Abonner på iTunes Match

iTunes Match gir deg tilgang til all musikken din på alle enhetene dine, inkludert sanger du har importert fra andre kilder, som CD-plater.

Hvis du har et Apple Music-medlemskap, får du alle fordelene med iTunes Match samt tilgang til hele Apple Music-katalogen. Du kan også skaffe deg et familiemedlemskap for å dele katalogen med familiemedlemmer. Finn ut mer om å bli med i Apple Music.

Om iTunes Match

iTunes Match laster opp musikkbiblioteket ditt fra Apple Music-appen på Mac eller iTunes for Windows på PC. Deretter får du tilgang til musikkbiblioteket på alle enhetene dine som har Synkroniser bibliotek påslått.

For å abonnere på iTunes Match må du oppdatere Mac til nyeste versjon av macOS. På PC må du sørge for å ha nyeste versjon av iTunes for Windows.

iTunes Match er ikke en tjeneste for sikkerhetskopiering, så sørg for at du alltid har en sikkerhetskopi av musikksamlingen din før du gjør endringer.

Abonner på iTunes Match

1. På Mac åpner du Apple Music-programmet. På PC åpner du iTunes for Windows.
  2. På Mac går du til sidepanelet og klikker på iTunes Store. Ser du ikke iTunes Store på Mac? På PC klikker du på Butikk øverst i iTunes-vinduet.
  3. Bla til bunnen av Butikk-vinduet. Klikk på iTunes Match under Funksjoner.
  4. Klikk på Abonner-knappen.
  5. Logg på med Apple-ID og passord.
  6. Bekreft faktureringsinformasjonen. Du må kanskje legge til en gyldig betalingsmåte. Deretter klikker du på Abonner.

Når du har abonnert, søker iTunes Match automatisk gjennom musikkbiblioteket ditt for å finne treff. En statusindikator viser fremdriften for søket. Du kan når som helst stanse og gjenoppta søket manuelt ved å klikke på Stopp- eller Start-knappen. Hvis Macen eller PC-en blir koblet fra internett under opplastingsprosessen, fortsetter iTunes Match automatisk der det slapp, neste gang du åpner Apple Music-appen eller iTunes for Windows.

Når musikkbiblioteket er lastet opp, ser du Nedlasting-symbolet ved siden av sanger som kan lastes ned fra iCloud. Hvis du ikke ser nedlastingssymbolet, er sangen allerede i det lokale musikkbiblioteket.

Si opp iTunes Match-abonnementet

Som standard fornyes iTunes Match-abonnementet automatisk når den ettårige abonnementsperioden er over. Les om hvordan du sier opp abonnementet.

Bruk iTunes Match

For å få tilgang til sangene og spillelistene dine på andre enheter, slår du på Synkroniser bibliotek på alle enhetene dine.

Når du logger på med Apple-ID-en du bruker med iTunes Match, på iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller PC, knytter du enheten til kontoen din og får tilgang til musikkbiblioteket ditt.

Det kan ta litt tid for iTunes Match å laste opp musikken fra Macen eller PC-en. Om du ikke ser musikken din på en annen enhet med det samme, kan du sjekke på nytt senere. Når iTunes Match er ferdig med å laste opp musikkbiblioteket, vises Nedlasting-symbolet ved siden av musikken som er lastet opp.

iTunes Match er ikke tilgjengelig for Android-enheter.

Finn ut mer

Tilgjengeligheten av iTunes Match varierer etter land eller region. Finn ut hva som er tilgjengelig i landet ditt.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.