Styr hvilke vinduer Safari åpner på nytt på Mac

Hver gang Safari åpnes, kan vinduer og faner fra forrige økt bli åpnet på nytt, eller ett eller flere andre vinduer eller en eller flere andre faner kan bli åpnet på nytt.

Kontroller innstillingene

Når Safari åpnes, kan det hende at de samme vinduene eller fanene som var åpne da du avsluttet Safari sist, blir gjenopprettet automatisk.

Hvis du vil endre denne atferden, gjør du ett av følgende:

Når du har konfigurert systeminnstillingen, kontrollerer du også Safari-innstillingene:

1. Fra menylinjen i Safari velger du Safari> -innstillinger (eller Safari-valg).

2. I Generelt-panelet velger du en innstilling på «Safari åpnes med»-menyen.

3. Hvis du angir at Safari skal åpnes med et nytt vindu, bruker du menyen «Nye vinduer åpner med» til å angi hvilket vindu eller hvilke faner Safari skal åpne på nytt.

Hvis Safari fortsetter å åpne andre vinduer på nytt

Hvis Safari fortsetter å åpne uønskede vinduer eller faner etter at du har kontrollert innstillingene, eller fortsetter å bytte søkemotor, kan et phishing-nettsted ha lurt deg til å installere ukjent eller mistenkelig programvare. Hvis du tror du kan ha skadevare eller annonseprogrammer på maskinen:

• Oppdater macOS på Macen. Hvis den allerede er oppdatert, starter du maskinen på nytt. macOS inneholder et innebygd verktøy som fjerner kjent skadelig programvare ved omstart.

• Fjern ukjente eller mistenkelige apper og Safari-utvidelser.

• Finn ut hvordan du blokkerer popup-annonser og -vinduer.

• Fjern ukjente eller mistenkelige systemkonfigurasjonsprofiler, selv profiler som ikke ser ut til å ha noen sammenheng med de uønskede vinduene. Men hvis maskinen tilhører en skole eller en annen organisasjon, må du kontakte systemadministratoren før du fjerner en nødvendig profil.

• macOS Ventura 13 eller nyere: Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, klikk på Personvern og sikkerhet i sidepanelet, bla deretter ned, og klikk på Profiler til høyre. For å fjerne en profil velger du den og klikker på Fjern-knappen (–) nedenfor listen over profiler. Deretter starter du maskinen på nytt.

• Tidligere versjoner av macOS: Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Profiler. For å fjerne en profil velger du den og klikker på Fjern-knappen (–) nedenfor listen over profiler. Deretter starter du maskinen på nytt.