Abonner på iTunes Match

iTunes Match gir deg tilgang til all musikken din på alle enhetene dine, inkludert sanger du har importert fra andre kilder, som CD-plater.

En Mac som viser abonnementet på iTunes Match-skjermen i Apple Music-appen.

Hvis du har et Apple Music-medlemskap, får du alle fordelene med iTunes Match samt tilgang til hele Apple Music-katalogen. Du kan også skaffe deg et familiemedlemskap for å dele katalogen med familiemedlemmer. Finn ut mer om å bli med i Apple Music.

Om iTunes Match

iTunes Match laster opp musikkbiblioteket ditt fra Apple Music-appen på Mac eller iTunes for Windows på PC. Deretter får du tilgang til musikkbiblioteket på alle enhetene dine som har Synkroniser bibliotek påslått.

For å abonnere på iTunes Match må du oppdatere Mac til nyeste versjon av macOS. På PC må du sørge for å ha nyeste versjon av iTunes for Windows.

iTunes Match er ikke en tjeneste for sikkerhetskopiering, så sørg for at du alltid har en sikkerhetskopi av musikksamlingen din før du gjør endringer.

Abonner på iTunes Match

1. På Mac åpner du Apple Music-programmet. På PC åpner du iTunes for Windows.
  2. På Mac går du til sidepanelet og klikker på iTunes Store. Ser du ikke iTunes Store på Mac? På PC klikker du på Butikk øverst i iTunes-vinduet.
  3. Bla til bunnen av Butikk-vinduet. Klikk på iTunes Match under Funksjoner.
    Apple Music-appen viser at iTunes Match ligger nederst i iTunes Store.
  4. Klikk på Abonner-knappen.
  5. Logg på med Apple-ID og passord.
  6. Bekreft faktureringsinformasjonen. Du må kanskje legge til en gyldig betalingsmåte. Deretter klikker du på Abonner.

Når du har abonnert, søker iTunes Match automatisk gjennom musikkbiblioteket ditt for å finne treff. En statusindikator viser fremdriften for søket. Du kan når som helst stanse og gjenoppta søket manuelt ved å klikke på Stopp- eller Start-knappen. Hvis Macen eller PC-en blir koblet fra internett under opplastingsprosessen, fortsetter iTunes Match automatisk der det slapp, neste gang du åpner Apple Music-appen eller iTunes for Windows.

Når musikkbiblioteket er lastet opp, ser du Nedlasting-symbolet ved siden av sanger som kan lastes ned fra iCloud. Hvis du ikke ser nedlastingssymbolet, er sangen allerede i det lokale musikkbiblioteket.

Hvis du ikke ser iTunes Store på Mac

I den siste versjonen av macOS kan iTunes Store være skjult. Slik finner du den:

1. I Apple Music-appen går du til menylinjen og velger Musikk > Valg.
  2. Gå til Generelt-fanen og velg iTunes Store.
  3. Klikk på OK.

Si opp iTunes Match-abonnementet

Som standard fornyes iTunes Match-abonnementet automatisk når den ettårige abonnementsperioden er over. Les om hvordan du sier opp abonnementet.

Bruk iTunes Match

For å få tilgang til sangene og spillelistene dine på andre enheter, slår du på Synkroniser bibliotek på alle enhetene dine.

Når du logger på med Apple-ID-en du bruker med iTunes Match, på iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller PC, knytter du enheten til kontoen din og får tilgang til musikkbiblioteket ditt.

Det kan ta litt tid for iTunes Match å laste opp musikken fra Macen eller PC-en. Om du ikke ser musikken din på en annen enhet med det samme, kan du sjekke på nytt senere. Når iTunes Match er ferdig med å laste opp musikkbiblioteket, vises Nedlasting Nedlasting-symbolet ved siden av musikken som er lastet opp.

iTunes Match er ikke tilgjengelig for Android-enheter.

Finn ut mer

Tilgjengeligheten av iTunes Match varierer etter land og region.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.