Abonner på iTunes Match

Med iTunes Match lagres all musikken din i iCloud, også sanger du har importert fra andre kilder som CD-plater, og gir deg tilgang til den på alle enheter, når som helst. iTunes Match er et årlig abonnement.

Om iTunes Match-abonnementet

Når du abonnerer på eller slår på iTunes Match, knyttes enheten eller datamaskinen til Apple-ID-en din. Apple-ID-en kan være knyttet til opptil ti enheter og datamaskiner (men maksimalt fem av dem kan være datamaskiner). Finn ut mer om hvordan du knytter enheter og datamaskiner til en Apple-ID.

iTunes Match-abonnementet legger sangene dine inn i iCloud-musikkbiblioteket ved hjelp av iTunes, slik at du kan lytte til disse på alle enhetene dine. Hvis du vil ha tilgang til musikk på alle de andre enhetene dine, slår du på iCloud-musikkbiblioteket på hver enkelt enhet.

iCloud-musikkbiblioteket kan også inneholde sanger fra Apple Music-medlemskapet ditt. Hvis du er medlem av Apple Music trenger du ikke å abonnere på iTunes Match, så lenge du ikke vil ha tilgang til musikken din på Apple TV (2. eller 3. generasjon).

Minimumskrav for iTunes Match

• iTunes 10.5.2 eller nyere på Mac eller PC.
  • iOS 5.0.1 eller nyere på iPhone, iPad eller iPod touch.

Abonner på iTunes Match på en Mac eller PC

1. Åpne iTunes. Sørg for at du har den nyeste versjonen.
  2. Klikk på iTunes Store.
  3. Klikk på iTunes Match under Hurtigkoblinger til høyre i vinduet.
  4. Klikk på Abonner-knappen.
  5. Dialogruten «Logg på for å abonnere på iTunes Match» åpnes. Oppgi Apple-ID-en og passordet du bruker når du kjøper artikler fra iTunes Store.
  6. Du kan bli bedt om å validere faktureringsinformasjonen. Når du har lagt inn en gyldig betalingsmåte, klikker du på Abonner. Du kan bruke butikkreditt for å betale for iTunes Match-abonnementet, men du må også ha en gyldig betalingsmåte registrert.
  7. Godta vilkårene og betingelsene for iTunes Match. iTunes søker automatisk gjennom iTunes-biblioteket etter samsvar.

En statusindikator viser framdriften for søket. Du kan når som helst stanse og gjenoppta søket manuelt ved å klikke på Stopp- eller Start-knappen. Hvis du mister Internett-forbindelsen eller opplever strømbrudd under matching- og opplastingsprosessen, fortsetter iTunes automatisk der programmet ble avbrutt neste gang du åpner iTunes.

8. Når iTunes er ferdig med å søke, matche og laste opp sanger som ikke er opplastet, klikker du på Ferdig.

Det vises et nedlastingssymbol   ved siden av artikler som er tilgjengelig for nedlasting fra iCloud. Hvis du ikke ser nedlastingssymbolet, finnes allerede artikkelen i det lokale iTunes-biblioteket.

Si opp iTunes Match-abonnementet

Det er standard at iTunes Match-abonnementet fornyes automatisk etter abonnementsperioden på ett år. Du kan si opp abonnementet på iTunes Match ved å slå av Automatisk fornyelse på Mac eller PC eller på iPhone, iPad eller iPod touch.

På Mac eller PC

Klikk på denne koblingen for å åpne iTunes og logge på siden for kontoinformasjon automatisk fra datamaskinen: Vis konto. Eller følg denne fremgangsmåten:

1. Åpne iTunes.
  2. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID-en din.
  3. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Vis konto.
  4. Skriv inn passordet ditt og trykk på Retur- eller Enter-tasten på tastaturet, eller klikk på Vis konto.

På Kontoinformasjon-siden:

1. Rull til Innstillinger-delen.
  2. Klikk på Administrer til høyre for Abonnementer.
  3. Klikk på Rediger til høyre for iTunes Match.
  4. Klikk på Si opp abonnement for å si opp abonnementet ditt. Abonnementet blir stoppet på slutten av den inneværende faktureringssyklusen.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > iTunes og App Store.
  2. Trykk på Apple-ID-en din.
  3. Trykk på Vis Apple-ID. Du må kanskje logge på eller bruke Touch ID.
  4. Trykk på Abonnementer.
  5. Trykk på iTunes Match.
  6. Trykk på Si opp abonnement for å si opp abonnementet ditt. Abonnementet blir stoppet på slutten av den inneværende faktureringssyklusen.

Mer om iTunes Match

• iTunes Match er begrenset til 100 000 sanger.
  • iTunes Store-kjøp som er gjort med samme Apple-ID som den som brukes til iTunes Match, teller ikke med i disse 100 000 sangene.
  • Innhold som ikke er matchet, lastes opp som det er. Opplastingstiden varierer avhengig av hvor mye som lastes opp, og den lokale nettverkshastigheten.
  • Sangfiler som er større enn 200 MB, blir ikke lastet opp til iCloud.
  • Sangfiler som varer lengre enn to timer, blir ikke lastet opp til iCloud.
  • Sanger som inneholder DRM (Digital Rights Management), blir ikke matchet eller lastet opp til iCloud hvis ikke datamaskinen er autorisert for avspilling av innholdet.
  • Når du abonnerer på iTunes Match, knytter Genius informasjon om iTunes-biblioteket ditt til Apple-ID-en. Du kan ikke deaktivere Genius mens du bruker iTunes Match.

Om filformater

• Hvis du har sanger kodet i ALAC-, WAV- eller AIFF-formater, kan vi opprette versjoner i AAC 256 kbps og laste dem opp til iCloud, slik at de kan spilles av på alle enhetene dine. Den originale musikkfilen forblir urørt på Mac-en eller PC-en.
  • Sanger som er kodet i AAC- eller MP3-format og ikke oppfyller visse kvalitetskriterier, blir ikke matchet eller lastet opp til iCloud.
  • Sanger kodet som MP3 eller AAC og som er matchet med iTunes Store, blir tilgjengeliggjort for nedlasting med 256 kbps som AAC fra iCloud.
  • Matchede sanger i det lokale biblioteket blir ikke automatisk omkodet til 256 kbps AAC. For å få transkoding med høyere kvalitet laster du ned de matchede sangene fra iCloud.

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.