Abonner på iTunes Match

iTunes Match gir deg tilgang til all musikken din, også sanger du har importert fra andre kilder som CD-plater, på alle enhetene dine.

Hvis du har et Apple Music-medlemskap, får du alle fordelene av iTunes Match, samt tilgang til hele Apple Music-katalogen. Du kan også få et familiemedlemskap for å dele katalogen med familiemedlemmene dine. Finn ut mer om å bli med i Apple Music.

Om iTunes Match

iTunes Match legger til all musikken din i iCloud-musikkbiblioteket1 ved bruk av iTunes på en Mac eller PC. Hvis du vil ha tilgang til musikk på alle enhetene dine, slår du på iCloud-musikkbibliotek på hver enkelt enhet.

For å abonnere på iTunes Match må du ha iTunes 10.5.2 eller nyere på Mac eller PC. Hent den nyeste versjonen av iTunes.

Tilgjengeligheten av iTunes Match varierer etter land eller region. Finn ut mer om hva som er tilgjengelig i landet ditt. iCloud-musikkbibliotek er ikke en tjeneste for sikkerhetskopiering, så sørg for at du alltid har en sikkerhetskopi av musikksamlingen din før du gjør endringer.

Abonner på iTunes Match

1. Åpne iTunes på Mac eller PC. Sørg for at du har den nyeste versjonen av iTunes.
  2. Klikk på Butikk øverst i iTunes-vinduet.
  3. Klikk på iTunes Match under Snarveier til musikk på høyre side av vinduet.
  4. Klikk på Abonner-knappen.
  5. I dialogboksen «Logg på for å abonnere på iTunes Match» som vises, angir du Apple-ID og passord du bruker for å foreta kjøp fra iTunes Store.
  6. Du kan bli bedt om å validere faktureringsinformasjonen. Når du har lagt til en gyldig betalingsmåte, klikker du på Abonner. Du kan bruke butikkreditt for å betale for iTunes Match-abonnementet, men du må også ha en gyldig betalingsmåte registrert.
  7. Godta vilkårene og betingelsene for iTunes Match.
  8. iTunes søker automatisk gjennom iTunes-biblioteket etter treff. En statusindikator viser framdriften for søket. Du kan når som helst stanse og gjenoppta søket manuelt ved å klikke på Stopp- eller Start-knappen. Hvis du mister Internett-forbindelsen eller opplever strømbrudd under matching- og opplastingsprosessen, fortsetter iTunes automatisk der programmet ble avbrutt neste gang du åpner iTunes.

Når prosessen er ferdig, ser du et nedlastingssymbol   ved siden av artikler som er tilgjengelig for nedlasting fra iCloud. Hvis du ikke ser nedlastingssymbolet, finnes allerede artikkelen i det lokale iTunes-biblioteket.

Si opp iTunes Match-abonnementet

Det er standard at iTunes Match-abonnementet fornyes automatisk etter abonnementsperioden på ett år. Du kan vise eller si opp abonnementet på iTunes Match på en iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC eller Apple TV (4. generasjon).

Bruk iTunes Match

For å få tilgang til sanger og spillelister på andre enheter, må du slå på iCloud-musikkbibliotek på hver iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller PC som du vil ha tilgang til musikksamlingen din fra.

Når du logger på med Apple-ID-en du bruker med iTunes Match på iOS-enheten eller datamaskinen, knytter du enheten til kontoen din og får tilgang til iCloud-musikkbiblioteket ditt.

iTunes Match kan bruke litt tid på å laste opp musikken din fra iTunes på en Mac eller PC til iCloud-musikkbiblioteket. Sjekk senere hvis du ikke ser musikken din på en annen enhet med én gang. Når iTunes Match er ferdig, vises det et nedlastingssymbol   ved siden av innhold som er i iCloud-musikkbiblioteket og som ikke er lastet ned til den enheten.

Mer om iTunes Match

• iTunes Match er begrenset til 100 000 sanger.
  • iTunes Store-kjøp som er gjort med samme Apple-ID som den som brukes til iTunes Match, teller ikke med i disse 100 000 sangene.
  • Innhold som ikke er matchet, lastes opp som det er. Opplastingstiden varierer avhengig av hvor mye som lastes opp, og den lokale nettverkshastigheten.
  • Sangfiler som er større enn 200 MB, blir ikke lastet opp til iCloud-musikkbibiloteket.
  • Sangfiler som varer lengre enn to timer, blir ikke lastet opp til iCloud-musikkbiblioteket.
  • Sanger som inneholder DRM (Digital Rights Management), vil ikke bli matchet eller lastet opp til iCloud-musikkbibliotek hvis ikke datamaskinen er autorisert for avspilling av innholdet.
  • Når du abonnerer på iTunes Match, knytter Genius informasjon om iTunes-biblioteket ditt til Apple-ID-en. Du kan ikke slå av Genius mens du bruker iTunes Match.

Om filformater

• Hvis du har sanger som er kodet i formatet ALAC, WAV eller AIFF, lager vi en ACC 256 Kbps-versjon og laster den opp til iCloud-musikkbiblioteket, slik at den kan spilles av på alle enhetene dine. Den originale musikkfilen forblir urørt på Mac-en eller PC-en.
  • Sanger som er kodet i AAC- eller MP3-format og ikke oppfyller visse kvalitetskriterier, blir ikke matchet eller lastet opp til iCloud-musikkbiblioteket.
  • Sanger kodet som MP3 eller AAC og som er matchet med iTunes Store, bli tilgjengeliggjort for nedlasting med 256 kbps som AAC fra iCloud-musikkbiblioteket.
  • Sanger fra iTunes Store kan ha bedre kvalitet enn originalversjonene dine. Hvis du vil ha versjonen med høyere kvalitet fra iTunes Store, sletter du sangene fra iTunes-biblioteket, og deretter laster du ned sangene fra iTunes Store på nytt.

Les mer

1Du kan også se at iCloud-musikkbibliotek blir nevnt som en funksjon i Apple Music. iCloud-musikkbibliotek er en funksjon i både iTunes Match og Apple Music. Hvis du er medlem av Apple Music, trenger du ikke å abonnere på iTunes Match, så lenge du ikke vil ha tilgang til musikken din på Apple TV (2. eller 3. generasjon).

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.