Om Wi-Fi-hjelp

Med iOS 9 og nyere kan du bruke Wi-Fi-hjelp til å bytte til mobilnett automatisk når du har en dårlig Wi-Fi-forbindelse.

Slik fungerer Wi-Fi-hjelp

Med Wi-Fi-hjelp kan du forbli tilkoblet Internett selv om du har en dårlig Wi-Fi-forbindelse. Hvis du for eksempel bruker Safari med en dårlig Wi-Fi-forbindelse og en nettside ikke lastes inn, vil Wi-Fi-hjelp aktivere og automatisk bytte til mobilnett slik at lastingen av nettsiden fortsetter. Du kan bruke Wi-Fi-hjelp med de fleste apper som Safari, Apple Music, Mail, Kart og flere.

Når Wi-Fi-hjelp aktiveres, ser du mobilnettsymbolet på statuslinjen på enheten.

Fordi du forblir koblet til Internett via mobilnett når Wi-Fi-forbindelsen er dårlig, kan du bruke mer mobildata. For de fleste brukere skulle dette være bare en liten prosentdel mer enn tidligere bruk. Hvis du har spørsmål om databruken, kan du lese mer om administrasjon av mobildata eller kontakte Apple-kundestøtte.

Du kan bruke Wi-Fi-hjelp med alle iOS-enheter som har iOS 9 eller nyere, unntatt disse modellene: iPhone 4s, iPad 2 Wi-Fi+Cellular, iPad (3. generasjon) Wi-Fi+Cellular og iPad mini (1. generasjon) Wi-Fi+Cellular.

Slå Wi-Fi-hjelp på eller av

Wi-Fi-hjelp er som standard slått på. Hvis du ikke vil at iOS-enheten skal forbli koblet til Internett når Wi-Fi-forbindelsen er dårlig, kan du deaktivere Wi-Fi-hjelp. Gå til Innstillinger > Mobilnett eller Innstillinger > Mobildata. Rull deretter ned og trykk på glidebryteren for Wi-Fi-hjelp.

Les mer

• Wi-Fi-hjelp vil ikke automatisk bytte til mobilnett hvis du dataroamer.

• Wi-Fi-hjelp fungerer bare hvis du har apper som kjører i forgrunnen, og aktiveres ikke med bakgrunnsnedlasting av innhold.

• Wi-Fi-hjelp aktiveres ikke med enkelte apper fra tredjepart som strømmer lyd eller video eller laster ned vedlegg, for eksempel en e-postapp, siden de kan bruke store mengder data.