Bruk Lav databruk på iPhone og iPad

Med iOS 13 og nyere kan du slå på Lav databruk for å begrense bruk av nettverk i bakgrunnen og spare mobildata- og Wi-Fi-bruk.

Lav databruk kan være aktuelt hvis mobildata- eller internettabonnementet ditt begrenser databruken, eller hvis du er på et sted med lav datahastighet.

Slik slår du på Lav databruk

Du kan slå på Lav databruk for mobildata og Wi-Fi hver for seg. Innstillingene for Lav databruk kan variere avhengig av operatøren din. Velg abonnementstypen du har nedenfor, og følg fremgangsmåten.

Mobilnett med LTE/4G

1. Gå til Innstillinger og trykk på Mobilnett

2. Trykk på Mobildatavalg, og slå deretter på Lav databruk.

Mobilnett med 5G

1. Gå til Innstillinger og trykk på Mobilnett.

2. Trykk på Mobildatavalg, velg Datamodus, og slå deretter på Lav databruk.

Dual SIM

1. Gå til Innstillinger og trykk på Mobilnett eller Mobildata.

2. Trykk på et av numrene dine.

3. Slå på Lav databruk.

Wi-Fi

1. Gå til Innstillinger og trykk på Wi-Fi.

2. Trykk på informasjonsknappenInfo-knappen ved siden av Wi-Fi-nettverket du er koblet til.

3. Slå på Lav databruk.

Innstillingene for Lav databruk for hvert Wi-Fi-nettverk holdes oppdaterte på alle enhetene dine via iCloud.

Dette skjer når du slår på Lav databruk

Forskjellige apper har forskjellige måter å redusere databruken på når Lav databruk er på. Generelt kan du forvente dette:

• Apper kan slutte å bruke nettverksdata når du ikke aktivt bruker dem.

• Bakgrunnsoppdatering er slått av.

• Kvaliteten på strømmingsinnhold kan være redusert.

• Automatiske nedlastinger og oppdateringer er slått av.

• Tjenester som iCloud-bilder setter oppdateringer på pause.

Innebygde iOS-apper og -tjenester tilpasser seg til Lav databruk på følgende måter:

• App Store: Autoavspilling av video, automatiske oppdateringer og automatiske nedlastinger er slått av.

• Musikk: Automatiske nedlastinger og strømming i høy kvalitet er slått av.

• Podkaster: Antall oppdateringer av strømmen er begrenset, og episoder lastes bare ned over Wi-Fi.

• News: Forhåndshenting av artikler er slått av.

• iCloud: Oppdateringer er satt på pause, og automatiske sikkerhetskopieringer og oppdateringer av iCloud-bilder er slått av.

• FaceTime: Bitfrekvensen for video optimeres for lavere båndbredder.