Tilbakestill SMC (systemadministreringskontroll) på Mac

SMC (systemadministreringskontroll) har ansvaret for å styre strømmen på Mac. Hvis du tilbakestiller den, kan du løse enkelte uvanlige problemer knyttet til strøm- eller varmestyring.

Trenger du å tilbakestille SMC?

Det er vanligvis ikke nødvendig å tilbakestille SMC (systemadministreringskontrollen), men det kan anbefales som et siste trinn for å løse problemer som kan være relatert til strøm på Intel-baserte Macer:

Hvis Macen din har et av disse problemene, følger du fremgangsmåten i denne artikkelen for Mac-modellen din:

Mac med Apple-chip

Mac med Apple T2-sikkerhetsbrikke

Alle andre Mac-modeller

Hvis du har en Mac med Apple-chip

Finn ut om du har en Mac med Apple-chip

Sørg for at Macen er koblet til strøm, og utfør deretter en av disse handlingene.

• Start på nytt: Velg Apple-menyen  > Omstart.

• Eller slå av: Velg Apple-menyen  > Slå av. Deretter trykker du på av/på-knappen på Macen for å slå den på igjen.

Det kreves ikke flere trinn for Macer med Apple-chip.

Hvis du har en Mac med Apple T2-brikken

Finn ut om du har en Mac med Apple T2-sikkerhetsbrikken

Bærbar datamaskin med T2-brikken

Prøv denne fremgangsmåten før du tilbakestiller SMC (systemadministreringskontroll):

1. Slå av Macen hvis du kan.

2. Trykk og hold inne av/på-knappen i ti sekunder, og slipp deretter knappen. (Alle Macer har en av/på-knapp. På bærbare datamaskiner med Touch ID, holder du inne på Touch ID.)

3. Vent i noen sekunder, og trykk deretter på av/på-knappen for å slå på Macen.

Hvis problemet er vedvarende, tilbakestiller du SMC (systemadministreringskontroll):

1. Slå av Macen.

2. På det innebygde tastaturet trykker du og holder nede alle disse tastene. Macen kan slå seg på.

• Kontroll Bildet har ingen alternativ tekst på venstre side av tastaturet

• Tilvalg (Alt) Bildet har ingen alternativ tekst på venstre side av tastaturet

• Skift Bildet har ingen alternativ tekst på høyre side av tastaturet

3. Fortsett å holde alle tre tastene i syv sekunder, og trykk deretter på og hold inne av/på-knappen også. Hvis Macen er på, slås den av mens du holder tastene nede.

Oversiktsbilde av et tastatur som fremhever de fire tastene på en bærbar datamaskin
  4. Fortsett å holde alle de fire tastene inne i syv sekunder til, så slipper du dem.

5. Vent i noen sekunder, og trykk deretter på av/på-knappen for å slå på Macen.

Hvis du trenger hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Stasjonær datamaskin med T2-brikken

Hvis Macen ikke er en bærbar datamaskin, følger du denne fremgangsmåten:

1. Slå av Macen, og dra deretter ut strømkabelen.

2. Vent i 15 sekunder før du setter inn strømkabelen igjen.

3. Vent i fem sekunder, og trykk deretter på av/på-knappen for å slå på Macen.

Hvis du trenger hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Hvis du ikke har en Mac med Apple-chip eller T2-brikken

Følg denne fremgangsmåten på datamaskiner som ikke har Apple-chip eller Apple T2-sikkerhetsbrikken.

Bærbar datamaskin

1. Slå av Macen.

2. Trykk og hold inne alle disse tastene på det innebygde tastaturet:

• Skift Bildet har ingen alternativ tekst på venstre side av tastaturet

• Kontroll Bildet har ingen alternativ tekst på venstre side av tastaturet

• Tilvalg (Alt) Bildet har ingen alternativ tekst på venstre side av tastaturet

3. Mens du holder inne alle disse tre tastene, trykker du på og holder nede av/på-knappen også.

Oversiktsbilde av et tastatur som fremhever de fire tastene på en bærbar datamaskin
  4. Fortsett å holde alle fire tastene i ti sekunder.

5. Slipp alle tastene, og trykk deretter på av/på-knappen for å slå på Macen.

Hvis du trenger hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Stasjonær datamaskin

Hvis Macen ikke er en bærbar datamaskin, følger du denne fremgangsmåten:

1. Slå av Macen, og dra deretter ut strømkabelen.

2. Vent i 15 sekunder før du setter inn strømkabelen igjen.

3. Vent i fem sekunder, og trykk deretter på av/på-knappen for å slå på Macen.

Hvis du trenger hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte.