Hvis ikke Safari åpner et nettsted eller fungerer som forventet på Mac

Hvis Safari ikke fungerer som forventet på Macen din, kan en av disse løsningene kanskje hjelpe.

Disse løsningene passer for problemer med Safari på Mac, inkludert de nedenfor. Før du begynner, må du sørge for at Macen er koblet til internett.

• En nettside er tom eller viser ikke alt innholdet
  • Du kan ikke logge på et nettsted, til tross for at du bruker riktig påloggingsinformasjon
  • Et nettsted ber deg om å fjerne eller tilbakestille informasjonskapsler
  • Safari blir treg eller slutter å svare

Løsninger på problemer med Safari på iPhone, iPad eller iPod touch finnes også.

Last inn siden på nytt

Hvis en side ikke åpnes eller lastes helt inn, kan du prøve å laste den inn på nytt: Velg Vis > Last inn siden på nytt, eller trykk på Kommando-R. Hvis det ikke virker, trykker du på Kommando-Q for å avslutte Safari, og deretter åpner du Safari på nytt og prøver igjen. Hvis Safari ikke avsluttes, trykker du Tilvalg-Kommando-Esc for å tvinge Safari til å avslutte.

Installer programvareoppdateringer

Installer alle tilgjengelige Apple-programvareoppdateringer. Disse kan inkludere oppdateringer for Safari. Hvis du har installert noen Safari-utvidelser, bør du også oppdatere dem.

Slå av Safari-utvidelser

Selv om Safari-utvidelsene dine er oppdatert, kan du slå dem av midlertidig for å være sikker på at de ikke påvirker Safari på uventede måter. Velg Safari > Valg, og klikk deretter på Tillegg. For å slå av et tillegg fjerner du markeringen ved siden av det.

Test med privat vindu

Et nettsted kan lagre informasjonskapsler, buffere og andre data på Macen, og problemer med disse dataene kan påvirke bruken din av nettstedet. For å forhindre at nettstedet bruker disse dataene, kan du vise nettstedet i et privat vindu: Velg Fil > Nytt privat vindu.

Hvis det fungerer, følger du denne fremgangsmåten for å fjerne nettstedets data fra Macen. Nettstedet kan da opprette nye data etter behov. Hvis det er et nettsted du logger på, må du sørge for at du har påloggingsinformasjonen din før du fortsetter.

1. Velg Safari > Valg, og klikk deretter Personvern.
  2. Klikk på Administrer nettstedsdata.
  3. Velg det berørte nettstedet fra listen som vises.
  4. Klikk på Fjern.
  5. Klikk på Ferdig.
  6. Åpne nettstedet igjen i et vanlig nettleservindu.

Sjekk nettverksinnstillingene

Enkelte nettverksinnstillinger, for eksempel de som er relatert til bruk av en proxyserver eller en tilpasset DNS-server, kan påvirke tilgangen til innhold på internett. Selv om du ikke har endret nettverksinnstillingene, har du kanskje installert programmer som har endret disse innstillingene for deg.

For å finne ut om problemet har å gjøre med nettverksinnstillingene på Macen, kan du prøve å gå inn på nettstedet fra en annen enhet som er koblet til det samme nettverket. Du kan også legge til et nytt nettverkssted i Nettverksvalg som en måte å raskt tilbakestille nettverksinnstillingene dine på når du skal teste.

For å finne ut om problemet har å gjøre med nettverket ditt, kan du prøve å gå inn på nettstedet etter å ha koblet til et annet nettverk.

Løs andre problemer

Hvis du fremdeles trenger hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte.