioteket, fjernes. Når du slår på iCloud-bildebibliotek, ser du ikke et separat Min bildestrøm-album.

Hvis du har en annen enhet der du har slått på Min bildestrøm og slått av iCloud-bildebibliotek, vil du fortsatt se et Min bildestrøm-album på den enheten. Alle nye bilder som du tar eller legger til i biblioteket, vises i det albumet på den enheten.

Hva om noen av bildene og videoene mine mangler når jeg har slått på iCloud-bildebiblioteket?

Let etter manglende bilder og videoer i Nylig slettet-albumet i Bilder-appen, og sørg for at du logger på iCloud med riktig Apple-ID.

Hvis du kopierer bilder eller videoer til enheten din via iTunes, blir disse ikke kopiert til iCloud-bildebiblioteket. Følg denne framgangsmåten for å legge til originalversjonene i full oppløsning:

På en Mac med OS X Yosemite 10.10.3 eller nyere

Når du skal laste opp originalutgaver av Mac-biblioteket, klikker du på Bilder > Valg og aktiverer iCloud-bildebibliotek.

Du kan også bruke AirDrop for å kopiere bildene fra datamaskinen til en iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Påse at du er logget på med samme Apple-ID på datamaskinen og iOS-enheten.
  2. Lås opp iOS-enheten og slå på AirDrop.
  3. Åpne et nytt Finder-vindu på Mac-maskinen og velg AirDrop i sidepanelet.
  4. Dra bildene til symbolet for iOS-enheten i Finder-vinduet.

På en PC med Windows 8 eller nyere

Slik laster du opp bilder og videoer til iCloud-bildebiblioteket hvis du bruker en PC:

1. Gå til startskjermen.
  2. Klikk på Alle programmer.
  3. Gå til iCloud > iCloud-bilder.
  4. Velg Last opp bilder og videoer.
  5. Velg bildene du vil laste opp.

Få hjelp med iCloud-bildebibliotek for Windows-PC.

Hvordan sletter jeg bilder og videoer fra en enhet ved bruk av iCloud-bildebiblioteket?

Hvis du vil fjerne bilder og videoer fra alle iOS-enhetene dine, Mac og iCloud.com, kan du slette dem i Bilder-appen

Når du sletter et bilde eller en video fra Bilder-appen, slettes objektene også fra iCloud-bildebibliotek og iCloud-lagringsplassen. Du kan gjenopprette bilder og videoer fra albumet Nylig slettet i 30 dager.

Kan jeg se alle bildene og videoene fra Mac-maskinen på iCloud.com?

iCloud-bildebibliotek laster opp bilder og videoer fra systembiblioteket på Mac-maskinen. Bilder og videoer som du oppbevarer utenfor systembiblioteket, vil ikke bli lastet opp eller oppdatert på tvers av enhetene.

Du vil kanskje ikke kunne spille av MP4-videoer med Firefox. Prøv å bruke en annen nettleser, som Safari 8 eller nyere eller Google Chrome 28 eller nyere.

Hvordan kan jeg følge med på framdriften ved opplasting til iCloud-bildebiblioteket?

Du kan se om et bilde eller en video har blitt lastet opp til iCloud når du åpner Bilder-appen og ser på biblioteket i Øyeblikk. Opplastingsstatusen vises nederst på skjermen. Du kan også finne bilder og videoer fra bildebiblioteket som ikke er lastet opp til iCloud i et smart album på Mac-maskinen.

Hva skjer når jeg overskrider lagringsgrensen min i iCloud?

Hvis du overskrider lagringsgrensen i iCloud, vil ikke bilder og videoer bli lastet opp til iCloud og biblioteket vil ikke lenger være oppdatert på alle enheter. For å fortsette å bruke iCloud-bildebiblioteket, må du oppgradere lagringsabonnementet eller redusere mengden lagringsplass du bruker.

Reduser lagringsplassen til iCloud-bildebibliotek ved å slette bilder og videoer du ikke ønsker å beholde, fra iOS-enheter eller iCloud.com. Enheten vil umiddelbart fjerne eventuelle bilder og videoer du sletter, og de vil ikke være tilgjengelig for gjenoppretting i albumet Nylig slettet.

Hvis du er tom for lagringsplass, sikkerhetskopierer ikke enhetene dine til iCloud, og nye bilder, videoer og dokumenter samt informasjonen din vil ikke holdes oppdatert.

Hvordan slår jeg av iCloud-bildebiblioteket på bare én enhet?

Slik kan du slå av iCloud-bildebibliotek på en enkelt enhet:

• På iPhone, iPad eller iPod touch:
    • Hvis du bruker iOS 10.3 eller nyere, går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Bilder, og deretter slår du av iCloud-bildebibliotek.
    • Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > Bilder og slår av iCloud-bildebibliotek.
  • På Mac: Gå til Systemvalg > iCloud > Alternativer ved siden av Bilder, og velg bort iCloud-bildebibliotek.
  • På Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon), går du til Innstillinger > Kontoer > iCloud. Under Bilder trykker du på Velg for å slå av iCloud-bildebibliotek.

Hvis du har slått på Optimaliser lagring, har du kanskje ikke alle originalbildene og -videoene på enheten din. For å laste ned originalbildene og -videoene på iOS-enheten din, går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Bilder og velger Last ned og behold originaler. På en Mac-maskin åpner du Bilder og velger Bilder > Valg og deretter Last ned originaler til denne maskinen. Deretter kan du slå av iCloud-bildebibliotek. Du kan også velge hvilke bilder og videoer du vil laste ned fra iCloud.com.

Før du slår av iCloud-bildebibliotek, bør du kanskje ta en kopi av bildene og videoene dine.

Hvordan fjerner jeg alt innhold i iCloud-bildebiblioteket fra iCloud og enhetene mine?

Følg denne framgangsmåten for å slå av iCloud-bildebiblioteket overalt:

• På iPhone, iPad eller iPod touch:
    • Hvis du bruker iOS 10.3 eller nyere, går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > iCloud-lagring > Administrer lagring > iCloud-bildebibliotek, og deretter velger du Deaktiver og slett.
    • Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > Lagring > Administrer lagring > iCloud-bildebibliotek, og deretter velger du Deaktiver og slett.
  • På en Mac-maskin går du til Apple-menyen > Systemvalg > iCloud. Klikk på Administrer og velg Bildebibliotek og deretter Deaktiver og slett.

Bilder og videoer lagres på kontoen din i 30 dager. For å laste ned bildene og videoene på iOS-enheten din, går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Bilder og velger Last ned og behold originaler. På en Mac-maskin åpner du Bilder og velger Bilder > Valg og deretter Last ned originaler til denne maskinen. Du kan også velge hvilke bilder og videoer du vil laste ned fra iCloud.com.

Les mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.