Finn sikkerhetskopier av iPhone, iPad og iPod touch

Finn en liste over iOS- eller iPadOS-sikkerhetskopier på Mac, PC og iOS- eller iPadOS-enheter. Finn ut hvordan du sletter eller kopierer sikkerhetskopier og mer.

Finn sikkerhetskopier lagret på Mac eller PC

Dette bør du vite for å unngå å ødelegge noen av sikkerhetskopifilene:

• Finder og iTunes lagrer sikkerhetskopier i en mappe som heter Sikkerhetskopiering. Plasseringen av Sikkerhetskopiering-mappen varierer etter operativsystem. Du kan kopiere Sikkerhetskopiering-mappen, men du bør aldri flytte den til en annen mappe, en ekstern disk eller en nettverksdisk.
  • Ikke rediger, flytt, endre navn på eller trekk ut innhold fra sikkerhetskopifilene, det kan ødelegge filene. Hvis du for eksempel vil gjenopprette fra en sikkerhetskopifil du har flyttet, må du flytte den tilbake for at den skal virke. Sikkerhetskopier fungerer som en sikker kopi av hele enheten. Så selv om du kan vise eller åpne innholdet i en sikkerhetskopifil, er innholdet vanligvis ikke lagret i et format du kan lese.

Søk etter sikkerhetskopimappen på Macen din

Slik finner du en liste over sikkerhetskopiene dine:

1. Klikk på forstørrelsesglasset  i menylinjen.
  2. Skriv eller kopier og lim inn dette: ~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/
  3. Trykk på returtasten.

Slik finner du en bestemt sikkerhetskopi:

1. På en Mac med macOS Catalina 10.15 eller nyere åpner du Finder. På en Mac med macOS Mojave 10.14 eller eldre, eller på en PC, åpner du iTunes. Klikk på enheten.
  2. I Finder kan du gå til Generelt-fanen og klikke på Administrer sikkerhetskopier for å se en liste over sikkerhetskopiene dine. Der kan du høyreklikke på ønsket sikkerhetskopi og velge Vis i Finder, eller du kan velge Slett eller Arkiver. I iTunes velger du Valg og klikker på Enheter. Der kan du høyreklikke på ønsket sikkerhetskopi og velge Vis i Finder, eller du kan velge Slett eller Arkiver.
  3. Klikk på OK når du er ferdig.

Søk etter sikkerhetskopimappen på Windows 7, 8 eller 10

1. Finn søkefeltet:
    • I Windows 7: Klikk på Start.
    • I Windows 8: Klikk på forstørrelsesglasset øverst til høyre.
    • I Windows 10: Klikk på søkefeltet ved siden av Start-knappen.
  2. I søkefeltet skriver du %appdata%. Hvis du ikke ser sikkerhetskopiene dine, skriver du inn %USERPROFILE%.
  3. Trykk på returtasten.
  4. Dobbeltklikk på disse mappene: «Apple» eller «Apple Computer» > MobileSync > Sikkerhetskopiering.

Slette eller kopiere sikkerhetskopier på Mac eller PC

Ikke rediger, flytt, endre navn på eller trekk ut innhold fra sikkerhetskopifilene, det kan ødelegge filene. Bruk følgende deler til å lage kopier av sikkerhetskopiene eller slette sikkerhetskopiene du ikke trenger.

Kopier sikkerhetskopier til en annen plassering

Hvis du trenger kopier av sikkerhetskopiene, kan du finne Sikkerhetskopiering-mappen og kopiere hele mappen (ikke bare deler av den) til et annet sted, som en ekstern disk eller et lagringssted i nettverket.

Når du bruker Time Machine, kopieres Sikkerhetskopiering-mappen automatisk når du sikkerhetskopierer Hjem-mappen på Mac.

Slett sikkerhetskopier

1. På en Mac med macOS Catalina 10.15 eller nyere åpner du Finder. På en Mac med macOS Mojave 10.14 eller eldre, eller på en PC, åpner du iTunes. Klikk på enheten.
  2. I Finder kan du gå til Generelt-fanen og klikke på Administrer sikkerhetskopier for å se en liste over sikkerhetskopiene dine. Der kan du høyreklikke på ønsket sikkerhetskopi og deretter velge Slett eller Arkiver. I iTunes velger du Valg og klikker på Enheter. Der kan du høyreklikke på ønsket sikkerhetskopi og deretter velge Slett eller Arkiver. Klikk på OK når du er ferdig.
  3. Klikk på Slett sikkerhetskopi og bekreft valget.

Finn og administrer sikkerhetskopier lagret i iCloud

Hvis du bruker iCloud-sikkerhetskopiering, finner du ikke listen over sikkerhetskopiene dine på iCloud.com. Slik finner du iCloud-sikkerhetskopier på iOS- eller iPadOS-enheten, Macen eller PC-en.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

• Med iOS 11 eller nyere og iPadOS går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Administrer lagring > Sikkerhetskopier.
  • Med iOS 10.3 går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud. Trykk på grafen som viser iCloud-lagringen din. Deretter trykker du på Administrer lagring.

Trykk på en sikkerhetskopi for å se flere detaljer om den, velge hva slags informasjon som skal sikkerhetskopieres, eller slette sikkerhetskopien.

Du kan bare velge hvilket innhold som skal sikkerhetskopieres, fra Innstillinger-menyen på enheten der innholdet ligger. Selv om du for eksempel kan vise iPad-sikkerhetskopien på iPhone, kan du bare velge hvilket iPad-innhold som skal sikkerhetskopieres, fra Innstillinger-menyen på iPad.

På en Mac med macOS Catalina 10.15 eller nyere:

1. Velg Apple ()-menyen > Systemvalg.
  2. Klikk på Apple-ID.
  3. Klikk på iCloud.
  4. Klikk på Administrer.
  5. Velg Sikkerhetskopier.

På en Mac med macOS Mojave 10.14 eller eldre:

1. Velg Apple ()-menyen > Systemvalg.
  2. Klikk på iCloud.
  3. Klikk på Administrer.
  4. Velg Sikkerhetskopier.

På PC:

1. Åpne iCloud for Windows
  2. Klikk på Lagring.
  3. Velg Sikkerhetskopiering.

Finn ut mer om hvordan du sletter eller administrerer iCloud-sikkerhetskopier fra Mac eller PC.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.