Hvis en Time Machine-sikkerhetskopiering tar lengre tid enn forventet

Den første sikkerhetskopien din kan ta lang tid, avhengig av hvor mange filer som skal sikkerhetskopieres.

Slik får du best mulig Time Machine-ytelse

Etter den første Time Machine-sikkerhetskopien, bør fremtidige sikkerhetskopier gå raskere, fordi Time Machine bare tar sikkerhetskopi av endringene siden forrige sikkerhetskopi. Hvis de fleste sikkerhetskopier tar lengre tid enn du forventer, kan du prøve disse løsningene.

Oppgrader til macOS Big Sur

macOS Big Sur forbedrer ytelsen til Time Machine betydelig når programmet brukes med en APFS-formatert sikkerhetskopidisk. Du får denne fordelen automatisk etter at du har opprettet en ny sikkerhetskopidisk i Big Sur.

Hvis du sikkerhetskopierer til samme disk som du brukte før du oppgraderte til Big Sur, følger du denne fremgangsmåten:

1. Velg sikkerhetskopidisken din i Finder.
  2. Velg Fil > Vis info fra menylinjen, og se deretter etter informasjonen merket Format.
  3. Hvis formatet ikke er APFS, men du vil ha forbedret Time Machine-ytelse i Big Sur, må du bruke Diskverktøy for å slette sikkerhetskopidisken. Dette sletter alle sikkerhetskopier og andre data på den disken permanent.
  4. Konfigurer Time Machine for å bruke sikkerhetskopidisken igjen. Etter den første sikkerhetskopien bør fremtidige sikkerhetskopier gå raskere enn før.

Se etter store filer som oppdateres ofte

Noen programmer lagrer data i uvanlig store filer som oppdateres ofte. Sikkerhetskopiering av slike filer kan være tidkrevende. Prøv disse løsningene:

• Oppgrader til macOS Big Sur og en APFS-formatert sikkerhetskopidisk, som beskrevet ovenfor.
  • Eller kontakt programutvikleren for å finne ut hvordan du bruker programmet deres med Time Machine på en best mulig måte.
  • Eller ekskluder de store filene fra sikkerhetskopien: Åpne Time Machine-valgene, klikk på Alternativer, og klikk deretter på Legg til-knappen (+) for å legge til en fil eller mappe som skal ekskluderes.

Rydd opp-funksjonen på Mac kan hjelpe deg med å identifisere store filer og vise når de sist ble åpnet.

Se etter programmer som holder sikkerhetskopidisken opptatt

Bruk Time Machine-sikkerhetskopidisken kun til Time Machine. Noen programmer, for eksempel antivirusverktøy, kan holde sikkerhetskopidisken opptatt ved at de ofte trenger tilgang til disken for å finne eller lagre elementer. Finn ut om programmets innstillinger kan endres for å forhindre det.

Sjekk nettverksytelsen

Hvis du bruker Time Machine-sikkerhetskopidisken over et nettverk, påvirkes sikkerhetskopihastigheten av ytelsen til nettverket ditt. Hvis du opplever dårlig Wi-Fi-ytelse, kan du kanskje identifisere problemer ved å analysere det trådløse miljøet ditt. Du kan få bedre ytelse ved å koble sikkerhetskopidisken direkte til Macen.

Kontroller om sikkerhetskopidisken har problemer

Time Machine skal informere deg når programmet ikke kan fullføre en sikkerhetskopi på grunn av et problem med sikkerhetskopidisken, men du kan bruke Diskverktøy for å se etter problemer på disken når som helst.