Finn sikkerhetskopier av iPhone, iPad og iPod touch

Finn en liste over iOS- eller iPadOS-sikkerhetskopier på Mac, PC og iOS- eller iPadOS-enheter. Finn ut hvordan du sletter eller kopierer sikkerhetskopier og mer.

Finn sikkerhetskopier lagret på Mac eller PC

Dette bør du vite for å unngå å ødelegge noen av sikkerhetskopifilene:

• Finder og iTunes lagrer sikkerhetskopier i en mappe som heter Sikkerhetskopiering. Plasseringen av Sikkerhetskopiering-mappen varierer etter operativsystem. Du kan kopiere Sikkerhetskopiering-mappen, men du bør aldri flytte den til en annen mappe, en ekstern disk eller en nettverksdisk.
  • Ikke rediger, flytt, gi nytt navn til eller hent ut innhold fra sikkerhetskopifilene. Hvis du for eksempel vil gjenopprette fra en sikkerhetskopifil som har blitt flyttet, må du flytte sikkerhetskopifilen tilbake til der den var i Sikkerhetskopiering-mappen, ellers kommer ikke filen til å fungere. Sikkerhetskopier fungerer som trygge kopier av nesten alle dataene og innstillingene på enheten. Så selv om du kan vise eller åpne innholdet i en sikkerhetskopifil, er innholdet vanligvis ikke lagret i et format du kan lese.

Søk etter sikkerhetskopimappen på Macen din

Slik finner du en liste over sikkerhetskopiene dine:

1. Koble enheten til Macen med en USB- eller USB-C-kabel.
  2. Velg Gå > Gå til mappe i Finder.
  3. Skriv eller kopier og lim inn ~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/ i banenavn-vinduet.

Finn en bestemt sikkerhetskopi

På en Mac med macOS Catalina eller nyere:

1. Åpne Finder.
  2. Klikk på enheten.
  3. På Generelt-fanen klikker du på Administrer sikkerhetskopier for å se en liste over sikkerhetskopiene dine. Der kan du høyreklikke på sikkerhetskopien du ønsker, og deretter velge enten Vis i Finder, Slett eller Arkiver.
    Et Finder-vindu som viser alternativene for å administrere sikkerhetskopier
  4. Klikk på OK.

Søk etter Sikkerhetskopiering-mappen i Windows 8 eller 10

1. Finn søkefeltet:
    • I Windows 8: Klikk på forstørrelsesglasset øverst til høyre.
    • I Windows 10: Klikk på søkefeltet ved siden av Start-knappen.
  2. I søkefeltet skriver du %appdata%. Hvis du ikke ser sikkerhetskopiene dine, skriver du inn %USERPROFILE%.
  3. Trykk på returtasten.
  4. Dobbeltklikk på disse mappene: «Apple» eller «Apple Computer» > MobileSync > Sikkerhetskopiering.

Slette eller kopiere sikkerhetskopier på Mac eller PC

Ikke rediger, flytt, endre navn på eller trekk ut innhold fra sikkerhetskopifilene, det kan ødelegge filene. Du kan lage kopier av sikkerhetskopiene dine eller slette sikkerhetskopier du ikke trenger mer.

Kopier sikkerhetskopier til en annen plassering

Hvis du trenger kopier av sikkerhetskopiene dine, kan du finne Sikkerhetskopiering-mappen og kopiere hele mappen til et annet sted, som en ekstern disk eller et lagringssted på nettverket.

Time Machine kopierer automatisk Sikkerhetskopiering-mappen når du sikkerhetskopierer Hjem-mappen på Macen.

Slett sikkerhetskopier

På en Mac med macOS Catalina eller nyere:

1. Åpne Finder. Klikk på enheten.
  2. På Generelt-fanen klikker du på Administrer sikkerhetskopier for å se en liste over sikkerhetskopiene dine. Der kan du høyreklikke på ønsket sikkerhetskopi og deretter velge Slett eller Arkiver.
  3. Klikk på Slett sikkerhetskopi og bekreft valget.
    Et Finder-vindu som viser alternativet for sletting av enhetssikkerhetskopier

Finn og administrer sikkerhetskopier som er lagret i iCloud

Hvis du bruker iCloud-sikkerhetskopiering, finner du ikke listen over sikkerhetskopiene dine på iCloud.com. Slik finner du iCloud-sikkerhetskopier på iOS- eller iPadOS-enheten, Macen eller PC-en.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud.
  2. Trykk på Administrer kontolagring og deretter på Sikkerhetskopier.
  3. Trykk på en sikkerhetskopi for å se flere detaljer om den, velge hva slags informasjon som skal sikkerhetskopieres, eller slette sikkerhetskopien.

Du kan velge hvilket innhold som skal sikkerhetskopieres, utelukkende på Innstillinger-menyen på enheten der innholdet ligger. Selv om du for eksempel kan vise iPad-sikkerhetskopien på iPhone, kan du bare velge hvilket iPad-innhold som skal sikkerhetskopieres, fra Innstillinger-menyen på iPad.

På en Mac med macOS Catalina eller nyere:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg.
  2. Klikk på Apple-ID.
  3. Klikk på iCloud.
  4. Klikk på Administrer.
  5. Velg Sikkerhetskopier.

På en Mac med macOS Mojave eller eldre:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg.
  2. Klikk på iCloud.
  3. Klikk på Administrer.
  4. Velg Sikkerhetskopier.

På PC:

1. Åpne iCloud for Windows
  2. Klikk på Lagring.
  3. Velg Sikkerhetskopiering.

Finn ut mer om hvordan du sletter eller administrerer iCloud-sikkerhetskopier fra Mac eller PC.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.